Menu

Bocouture

Is de behandeling met Bocouture voor jou mogelijk en geschikt? Je leest het op deze pagina.
Wij staan voor uitstekende behandelingen op basis van een eerlijk en persoonlijk behandelplan en wederzijds vertrouwen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult bij dokter Meulenaar is GRATIS en geheel vrijblijvend.

Basisinformatie

Wat is het middel?

Het middel Bocouture valt onder de botuline toxines. Een ander bekend botuline toxine is Botox. Botuline toxine is een medicijn om de spieren tijdelijk te laten ontspannen.

Wat zijn de mogelijkheden?

De indicatiegebieden zijn:

 • Fronsrimpel
 • Hals
 • Hangende oogleden
 • Kraaienpootjes
 • Marionetlijnen
 • Mondhoeken
 • Wenkbrauwen

Wat kun je verwachten van het resultaat?

Het resultaat is te zien na 2 tot 5 dagen. Na twee weken is het maximale resultaat behaald. Het effect zal meer dan 3 maanden aanhouden. Na meerdere behandelingen kan het effect oplopen tot 12 maanden.

Mogelijkheden

Het middel kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

Fronsrimpel

De fronsrimpel is goed te behandelen met Bocouture. Dit middel zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen. Als spieren niet kunnen samentrekken, wordt de huid gladder en minder gerimpeld. Resultaten houden ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Het is belangrijk om de behandeling met enige regelmaat te herhalen om het resultaat te behouden.

Voordeel: Zeer effectief bij fronsrimpels , de fronsrimpel gaat vaak meestal helemaal weg.
Nadeel: Relatief korte duur van resultaat van de behandeling .

Hals

De verticale strengen onder de kaaklijn ontstaan doordat de huidspier van de hals (platysma) steeds minder sterk wordt en hierdoor kan deze gaan plooien. Een botuline toxine zoals bocouture kan deze plooivorming tegengaan doordat de huidspier zich hierdoor ontspant.

Voordeel: Enige effectieve behandeling (naast plastische chirurgie) die er is voor de strengen van de huid.
Nadeel: Op loshangend vel heeft het geen effect, relatief kort behoud van resultaat.

Hangende oogleden

Door de spieren te verslappen die de wenkbrauwen naar beneden trekken gaan de wenkbrauwen wat meer naar boven waardoor ook de oogleden wat meer naar boven worden getrokken.wordt en hierdoor kan deze gaan plooien. Het effect houdt 3 – 9 maanden aan maar de huidslapte wordt niet tegengegaan

Voordeel: Frissere blik met minimale downtime.
Nadeel: Op loshangend vel heeft het geen effect.

Kraaienpootjes

De kraaienpootjes zijn goed te behandelen met een botuline toxine zoals Bocouture. Het is daarom meestal eerste keuze bij de behandeling van de kraaienpootjes. Dit middel zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen. Als spieren niet kunnen samentrekken, wordt de huid gladder en minder gerimpeld. Resultaten houden ongeveer 3 tot 7 maanden aan. Het is belangrijk om de behandeling met enige regelmaat te herhalen om het resultaat te behouden.

Voordeel: Zeer effectief bij kraaienpootjes .
Nadeel: Herhaling is wenselijk.

Marionetlijnen

Een drupje Botox kan een subtiel effect geven op de marionetlijnen doordat het de spier die de mond een beetje naar onderen trekt goed kan ontspannen. Het effect van deze behandeling alleen is meestal niet groot genoeg om de marionetlijnen helemaal te laten verdwijnen. Het middel wordt vaak gebruikt in combinatie met andere middelen waarbij botox de werking van de andere middelen versterkt.

Voordeel: Bocouture is voor deze indicatie een zeer kleine behandeling met minimale downtime en lage kosten.
Nadeel: Het effect is subtiel. Meestal zijn andere behandelen ook nodig om het gewenste effect te bereiken.

Mondhoeken

Een drupje Bocouture kan een subtiel effect geven op de mondhoeken doordat het de spier die de mond een beetje naar onderen trekt goed kan ontspannen. Het effect van deze behandeling alleen is meestal niet groot genoeg om de mondhoeken helemaal te laten verdwijnen. Het middel wordt vaak gebruikt in combinatie met andere middelen waarbij Bocouture de werking van de andere middelen versterkt.

Voordeel: Bocouture voor deze indicatie is een zeer kleine behandeling met minimale downtime en lage kosten.
Nadeel: Het effect is subtiel. Meestal zijn andere behandelen ook nodig om het gewenste effect te bereiken.

Wenkbrauwen

Bocouture is een zeer goed middel om laaghangende wenkbrauwen te behandelen. Het is geschikt voor mensen die een subtiele lift van de wenkbrauwen willen. Het houdt ongeveer 3-6 maanden aan.

Voordeel: Subtiele lift, korte hersteltijd, werkt ook op de fronsrimpel.
Nadeel: Bocouture houdt tussen 3-9 maanden aan.

Risico's

Is het veilig?

Bocouture injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Bocouture kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

Als de injecties niet correct zijn geplaatst, kan botuline toxine zich verplaatsen naar aangrenzende weefsels en problemen veroorzaken, zoals:

 • Hangen van de oogleden
 • Rare positie van de wenkbrauwen
 • Neppe glimlach
 • Droge ogen of overmatig tranen

Voor- en nazorg

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Als je eerder met Bocouture of een andere botuline toxine bent behandeld moet je de arts vertellen waarom je naar een andere arts bent gegaan. Ook is het belangrijk om te achterhalen met welk merk en welke dosering je eerder bent behandeld. De dokter moet ook weten of je bloedverdunners gebruikt. Hij kan met je bespreken of het slim is om deze medicijnen tijdelijk te stoppen om zo de kans op blauwe plekken te voorkomen. Vertel ook aan de arts of je spierontspannende middelen, slaappillen of anti-allergie pillen slikt.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING?

Als je snel blauwe plekken krijgt kan je tijdelijk Arnica slikken. Dit middel is vrij verkrijgbaar bij de drogist. We adviseren je om minimaal 4 uur te wachten met sporten. Wij raden over het algemeen (heftige) lichaamsbeweging de eerste 24 uur af. Vermijd de eerste 24 uur na de behandeling:

 • Een bezoek aan de sauna of zonnebankstudio
 • Heftige blootstelling aan zonlicht, warmte en kou
 • Het consumeren van alcohol af.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door duidelijk aan te geven wat je van de behandeling verwacht. De dokter zal tijdens het spuiten vaak voelen waar precies de spieren lopen.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een spierontspannende behandeling wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan, kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat er een spuit gezet wordt, is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt. Ook zal hij al je vragen beantwoorden. Net zoals bij elke behandeling met injectables, kan de behandeling oncomfortabel aanvoelen en met pijn gepaard gaan. Bespreek deze zorgen met je behandelend arts, omdat er effectieve manieren zijn om dit tegen te gaan.
Bijvoorbeeld door een verdovend middel te injecteren in de huid of een verdovingszalf. Een allergietest is niet noodzakelijk.

TIJDENS DE BEHANDELING

De arts gebruikt zeer dunne naaldjes om kleine hoeveelheden te injecteren in de huid en spieren. Hoeveel injecties nodig zijn hangt af van:

 • de omvang van het gebied
 • de diepte van de rimpel
 • het effect wat je wenst te bereiken

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten als je de eerste keer bij de arts bent. Een herhaalbehandeling gaat vaak sneller.

NA DE BEHANDELING

Je kan direct na de behandeling je normale dagelijkse activiteiten direct hervatten. Wees voorzichtig met het wrijven of masseren van het behandelde gebied. Hierdoor kan het middel naar een ander gebied worden verplaatst. Wacht een dag met sporten na de behandeling.

Voor en na foto's

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Bocouture begint meestal een paar dagen na de behandeling te werken. Het optimale effect is pas na 14 dagen zichtbaar.

HOE LANG HEB IK ER PLEZIER VAN?

Het effect van Bocouture is ongeveer twee tot vijf maanden zichtbaar en gaat dan heel langzaam weg. Een herhaal behandeling om het effect te behouden is daarom nodig. Over het algemeen blijft het effect langer zichtbaar na meerdere behandelingen

WORD IK ER BLIJ VAN?

Hoe blij je van de behandeling wordt is afhankelijk van het resultaat en welke verwachtingen je hebt. Het is dus zaak om je verwachtingen duidelijk te bespreken met de arts.

Meer informatie

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.