Menu

Bocouture

Bocouture is een botuline toxine die de spier ontspant. Daarom wordt het ook wel een spierontspanner genoemd. Dit middel is geschikt voor meerdere indicaties zoals de fronsrimpel en kraaienpootjes.

Neem contact op via 085 – 4013678 Gratis en geheel vrijblijvend

Basisinformatie

WAT IS BOCOUTURE?

Bocouture is een merk botuline toxine. Botox en Azzalure zijn ook een merken botuline toxine. Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een groot voordeel van Bocouture is dit middel geen gebruik maakt van bepaalde eiwitten. Mensen die niet voldoende of niet meer reageren op andere botuline toxines kunnen dan toch een behandeling met goed resultaat krijgen.

 

WAT DOET BOCOUTURE?

Bocouture blokkeert het signaal naar de spier waardoor deze zal ontspannen. Hierdoor zal de rimpel verdwijnen of veel minder zichtbaar worden.

 

Waarom

WAARVOOR WORDT BOCOUTURE GEBRUIKT?

Bicouture wordt dus gebruikt voor mensen die niet of niet meer goed reageren op andere botuline toxines. Dit middel kun je gebruiken voor de volgende indicaties:

Naast rimpels worden er ook botuline toxines gebruikt voor bijvoorbeeld het verminderen van de verticale strengen bij de hals en een gummy smile (te veel tandvlees).

Botuline toxine wordt ook gebruikt om bepaalde ziektes te behandelen, zoals:

  • Overmatig zweten
  • Knarsetanden
  • Het behandelen van migraine

WAARVOOR KAN JE BOCOUTURE NIET GEBRUIKEN?

Bocouture is een spierontspanner en is dus niet geschikt om te vullen. Daarmee bedoelen we dus bijvoorbeeld het vergroten van de lippen, het opvullen van plooien en volumeverlies is. Voor die indicaties wordt er gebruik gemaakt van een filler.

Risico's

IS BOCOUTURE VEILIG?

Bocouture is een zeer veilig middel en mag alleen door een arts worden gebruikt. Het is belangrijk dat een behandeling wordt gedaan door een ervaren arts.

Voorbereiding

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Als je eerder met Bocouture of een andere botuline toxine bent behandeld moet je de arts vertellen waarom je naar een andere arts bent gegaan. Ook is het belangrijk om te achterhalen met welk merk en welke dosering je eerder bent behandeld. De dokter moet ook weten of je bloedverdunners gebruikt. Hij kan met je bespreken of het slim is om deze medicijnen tijdelijk te stoppen om zo de kans op blauwe plekken te voorkomen. Vertel ook aan de arts of je spierontspannende middelen, slaappillen of anti-allergie pillen slikt.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING?

Als je snel blauwe plekken krijgt kan je tijdelijk Arnica slikken. Dit middel is vrij verkrijgbaar bij de drogist. We adviseren je om minimaal 4 uur te wachten met sporten. Wij raden over het algemeen (heftige) lichaamsbeweging de eerste 24 uur af. Vermijd de eerste 24 uur na de behandeling:

  • Een bezoek aan de sauna of zonnebankstudio
  • Heftige blootstelling aan zonlicht, warmte en kou
  • Het consumeren van alcohol af.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door duidelijk aan te geven wat je van de behandeling verwacht. De dokter zal tijdens het spuiten vaak voelen waar precies de spieren lopen.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een spierontspannende behandeling wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan, kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat er een spuit gezet wordt, is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt. Ook zal hij al je vragen beantwoorden. Net zoals bij elke behandeling met injectables, kan de behandeling oncomfortabel aanvoelen en met pijn gepaard gaan. Bespreek deze zorgen met je behandelend arts, omdat er effectieve manieren zijn om dit tegen te gaan.
Bijvoorbeeld door een verdovend middel te injecteren in de huid of een verdovingszalf. Een allergietest is niet noodzakelijk.

TIJDENS DE BEHANDELING

De arts gebruikt zeer dunne naaldjes om kleine hoeveelheden te injecteren in de huid en spieren. Hoeveel injecties nodig zijn hangt af van:

  • de omvang van het gebied
  • de diepte van de rimpel
  • het effect wat je wenst te bereiken

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten als je de eerste keer bij de arts bent. Een herhaalbehandeling gaat vaak sneller.

NA DE BEHANDELING

Je kan direct na de behandeling je normale dagelijkse activiteiten direct hervatten. Wees voorzichtig met het wrijven of masseren van het behandelde gebied. Hierdoor kan het middel naar een ander gebied worden verplaatst. Wacht een dag met sporten na de behandeling.

Resultaten

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Bocouture begint meestal een paar dagen na de behandeling te werken. Het optimale effect is pas na 14 dagen zichtbaar.

HOE LANG HEB IK ER PLEZIER VAN?

Het effect van Bocouture is ongeveer twee tot vijf maanden zichtbaar en gaat dan heel langzaam weg. Een herhaal behandeling om het effect te behouden is daarom nodig. Over het algemeen blijft het effect langer zichtbaar na meerdere behandelingen

WORD IK ER BLIJ VAN?

Hoe blij je van de behandeling wordt is afhankelijk van het resultaat en welke verwachtingen je hebt. Het is dus zaak om je verwachtingen duidelijk te bespreken met de arts.

Meer informatie

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Wij zullen jouw binnen 24 uur beantwoorden. Ook kun je een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs krijgen via Facebook Messenger.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Veldhoven. Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Regelmatig hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.