Menu

Plexr soft surgery

Plexr Soft Surgery: een nieuwe techniek om de huid te liften een ooglidcorrectie te doen of littekens aan te pakken. Wat moet je precies weten als je een behandeling zou willen ondergaan?

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

Basisinformatie

WAT IS PLEXR SOFT SURGERY?

Plexr is een relatief nieuwe techniek waar geen naald of mes aan te pas hoeft te komen. Het is een apparaat met gasmoleculen die geïoniseerd zijn. Dat betekent dat de moleculen geladen zijn. Dat klinkt eng, maar je voelt daar niks van. Deze behandeling is een alternatief voor een chirurgische ooglidcorrectie, het verwijderen van littekens of verwijdering van overtollig huid. Plexr zorgt voor een liftend effect en is dus ook toepasbaar in andere zones waaronder de hals en de kaaklijn.

WAT DOET HET?

Door de aanrakingen van het apparaat trekken de huidvezels samen. Daardoor zie je direct een liftend effect. De behandelend arts doet een serie van aanrakingen en daardoor ontstaat er een gebied waar de huid gelift en stevig is. Na de behandeling activeert het lichaam de aanmaak van collageen en elastine. Dit is een indirect effect, maar daardoor ontstaat er een nog beter effect. Het resultaat is een natuurlijk ogende verjonging van het gelaat of hals.

Waarom

Plexr is een behandeling die heel veelzijdig is. Veel mensen kunnen geholpen worden met deze techniek. Zowel littekens en overtollige huid als rimpels kunnen behandeld worden. Daarnaast is deze behandeling uitermate geschikt voor mensen die een behandeling met naalden niet zien zitten. Het apparaat van Plexr raakt aan, maar gaat niet de huid in zoals bij een fillerbehandeling.

WAARVOOR WORDT PLEXR GEBRUIKT?

De behandeling is mogelijk in veel gebieden van het lichaam. Hieronder een rijtje met mogelijkheden:

Jukbeenderen
Kaaklijn en kin
Hals
Mondhoeken
Lippen
Oogleden
Overtollige huid op bijvoorbeeld de buik of in de nek
Littekens door acne
Aktieve acne
Striae
Xanthelasmata
Donkere kringen
Plexr kan ook ingezet worden om littekens door acne te verminderen

Risico's

IS PLEXR VEILIG?

Er is veel onderzoek gedaan naar de behandeling. Doordat de aanrakingen oppervlakkig plaatsvinden, is er nauwelijks kans op een bloeding of infectie.

Behandeling Plexr
Behandeling Plexr

BIJWERKINGEN

De meest voorkomende plaatselijke bijwerkingen zijn hetzelfde als bij de andere behandelingen:

 • Lichte zwelling
 • Roodheid
 • Pijn

Deze vaak milde bijwerkingen verdwijnen meestal snel na de behandeling. Daarnaast ontstaan er korstjes op de plekken waar de arts heeft behandeld. De korstjes komen door de aanrakingen, maar verdwijnen binnen 5 tot 7 dagen. Als de bijwerkingen langer dan 7 dagen blijven bestaan, is het raadzaam om je behandelend arts te raadplegen.

Het belangrijkste risico van een plexr- behandeling is hyperpigmentatie van de huid (bruiner worden van de huid). Dit kan goed voorkomen worden als u goed de aanwijzingen van de arts opvolgt. De aanwijzingen kunt u ook vinden op deze pagina. Mocht het toch optreden dan is de hyperpigmentatie goed te behandelen en gaat in principe vanzelf weg. Dit kan echter een langere tijd duren.

Bekijk hieronder de video over roodheid na de Plexr behandeling:

 

WANNEER BENT JE EEN GESCHIKTE KANDIDAAT?

Je bent een geschikte kandidaat voor Plexr als je een behandeling met naalden niet ziet zitten. Als je overtollige huid of littekens hebt waar je je aan stoort of een gebied wilt liften zoals bijvoorbeeld de kaaklijn. Als je een getinte huid hebt kan het raadzaam zijn om de huid voor 6 weken voor te behandelen met een combinatiezalf van tretinoine, hydrochinon en triamcinolon, gecombineerd met een beschermende huidbarriere creme. Dit is ter preventie van hyperpigmentatie

SELECTEER JE ARTS ZORGVULDIG

Plexr Soft Surgery mag alleen toegepast worden door een arts die de juiste training heeft gehad. Kies daarom je arts zorgvuldig.

Voorbereiding

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:

• Koortsblaren
• Cysten
• Herpes
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie

Stel de behandeling uit totdat deze reacties zijn verdwenen. Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden en of je vatbaar bent voor hyperpigmentatie, melasma en littekenvorming

SNELLER HERSTELLEN VAN DE BEHANDELING?

We willen ervoor zorgen dat de behandeling en de hersteltijd zo snel mogelijk verloopt. De volgende adviezen zijn bedoeld om dit te bespoedigen.

Hyperpigmentatie

Zolang er geen UV-licht expositie is op het behandelde gebied en geen mechanische prikkeling dan zal hyperpigmentatie niet kunnen voorkomen.

 • Op indicatie is het raadzaam om voor 6 weken een tretinoine/ hydrochinon creme te gebruiken. Dit is met name raadzaam bij patiënten met een getinte huidskleur.
 • Blijf uit de zon of bescherm de huid met een zonnebril en/of een hoed.
 • Smeer het behandelde gebied in met Vichy Dermablend totdat niks van de huid te zien is of smeer met een SPF van 50 iedere 2 uur
 • Krab niet aan de huidkorstjes en boen de huid niet uitbundig als u de huid schoonmaakt. Het is beter om eventueel resten van cremes op de huid te laten zitten.
 • U kunt de huid schoonmaken met een zeepvrije milde lotion (gecombineerd met veel water) en/of een milde make-up remover

Nattende wond

 • Is de korst niet droog dan kunt u een zinkoxide zalf voor de nacht gebruiken. Voor
 • Als het behandelde gebied erg nattend is kunt u overschakelen naar een zinkoxide poeder tijdens de nacht (Bijvoorbeeld Purol van het kruidvat.

Zwelling, roodheid en jeuk

 • Na de behandeling smeren we het behandelende gebied in met een speciale wondcreme die de directe roodheid zoveel mogelijk tegengaat. Daarna brengen we de Vichy dermablend aan. Het is raadzaam om de speciale wondcreme de eerste week te blijven gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat door deze cremes de Vichy dermablend makkelijker verwijderd kan worden.
 • Tegen de zwelling mag gekoeld worden
 • Voor de eventuele jeuk mag een antihistaminicum geslikt worden zoals Cinnarizine 25 mg.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN DE BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan worden verbeterd door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een Plexr behandeling wilt ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan, kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met kleine korstjes op je gezicht of lichte zwelling.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat de behandeling begint, is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden. Sommige mensen ondergaan de behandeling zonder verdoving, maar de behandeling is het meest comfortabel als je het behandeld gebied plaatselijk verdoofd. De arts zal dit met je bespreken.

Hij kan ook besluiten om de huid voor te behandelen met een tretinoine/ hydrochinon creme voor 6 weken.

TIJDENS DE BEHANDELING

De huid wordt gedesinfecteerd. Het gebied kan met verdovingscrème worden verdoofd indien dat gewenst is of bij de ogen met een plaatselijke verdoving. Het is belangrijk dat u dan 20 minuten voordat de behandeling begint aanwezig bent zodat de verdovingscrème goed kan intrekken. Het kan dan echter wel zijn dat toch een plaatselijke verdoving nodig is.Daarna pakt de arts het apparaat waarmee de Plexr behandeling wordt uitgevoerd. De arts raakt in het behandelgebied veel plekken aan. Daar ontstaan kleine korstjes. Deze verdwijnen na 7 dagen. Hoe de behandeling eruit ziet, kun je zien in het onderstaande filmpje.

NA DE BEHANDELING

Na de behandeling zie je direct het liftende effect. Meestal kan 30% van de huidslapheid in 1 keer worden weggenomen. Ga ervan uit dat de huid wat gezwollen is (met name bij de oogleden). De zwelling is in de regel na twee tot drie dagen weg. Koeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De meeste patiënten vinden het fijn om na 2 dagen hun normale activiteiten op te pakken als de zwelling vertrokken is. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft. Koop Vichy foundation om de korstjes te bedekken.

De korstjes zijn na 7 dagen weg. De roodheid is in 99 van de 100 gevallen na 8 tot 12 weken weg. Smeer de huid goed in met een SPF van 50 totdat de roodheid verdwenen is.

Resultaten

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Het resultaat is direct te zien, maar kan vaak door de korstjes niet goed beoordeeld worden. Het uiteindelijke resultaat is vaak na een week te beoordelen. Dan is de zwelling afgenomen en de korstjes verdwenen. In de meeste gevallen zijn de meeste mensen met één behandeling tevreden over het resultaat. Maar als er veel overtollige huid is of veel littekens behandeld moeten worden, dan kan het zijn dat er meer behandelingen nodig zijn. Dit kan de arts je vertellen tijdens een persoonlijk gesprek. Ook de extra kosten worden dan besproken.

Meer informatie

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Dokter Meulenaar zal jouw vraag beantwoorden, een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs geven.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Valkenswaard

Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Wekelijks hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.