Menu

PRP-behandeling

PRP (platelet rich plasma) is geschikt voor huidverbetering / verjonging van lichaam, gezicht en handen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

PRP: schoonheid zit in ieders lichaam!

 

PRP (platelet rich plasma) is geschikt voor huidverbetering / verjonging van lichaam, gezicht en handen. Het geeft u een mooie huid door middel van stofjes uit uw eigen bloed. De resultaten houden lang aan: vaak meer dan een jaar. Na gemiddeld 3 PRP behandelingen wordt het gewenste resultaat behaald. Het voordeel van een PRP behandeling is dat het met lichaamseigen materiaal wordt gedaan. Allergische reacties of bijwerkingen treden daarom niet op. Overigens worden allergische reacties of bijwerkingen bij andere injectables ook zelden gezien.

Wat kan je met PRP behandelen:

  • Lichaam
  • Gezicht: in het bijzonder de rimpels rondom ogen, mond en lippen
  • Handen

PRP: Een mooie huid op basis van het herstelvermogen van uw eigen bloed

Welke Indicaties bestaan er voor PRP?

PRP is te gebruiken voor huidverbetering van het gelaat, hals en decolleté en voor huidverbetering van de handen.

Hoe werkt de PRP-behandeling?

De behandeling met Platelet Rich Plasma bestaat uit gefilterd bloedplasma. Dit bloedplastma heeft door een hoge concentratie aan bloedplaatjes en actieve groeifactoren een verjongende, verstevigende en hydraterende werking op je huid.

We nemen een kleine hoeveelheid bloed af dat vervolgens wordt gecentrifugeerd. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Het verkregen PRP wordt met een heel dun naaldje oppervlakkig in de huid geinjecteerd. Eventueel wordt de huid voor de behandeling verdoofd met zalf. Na de behandeling doen de groeifactoren hun werk. Dit effect duurt een week of vier tot acht, waarna de tweede behandeling plaatsvindt.

Een PRP behandeling stimuleert de aanmaak van nieuwe collageenvezels van het ‘type 1’. Collageen type 1 zorgt voor het behoud van een natuurlijke elasticiteit van de huid. Bij het ouder worden, zorgt de afname van collageen type 1 voor het ontstaan van fijne lijntjes en diepere rimpels. Door de PRP injectie wordt dit verouderingsproces tegengegaan.

Hoe lang duurt de procedure?

De procedure duurt ongeveer 45-60 minuten. Het is vrijwel pijnloos en het vereist geen lange hersteltijd.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Meestal zijn drie behandelingen voldoende. Daarna kun je het effect bijhouden door een behandeling per jaar uit te laten voeren.

Is een PRP-behandeling veilig?

Doordat de behandeling wordt uitgevoerd met je eigen bloedplasma is deze methode zeer veilig en vrij van overdraagbare risico’s.

PRP: Langdurig aanhoudende resultaten van een jaar of langer

In dit filmpje wordt uitgelegd wat PRP is, hoe het werkt en waar het voor gebruikt kan worden.

PRP: wat kost het?

1 behandeling: €250,-

3 behandelingen: €650,-