Menu

Sculptra

Sculptra. Een van de oudste middelen die je tegen rimpels kan inspuiten. Wat moet je precies weten als je een behandeling zou willen uitvoeren.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

Basisinformatie

WAT IS SCULPTRA

Sculptra is een filler die gemaakt is van poly-L-melkzuur. Hierdoor word collageen weer aangemaakt. Het helpt tegen oppervlakkige en diepe gezichtsrimpels door het aanmaken van collageen. Poly-L-melkzuur is een biocompatibel, volledig afbreekbaar synthetisch materiaal waar al tientallen jaren ervaring mee bestaat.

WAT DOET SCULPTRA?

Collageen is een belangrijk bestanddeel van de huid wat ervoor zorgt dat de huid er jong en glad uitziet. Als je ouder wordt wordt de hoeveelheid collageen in je huid minder. Sculptra zorgt ervoor dat je lichaam geleidelijk weer het collageen in je huid aanmaakt waardoor je weer een jongere uitstraling krijgt.

Watch our videos in the Sculptra Aesthetic library.De aanmaak van collageen wordt bereikt door een  behandeling met Sculptra in de diepe huid. Dit moet door een gekwalificeerd arts gebeuren. Het aantal behandelingen en de hoeveelheid Sculptra wat nodig is verschilt van persoon tot persoon.

VERSCHIL MET ANDERE FILLERS

Sculptra is een zogenaamde biostimulator en werkt doordat het lichaam collageen laat aanmaken. Dit gebeurt geleidelijk. Voor mensen die niet graag willen dat mensen weten dat zij een behandeling hebben ondergaan is dit ideaal. Het effect is namelijk geleidelijk maar ook zeer groot. Het effect kan wel twee tot drie jaar aanhouden.

Waarom

Collageen is een van de belangrijkste natuurlijke bestanddelen van de huid. Collageen zorgt ervoor dat de huid strak, soepel en elastisch is. Naarmate je ouder wordt, verliest de huid geleidelijk collageen. Dit zorgt ervoor dat de huid slap gaat worden en dat er rimpels en vouwen ontstaan. Sculptra zorgt voor een prikkel waardoor de natuurlijke aanmaak van collageen weer wordt opgestart waardoor rimpels weer verminderen.

WAARVOOR WORDT SCULPTRA GEBRUIKT?

Sculptra wordt als dermale filler gebruikt voor:

Indicaties waar Sculptra gebruikt kan worden
Indicaties waar Sculptra gebruikt kan worden
  1. Liften van de wenkbrauwen
  2. De jukbeenderen
  3. De wangen
  4. Neuslippen plooien
  5. De kaaklijn
  6. De kin
  7. De kinlijnen
  8. Marionet lijnen

9. Hangende mondhoeken

10. De peri-orale lijntjes (verticale liplijntjes / rokerslijntjes)

  1. Gezichtsgebied voor de oren
  2. De slapen

Waar kan sculptra niet voor gebruikt worden

Sculptra contraindicaties

Risico's

IS SCULPTRA VEILIG?

Sculptra is gemaakt van een synthetisch materiaal gemaakt van poly-L-melkzuur, wat geleidelijk en op natuurlijke wijze wordt geabsorbeerd door het lichaam terwijl het collageen laat aanmaken door het lichaam. Polu-L-melkzuur is een materiaal wat al tientallen jaren in de geneeskunde wordt gebruikt. Sculptra wordt sinds 1999 gebruikt als een filler in meer dan 30 landen.

BIJWERKINGEN

De meest voorkomende plaatselijke bijwerkingen zijn:
• Zwelling
• Kneuzing
• Roodheid
• Pijn
Deze vaak milde bijwerkingen verdwijnen meestal snel na de behandeling. Als deze bijwerkingen langer dan 7 dagen blijven bestaan, is het raadzaam om je behandelend arts te raadplegen.

WANNEER BEN JE EEN GESCHIKTE KANDIDAAT VOOR SCULPTRA?

Ellansé is een ideale filler voor mensen die niet graag vaak terugkerende behandelingen willen ondergaan voor de behandeling van rimpels. Je moet als patiënt een goed werkend immuunapparaat hebben.

SELECTEER JE ARTS ZORGVULDIG

Sculptra mag alleen gebruikt worden door een arts die de juiste training heeft gehad om dermale fillers te injecteren.

Voorbereiding

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:
• Koortsblaren
• Cysten
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie
Stel de behandeling met Sculptra uit totdat deze reacties zijn verdwenen.
Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING

Vermijd 24 uur na de behandeling:
• Heftige lichaamsbeweging
• Sterke blootstelling aan zonlicht of UV-licht
• Sterke blootstelling aan warmte of koude
• Het nemen van aspirine of NSAID’s (een soort pijnstiller)
• Het drinken van alcohol
Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar het middel geïnjecteerd is. Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met Sculptra. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plaats van injecteren.

BETER RESULTAAT KRIJG VAN EEN BEHANDELING

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl komt de behandeling met Sculptra ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling met Sculptra wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat er een spuit gezet wordt is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden. Net zoals bij elke behandeling met een filler, kan de behandeling oncomfortabel aanvoelen en met pijn gepaard gaan. Bespreek deze zorgen met je behandelend arts, omdat er effectieve manieren zijn om dit tegen te gaan.
Bijvoorbeeld:
• door een verdovende middel te injecteren in de huid.
• door een verdovende zalf te smeren 5 tot 10 minuten vóór de behandeling.
Een allergietest is niet noodzakelijk.

TIJDENS DE BEHANDELING

Het behandelgebied wordt schoongemaakt en er wordt in overleg pijnstilling gegeven. Het middel Sculptra wordt geïnjecteerd in de huid met een dunne naald. Koeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt meestal (exclusief consult) ongeveer een half uur.

NA DE BEHANDELING

De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling. Ongeveer 24 uur na de behandeling is de meeste zwelling en roodheid verdwenen. Wij adviseren een controle na 4 weken. Een paar dagen na de behandeling kan er wat zwelling optreden omdat het lichaam begint met de collageenproductie. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

Het is belangrijk om voor drie weken elke dag goed te masseren na de behandeling. Wij adviseren de 3-3-3 regel. 3 keer per dag masseren voor 3 minuten gedurende 3 weken.

Resultaten

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Sculptra heeft tijd nodig om te gaan werken. Je kunt een kleine terugloop van het effect zien in de eerste maand na de behandeling. Het maximale effect wordt ongeveer na 3 maanden bereikt.Elke rimpel is anders en daarom varieert de hoeveelheid Sculptra die je nodig hebt om een tevredenstellend resultaat te krijgen.
De hoeveelheid Sculptra die nodig is, is o.a. afhankelijk van:
• hoeveel effect je wil bereiken
• welke gebieden je wil behandelen
De hoeveelheid kan beter bepaald worden in een persoonlijk consult.

Meer informatie

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Dokter Meulenaar zal jouw vraag beantwoorden, een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs geven.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Veldhoven

Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Wekelijks hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.