Menu

Sculptra

Is de behandeling met Sculptra voor jou mogelijk en geschikt? Je leest het op deze pagina.
Wij staan voor uitstekende behandelingen op basis van een eerlijk en persoonlijk behandelplan en wederzijds vertrouwen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult bij dokter Meulenaar is GRATIS en geheel vrijblijvend.

Basisinformatie

Wat is het middel?

Sculptra is een filler die gemaakt is van poly-L-melkzuur. Hierdoor word collageen weer aangemaakt. Het helpt tegen oppervlakkige en diepe gezichtsrimpels door het aanmaken van collageen.Poly-L-melkzuur is een biocompatibel, volledig afbreekbaar synthetisch materiaal waar al tientallen jaren ervaring mee bestaat.
Collageen is een belangrijk bestanddeel van de huid wat ervoor zorgt dat de huid er jong en glad uitziet. Als je ouder wordt wordt de hoeveelheid collageen in je huid minder. Sculptra zorgt ervoor dat je lichaam geleidelijk weer het collageen in je huid aanmaakt waardoor je weer een jongere uitstraling krijgt.

Wat zijn de mogelijkheden?

De indicatiegebieden zijn:

  • Hals
  • Ingevallen slapen
  • Jukbeenderen
  • Kaaklijn
  • Marionetlijnen
  • Neuslippenplooi
  • Traangoot en wallen

Wat kun je verwachten van het resultaat?

Ongeveer 24 uur na de behandeling is de meeste zwelling en roodheid verdwenen. Wij adviseren een controle na 4 weken. Een paar dagen na de behandeling kan er wat zwelling optreden omdat het lichaam begint met de collageenproductie.

Het is belangrijk om voor drie weken elke dag goed te masseren na de behandeling. Wij adviseren de 3-3-3 regel. 3 keer per dag masseren voor 3 minuten gedurende 3 weken.
Het maximale effect treedt pas na zeven tot acht maanden op. Het effect houdt drie jaar aan.

Mogelijkheden

Het middel kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

Hals

Sculptra is met name erg goed inzetbaar als je ook last hebt van een hangende kaaklijn. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Door de behandeling van de kaaklijn kan hierdoor het loshangend vel gelift worden. Directe inspuiting van Sculptra in het halsgebied is niet mogelijk doordat er dan een kans is dat de filler voelbaar of zichtbaar is.

Voordeel: Met Sculptra kan je de kaaklijn en daardoor ook de kalkoenennek zeer effectief behandelen.
Nadeel: Andere kenmerken van de ouder wordende hals is niet goed behandelbaar.

Ingevallen slapen

Sculptra is met name erg goed inzetbaar voor de ingevallen slapen. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Door de vloeibaarheid van Sculptra kan gecheckt worden of men niet in een ader spuit. Het duurt drie maanden voordat het effect te zien is.

Voordeel: 36 maanden effect op ingevallen slapen, check is mogelijk voor inspuiten in slagaders.
Nadeel: Kan niet opgelost worden. Heeft 3 maanden nodig om het effect te zien.

Jukbeenderen

Sculptra is erg goed inzetbaar voor de ingevallen jukbeenderen. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Door de vloeibaarheid van Sculptra kan gecheckt worden of men niet in een ader spuit. Het duurt drie maanden voordat het effect te zien is.

Voordeel: 36 maanden effect op ingevallen jukbeenderen, vaak zijn ook andere indicaties ook mogelijk.
Nadeel: Kan niet opgelost worden. Heeft 3 maanden nodig om het effect te zien.

Kaaklijn

Sculptra is erg goed inzetbaar voor de kaaklijn. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Door de vloeibaarheid van Sculptra kan gecheckt worden of men niet in een ader spuit. Het duurt drie maanden voordat het effect te zien is.

Voordeel: 36 maanden effect op de slappe kaaklijn, vaak zijn ook andere indicaties ook mogelijk.
Nadeel: Kan niet opgelost worden. Heeft 3 maanden nodig om het effect te zien.

Marionetlijnen

Sculptra is erg goed inzetbaar voor de ingevallen marionetlijnen met grote volumedefecten in het gezicht. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Als Sculptra ingezet wordt dan moeten vaak ook andere delen van het gezicht worden behandeld om goede effecten op de marionetlijnen te bereiken. Door de vloeibaarheid van Sculptra kan gecheckt worden of men al dan niet niet in een ader spuit. Het duurt drie maanden voordat het effect te zien is.

Voordeel: 36 maanden effect op de marionetlijnen, vaak zijn ook andere indicaties ook mogelijk.
Nadeel: Kan niet opgelost worden. Heeft 3 maanden nodig om het effect te zien.

Neuslippenplooi

Sculptra is erg goed inzetbaar voor de neuslippenplooi. Zeker als er grote volumedefecten in de rest van het gezicht te zien zijn. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Als Sculptra ingezet wordt dan moeten vaak ook andere delen van het gezicht worden behandeld om goede effecten op de marionetlijnen te bereiken. Door de vloeibaarheid van Sculptra kan gecheckt worden of men al dan niet niet in een ader spuit. Het duurt drie maanden voordat het effect te zien is.

Voordeel: 36 maanden effect op de neuslippenplooi, vaak zijn ook andere indicaties ook mogelijk.
Nadeel: Kan niet opgelost worden. Heeft 3 maanden nodig om het effect te zien.

Traangoot en wallen

Sculptra is erg goed inzetbaar voor de lagere gelegen wallen die met name op de jukbeenderen ligt. Het effect houdt ongeveer 36 maanden aan. Door de vloeibaarheid van Sculptra kan gecheckt worden of men niet in een ader spuit. Het duurt drie maanden voordat het effect te zien is.

Voordeel: 36 maanden effect op de lager gelegen wallen.
Nadeel: Kan niet opgelost worden. Heeft 3 maanden nodig om het effect te zien. Sculptra is niet geschikt voor de traangoot.

Risico's

Is het veilig?

Sculptra injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Sculptra kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

In onze praktijk hebben we goede ervaringen met het middel. In het verleden is het bij andere klinieken ongedund ingespoten en hierdoor ontstonden knobbeltjes. Met behandeltechniek is dit risico miniem.

Voor- en nazorg

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:
• Koortsblaren
• Cysten
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie
Stel de behandeling met Sculptra uit totdat deze reacties zijn verdwenen.
Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING

Vermijd 24 uur na de behandeling:
• Heftige lichaamsbeweging
• Sterke blootstelling aan zonlicht of UV-licht
• Sterke blootstelling aan warmte of koude
• Het nemen van aspirine of NSAID’s (een soort pijnstiller)
• Het drinken van alcohol
Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar het middel geïnjecteerd is. Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met Sculptra. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plaats van injecteren.

BETER RESULTAAT KRIJG VAN EEN BEHANDELING

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl komt de behandeling met Sculptra ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling met Sculptra wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat er een spuit gezet wordt is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden. Net zoals bij elke behandeling met een filler, kan de behandeling oncomfortabel aanvoelen en met pijn gepaard gaan. Bespreek deze zorgen met je behandelend arts, omdat er effectieve manieren zijn om dit tegen te gaan.
Bijvoorbeeld:
• door een verdovende middel te injecteren in de huid.
• door een verdovende zalf te smeren 5 tot 10 minuten vóór de behandeling.
Een allergietest is niet noodzakelijk.

TIJDENS DE BEHANDELING

Het behandelgebied wordt schoongemaakt en er wordt in overleg pijnstilling gegeven. Het middel Sculptra wordt geïnjecteerd in de huid met een dunne naald. Koeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt meestal (exclusief consult) ongeveer een half uur.

NA DE BEHANDELING

De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling. Ongeveer 24 uur na de behandeling is de meeste zwelling en roodheid verdwenen. Wij adviseren een controle na 4 weken. Een paar dagen na de behandeling kan er wat zwelling optreden omdat het lichaam begint met de collageenproductie. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

Het is belangrijk om voor drie weken elke dag goed te masseren na de behandeling. Wij adviseren de 3-3-3 regel. 3 keer per dag masseren voor 3 minuten gedurende 3 weken.

Voor en na foto's

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Sculptra heeft tijd nodig om te gaan werken. Je kunt een kleine terugloop van het effect zien in de eerste maand na de behandeling. Het maximale effect wordt ongeveer na 3 maanden bereikt.Elke rimpel is anders en daarom varieert de hoeveelheid Sculptra die je nodig hebt om een tevredenstellend resultaat te krijgen.
De hoeveelheid Sculptra die nodig is, is o.a. afhankelijk van:
• hoeveel effect je wil bereiken
• welke gebieden je wil behandelen
De hoeveelheid kan beter bepaald worden in een persoonlijk consult.

Meer informatie

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.