Menu

Teosyal

Is de behandeling met Teosyal voor jou mogelijk en geschikt? Je leest het op deze pagina.
Wij staan voor uitstekende behandelingen op basis van een eerlijk en persoonlijk behandelplan en wederzijds vertrouwen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult bij dokter Meulenaar is GRATIS en geheel vrijblijvend.

Basisinformatie

Wat is het middel?

Teosyal doet de plooi of rimpel opvullen en zorgt voor extra volume. Rimpels worden hierdoor minder of zijn na de behandeling helemaal weg. Er zijn verschillende producten van Teosyal die elk op een andere indicatie gericht zijn.

Redensity: Trekt minder vocht aan, uiterst geschikt voor de dunne huid bij de oogleden.
RHA3: Door zijn dikte en elasticiteit weegt goed mee met de lippen.

Wat zijn de mogelijkheden?

De indicatiegebieden zijn:

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Lippen
 • Marionetlijnen
 • Mondhoeken
 • Neuslippenplooi
 • Traangoot en wallen

Wat kun je verwachten van het resultaat?

Het effect van Teosyal Redensity houdt anderhalf jaar aan. Het effect van Teosyal RHA3 ongeveer 9 maanden tot 1 jaar.

Mogelijkheden

Het middel kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

Jukbeenderen

Teosyal kan gebruikt worden voor de jukbeenderen.Het wordt met name ingezet als er maar een klein beetje nodig is. Het kan vaak wat oppervlakkige worden ingespoten. Voor flink ingevallen jukbeenderen is het vaak wat minder geschikt.

Voordeel: Kan oppervlakkig ingespoten worden en het kan opgelost worden door Hyaluronidase.
Nadeel: Niet geschikt voor flink ingevallen jukbeenderen.

Kaaklijn

Teosyal kan gebruikt worden voor behandeling van de kaaklijn. Het wordt met name ingezet als er maar een klein beetje nodig is. Het kan vaak wat oppervlakkiger worden ingespoten. Voor een zeer slappe kaaklijn is het vaak wat minder geschikt.

Voordeel: Kan oppervlakkig ingespoten worden en het kan opgelost worden door Hyaluronidase.
Nadeel: Niet geschikt voor zeer slappe kaaklijn.

Lippen

Teosyal RHA3 is een uitstekende hyaluronzuur die rekening houdt met de dynamische bewegingen van de lippen. Hierdoor blijft de filler beter op zijn plek, is er minder kans dat deze op plekken verschuift waar deze niet zou moeten komen en is de kans op knobbeltjes zeer klein. RHA3 heeft redelijk liftende en volume vergrotende eigenschappen. Teosyal RHA3 houdt een klein jaar aan.

Voordeel: Uitstekende filler met redelijk goede liftende en volumevergrotende eigenschappen. Beweegt met de lippen mee waardoor resultaat erg controleerbaar is.
Nadeel: Voor specifieke wensen is deze filler niet altijd de beste keuze.

Marionetlijnen

Teosyal kan ook gebruikt worden voor de behandeling van de marionetlijnen. Het wordt met name ingezet als er maar een klein beetje nodig is. Het kan vaak wat oppervlakkiger worden ingespoten. Voor diepe marionetlijnen is het vaak wat minder geschikt.

Voordeel: Kan oppervlakkig ingespoten worden en het kan opgelost worden door Hyaluronidase.
Nadeel: Niet geschikt voor diepe marionetlijnen.

Mondhoeken

Teosyal kan ook worden gebruikt voor de behandeling van de mondhoeken. Het wordt met name ingezet als er maar een klein beetje nodig is. Het kan vaak wat oppervlakkiger worden ingespoten. Voor diepe mondhoeken is het vaak wat minder geschikt.

Voordeel: Hyaluronzuren kan oppervlakkig ingespoten worden en het kan opgelost worden door Hyaluronidase.
Nadeel: Niet geschikt voor diepe mondhoeken.

https://youtu.be/dVFXqXbguQ9

Neuslippenplooi

Teosyal kan ook worden gebruikt voor de behandeling van de neuslippenplooi. Het wordt met name ingezet als er maar een klein beetje nodig is. Het kan vaak wat oppervlakkiger worden ingespoten. Voor diepe neuslippenplooien is het vaak wat minder geschikt.

Voordeel: Kan oppervlakkig ingespoten worden en het kan opgelost worden door Hyaluronidase.
Nadeel: Niet geschikt voor diepe neuslippenplooien.

Traangoot en wallen

Teosyal RHA3 is een uitstekende hyaluronzuur die rekening houdt met de dunne huid van de traangoot. De filler houdt wat minder water vast waardoor er minder kans is op een tyndall- effect en is de kans op knobbeltjes zeer klein. Teosyal Redensity heeft redelijk liftende en volume vergrotende eigenschappen en houdt ongeveer anderhalf jaar aan.

Voordeel: Uitstekende filler met redelijk goede liftende en volumevergrotende eigenschappen. Is specifiek gemaakt voor de traangoot.
Nadeel: Voor specifieke wensen is deze filler niet altijd de beste keuze.

Risico's

Is het veilig?

Teosyal injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Teosyal kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

Behalve de genoemde bijwerkingen zijn er geen risico’s.

Voor- en nazorg

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:

 • Koortsblaren
 • Cysten
 • Puistjes
 • Uitslag
 • Infectie

Stel de behandeling uit totdat de reactie is verdwenen. Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden. De dokter moet ook weten of je bloedverdunners gebruikt. Hij kan met je bespreken of het slim is om deze medicijnen tijdelijk te stoppen om zo de kans op blauwe plekken te voorkomen. Dit zal hij ook met je doornemen voordat als je een behandeling laat uitvoeren.

Ook is het belangrijk om te vertellen of je eerder een behandeling met fillers hebt ondergaan. Zeker als je je laat behandelen voor dezelfde indicatie. Probeer in dat geval ook uit te zoeken welke injectable er bij een eerdere behandeling is gebruikt.

 

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan, kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING?

Als je snel blauwe plekken krijgt kan je tijdelijk Arnica slikken. Dit middel is vrij verkrijgbaar bij de drogist. We adviseren je om minimaal 4 uur te wachten met sporten. Wij raden over het algemeen (heftige) lichaamsbeweging de eerste 24 uur af. Vermijd de eerste 24 uur na de behandeling:

 • Een bezoek aan de sauna of zonnebankstudio
 • Heftige blootstelling aan zonlicht, warmte en kou
 • Het consumeren van alcohol af.

Het gebruik van make-up om blauwe plekjes te camoufleren is toegestaan. Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar het middel geïnjecteerd is. Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met Teosyal. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plaats van injecteren.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door duidelijk aan te geven wat je van de behandeling verwacht. De dokter zal tijdens het spuiten vaak voelen waar precies de spieren lopen.

Voor en na foto's

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Je ziet direct na de behandeling het resultaat. Het meest optimale resultaat kun je na enkele dagen zien als alle eventuele bijwerkingen weg zijn.

HOE LANG HEB IK ER PLEZIER VAN?

Gemiddeld blijft het effect 6-18 maanden zichtbaar. Uiteraard is dat afhankelijk van het behandelgebied en hoe iemand reageert op de filler.

WORD IK ER BLIJ VAN?

Hoe blij je van de behandeling wordt, is afhankelijk van het resultaat en welke verwachtingen je hebt. Het is dus zaak om je verwachtingen duidelijk te bespreken met de arts.

Meer informatie

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.