Menu

Teosyal

Teosyal is een merk met diverse fillers op basis van hyaluronzuur. De fillers van Teosyal hebben geen dierlijke oorsprong en zijn biologisch afbreekbaar. De verschillende fillers van Teosyal zijn speciaal ontwikkeld voor specifieke indicaties.

Neem contact op via 085 – 4013678 Gratis en geheel vrijblijvend

Basisinformatie

WAT IS TEOSYAL?

Teosyal is een A-merk van fillers op basis van hyaluronzuur. Er zijn verschillende soorten die elk op een andere indicatie gericht is. Hieronder een aantal soorten op een rijtje voor je.

 • Teosyal Redensity I: voor lichte huidversteviging
 • Teosyal Redensity I is zeer geschikt voor een lichte opvulling van de huid
 • Teosyal Redensity II: voor bijvoorbeeld volume onder de ogen en voor de behandeling van de traangoot en wallen
 • Teosyal Kiss: voor volume in de lippen en de verticale liplijntjes
 • Teosyal First Lines: voor de fijnste rimpeltjes bijvoorbeeld rond de mond
 • Teosyal Deep Lines, voor diepe rimpels zoals een diepe neulslippenplooi en marionetlijnen

WAT DOET TEOSYAL?

Teosyal doet hetzelfde als andere fillers: de plooi of rimpel opvullen. Rimpels worden hierdoor minderen of zijn na de behandeling helemaal weg.

Waarom

WAARVOOR WORDT TEOSYAL GEBRUIKT?

Teosyal heeft dus diverse fillers in hun assortiment en er zijn daarom ook voor vele indicaties ingezet worden. De arts kan in een persoonlijk consult bepalen of een filler van Teosyal een mogelijkheid is voor jouw probleem. Hieronder een aantal voorbeelden van indicaties die bijvoorbeeld met een van de filler behandeld kunnen worden:

Voor indicaties als de fronsrimpel, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes verschilt het per persoon welk middel geschikt is. Voor dit soort indicaties wordt ofwel een botuline toxine (spierontspanner) of een filler gebruikt. De arts kan je daar meer informatie over geven bij het zien van jouw rimpel.

Risico's

IS TEOSYAL VEILIG?

Jazeker! De fillers worden onder strenge eisen geproduceerd. Het is belangrijk om een ervaren arts te kiezen zodat ook de behandeling zelf veilig en goed uitgevoerd kan worden. Net zoals elke behandeling met een injectable zijn er enkele bijwerkingen zoals roodheid, een blauwe plek, zwelling, pijn en ongemak op de injectieplaats. Deze bijwerking gaan meestal binnen enkele dagen over.

Voorbereiding

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:

 • Koortsblaren
 • Cysten
 • Puistjes
 • Uitslag
 • Infectie

Stel de behandeling uit totdat de reactie is verdwenen. Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden. De dokter moet ook weten of je bloedverdunners gebruikt. Hij kan met je bespreken of het slim is om deze medicijnen tijdelijk te stoppen om zo de kans op blauwe plekken te voorkomen. Dit zal hij ook met je doornemen voordat als je een behandeling laat uitvoeren.

Ook is het belangrijk om te vertellen of je eerder een behandeling met fillers hebt ondergaan. Zeker als je je laat behandelen voor dezelfde indicatie. Probeer in dat geval ook uit te zoeken welke injectable er bij een eerdere behandeling is gebruikt.

 

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan, kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING?

Als je snel blauwe plekken krijgt kan je tijdelijk Arnica slikken. Dit middel is vrij verkrijgbaar bij de drogist. We adviseren je om minimaal 4 uur te wachten met sporten. Wij raden over het algemeen (heftige) lichaamsbeweging de eerste 24 uur af. Vermijd de eerste 24 uur na de behandeling:

 • Een bezoek aan de sauna of zonnebankstudio
 • Heftige blootstelling aan zonlicht, warmte en kou
 • Het consumeren van alcohol af.

Het gebruik van make-up om blauwe plekjes te camoufleren is toegestaan. Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar het middel geïnjecteerd is. Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met Teosyal. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plaats van injecteren.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door duidelijk aan te geven wat je van de behandeling verwacht. De dokter zal tijdens het spuiten vaak voelen waar precies de spieren lopen.

Resultaten

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Je ziet direct na de behandeling het resultaat. Het meest optimale resultaat kun je na enkele dagen zien als alle eventuele bijwerkingen weg zijn.

HOE LANG HEB IK ER PLEZIER VAN?

Gemiddeld blijft het effect 6-18 maanden zichtbaar. Uiteraard is dat afhankelijk van het behandelgebied en hoe iemand reageert op de filler.

WORD IK ER BLIJ VAN?

Hoe blij je van de behandeling wordt, is afhankelijk van het resultaat en welke verwachtingen je hebt. Het is dus zaak om je verwachtingen duidelijk te bespreken met de arts.

Meer informatie

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Wij zullen jouw binnen 24 uur beantwoorden. Ook kun je een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs krijgen via Facebook Messenger.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Veldhoven. Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Regelmatig hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.