Menu

Azzalure

Is de behandeling met Azzalure voor jou mogelijk en geschikt? Je leest het op deze pagina.
Wij staan voor uitstekende behandelingen op basis van een eerlijk en persoonlijk behandelplan en wederzijds vertrouwen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult bij dokter Meulenaar is GRATIS en geheel vrijblijvend.

Basisinformatie

Wat is het middel?

Het middel Azzalure valt onder de botuline toxines. Een ander bekend botulium toxine is Botox. Botuline toxine is een medicijn om de spieren tijdelijk te laten ontspannen.

Wat zijn de mogelijkheden?

De indicatiegebieden zijn:

 • Fronsrimpel
 • Gummy smile
 • Hals
 • Hangende oogleden
 • Kraaienpootjes
 • Marionetlijnen
 • Mondhoeken
 • Overmatig zweten
 • Verticale halslijnen
 • Verticale liplijntjes
 • Voorhoofdsrimpels
 • Wenkbrauwen

Wat kun je verwachten van het resultaat?

Het resultaat is te zien na 2 tot 5 dagen. Na twee weken is het maximale resultaat behaald. Het effect zal meer dan 3 maanden aanhouden. Na meerdere behandelingen kan het effect oplopen tot 12 maanden.

Mogelijkheden

Het middel kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

Fronsrimpel

De fronsrimpel is goed te behandelen met Azzalure. Dit middel zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen. Als spieren niet kunnen samentrekken, wordt de huid gladder en minder gerimpeld. Resultaten houden ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Het is belangrijk om de behandeling met enige regelmaat te herhalen om het resultaat te behouden.

Voordeel: Zeer effectief bij fronsrimpels, de fronsrimpel gaat vaak meestal helemaal weg.
Nadeel: Relatief korte duur van resultaat van de behandeling.

Hals

De verticale strengen onder de kaaklijn ontstaan doordat de huidspier van de hals (platysma) steeds minder sterk wordt en hierdoor kan deze gaan plooien. Een botuline toxine zoals azzalure kan deze plooivorming tegengaan doordat de huidspier zich hierdoor ontspant.

Voordeel: Enige effectieve behandeling (naast plastische chirurgie) die er is voor de strengen van de huid.
Nadeel: Op loshangend vel heeft het geen effect, relatief kort behoud van resultaat.

Hangende oogleden

Door de spieren te verslappen die de wenkbrauwen naar beneden trekken gaan de wenkbrauwen wat meer naar boven waardoor ook de oogleden wat meer naar boven worden getrokken wordt en hierdoor kan deze gaan plooien. Het effect houdt 3 – 9 maanden aan maar de huidslapte wordt niet tegengegaan

Voordeel: Frissere blik met minimale downtime.
Nadeel: Op loshangend vel heeft het geen effect.

Kraaienpootjes

De kraaienpootjes zijn goed te behandelen met een botuline toxine zoals azzalure. Het is daarom meestal eerste keuze bij de behandeling van de kraaienpootjes. Dit middel zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen. Als spieren niet kunnen samentrekken, wordt de huid gladder en minder gerimpeld. Resultaten houden ongeveer 3 tot 7 maanden aan. Het is belangrijk om de behandeling met enige regelmaat te herhalen om het resultaat te behouden.

Voordeel: Zeer effectief bij kraaienpootjes.
Nadeel: Herhaling is wenselijk.

Marionetlijnen

Een drupje Azzalure kan een subtiel effect geven op de marionetlijnen doordat het de spier die de mond een beetje naar onderen trekt goed kan ontspannen. Het effect van deze behandeling alleen is meestal niet groot genoeg om de marionetlijnen helemaal te laten verdwijnen. Het middel wordt vaak gebruikt in combinatie met andere middelen waarbij Azzalure de werking van de andere middelen versterkt.

Voordeel: Azzalure voor deze indicatie is een zeer kleine behandeling met minimale downtime en lage kosten.
Nadeel: Het effect is subtiel. Meestal zijn andere behandelen ook nodig om het gewenste effect te bereiken.

Mondhoeken

Een drupje Azzalure kan een subtiel effect geven op de mondhoeken doordat het de spier die de mond een beetje naar onderen trekt goed kan ontspannen. Het effect van deze behandeling alleen is meestal niet groot genoeg om de mondhoeken helemaal te laten verdwijnen. Het middel wordt vaak gebruikt in combinatie met andere middelen waarbij Azzalure de werking van de andere middelen versterkt.

Voordeel: Azzalure voor deze indicatie is een zeer kleine behandeling met minimale downtime en lage kosten.
Nadeel: Het effect is subtiel. Meestal zijn andere behandelen ook nodig om het gewenste effect te bereiken.

Wenkbrauwen

Azzalure is een zeer goed middel om laaghangende wenkbrauwen te behandelen. Het is geschikt voor mensen die een subtiele lift van de wenkbrauwen willen. Het houdt ongeveer 3-6 maanden aan.

Voordeel: Subtiele lift, korte hersteltijd, werkt ook op de fronsrimpel.
Nadeel: Azzalure houdt tussen de 3-9 maanden aan.

Risico's

Is het veilig?

Azzalure injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Azzalure kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

Als de injecties niet correct zijn geplaatst, kan botuline toxine zich verplaatsen naar aangrenzende weefsels en problemen veroorzaken, zoals:

 • Hangen van de oogleden
 • Rare positie van de wenkbrauwen
 • Neppe glimlach
 • Droge ogen of overmatig tranen

Voor- en nazorg

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Als je eerder met Azzalure bent behandeld moet je de arts vertellen waarom je naar een andere arts bent gegaan en moet je proberen te achterhalen met welke dosering je behandeld bent. De dokter moet ook weten of je bloedverdunners gebruikt. Hij kan met je bepraten of het slim is om deze medicijnen tijdelijk te stoppen om zo de kans op blauwe plekken te voorkomen. Vertel ook aan de arts of je spierontspannende middelen, slaappillen of anti-allergie pillen slikt.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING?

Als je snel blauwe plekken krijgt kan je tijdelijk Arnica slikken. Dit middel is vrij verkrijgbaar bij de drogist. We adviseren je om 4 uur te wachten met sporten. Het gebruik van make-up om blauwe plekjes te camoufleren is toegestaan.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door duidelijk aan te geven wat je van de behandeling verwacht. De dokter zal tijdens het spuiten vaak voelen waar precies de spieren lopen.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een Azzalurebehandeling wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat er een spuit gezet wordt is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden. Net zoals bij elke behandeling met een filler, kan de behandeling oncomfortabel aanvoelen en met pijn gepaard gaan. Bespreek deze zorgen met je behandelend arts, omdat er effectieve manieren zijn om dit tegen te gaan.
Bijvoorbeeld:

 • door een verdovend middel te injecteren in de huid
 • door een verdovende zalf te smeren 5 tot 10 minuten vóór de behandeling.

Een allergietest is niet noodzakelijk.

TIJDENS DE BEHANDELING

De arts gebruikt zeer dunne naaldjes om kleine hoeveelheden botox te injecteren in de huid en spieren. Hoeveel injecties nodig zijn hangt af van:

 • de omvang van het gebied dat wordt behandeld
 • de diepte van de rimpel
 • het effect wat je wenst te bereiken

Botox-injecties worden meestal gedaan in de behandelkamer van de arts. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten als je de eerste keer bij de arts bent. Een herhaalbehandeling duurt korter.

NA DE BEHANDELING

Je kan direct na de behandeling je normale dagelijkse activiteiten direct hervatten. Wees voorzichtig met het wrijven of masseren van het behandelde gebied. Hierdoor kan Botox naar een ander gebied worden verplaatst. Wacht 4 uur met sporten na de behandeling.

Voor en na foto's

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Azzalure begint meestal een paar dagen na de behandeling te werken. Het optimale effect is pas na 14 dagen zichtbaar.

Meer informatie

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.