Menu

Restylane

Is de behandeling met Restylane voor jou mogelijk en geschikt? Je leest het op deze pagina.
Wij staan voor uitstekende behandelingen op basis van een eerlijk en persoonlijk behandelplan en wederzijds vertrouwen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult bij dokter Meulenaar is GRATIS en geheel vrijblijvend.

Basisinformatie

Wat is het middel?

Restylane is een kristalheldere gel die in kleine hoeveelheden in de huid wordt geïnjecteerd (bij sommige behandelingen wordt de gel gelijk onder de huid geïnjecteerd) om het volume van de huid te herstellen en de structuur te verbeteren. Het is gebaseerd op hyaluronzuur, dat sterk lijkt op het hyaluronzuur dat in het lichaam voorkomt. Het hyaluronzuur in Restylane is niet afkomstig van dieren wat betekent dat er geen huidtesten nodig zijn en dat er een minimaal risico is op allergie of overgevoelige reacties. Hyaluronzuur is van nature een zeer ingestabiliseerde substantie. Het komt voor in het hele menselijke lichaam en bij de meeste levende organismen. Het heeft verschillende functies, zoals het elastisch houden van de huid tot het smeerbaar houden van de aanhechtingen.

Hyaluronzuur bindt grote hoeveelheden water en dat is een uniek kenmerk van de NASHA producten. Restylane producten zijn puur en geven een langdurig resultaat. Dit wordt bereikt door zeer puur hyaluronzuur te gebruiken samen met het unieke stabilisatieproces ofwel de NASHA technologie. Het natuurlijke hyaluronzuur dat in het lichaam voorkomt, leeft slechts een aantal dagen. Daarom is het van groot belang hyaluronzuur te stabiliseren volgens de NASHA-technologie, die er voor zorgt dat het resultaat lang aanhoudt en dat de stof goed door het lichaam wordt opgenomen (biocomptabilieit). Het eindresultaat hiervan is Restylane – een veilig product dat goed door het lichaam wordt geaccepteerd met een langdurig esthetisch resultaat.

Wat zijn de mogelijkheden?

De indicatiegebieden zijn:

 • Decolleté
 • Donkere kringen onder de ogen
 • Hals
 • Handen
 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Marionetlijnen
 • Mondhoeken
 • Neuslippenplooi

Wat kun je verwachten van het resultaat?

Het resultaat houdt ongeveer een jaar aan. Het is een van de oudste hyaluronzuren. Het product heeft zich meer dan bewezen in de loop der jaren.

Mogelijkheden

Met Restylane kies je voor een schoonheidsbehandeling die natuurlijk en veilig is en bovendien aangepast wordt aan uw specifieke wensen. Restylane geeft een natuurlijk ogend resultaat en is gebaseerd op de unieke NASHA technologie dat inhoudt dat het hyaluronzuur in Restylane bijna identiek is aan het lichaamseigen hyaluronzuur. Miljoenen mensen hebben al gebruik gemaakt van Restylane wat het maakt tot een van ’s werelds meest gebruikte injectables op basis van hyaluronzuur. Restylane biedt je een scala aan mogelijkheden – van het verfraaien van de lippen tot huidverjonging. die geheel aan uw individuele schoonheid tegemoet komen.

WAARVOOR WORDT RESTYLANE GEBRUIKT?

Restylane producten kunnen gebruikt worden om lijnen en rimpels in het gezicht te vervagen, om vollere lippen te creëren en gezichtscontouren als wangen opnieuw vorm te geven en de huid te verjongen. Onder andere de volgende gebieden kunnen met Restylane worden behandeld:

Restylane indicaties
Behandelgebieden Restylane
 1. Kraaienpootjes
 2. Traangootjes (vermoeide ogen)
 3. Wenkbrauwen
 4. Voorhoofdsrimpels
 5. Fronsrimpel
 6. Slapen
 7. Wangen
 8. Neus
 9. Mondhoeken
 10. Rokerslijntjes
 11. Neuslippenplooi
 12. Lachrimpels
 13. Liprand
 14. Lipvolume
 15. Kin
 16. Kaaklijn
 17. Gezichtsverjonging

Risico's

Is het veilig?

Restylane injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Restylane kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

Behalve de genoemde bijwerkingen zijn er verder geen risico’s.

Voor- en nazorg

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:
• Koortsblaren
• Cysten
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie
Stel de behandeling met Restylane uit totdat deze reacties zijn verdwenen. Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING

Vermijd 24 uur na de behandeling:
• Heftige lichaamsbeweging
• Sterke blootstelling aan zonlicht of UV-licht
• Sterke blootstelling aan warmte of koude
• Het nemen van aspirine of NSAID’s (een soort pijnstiller)
• Het drinken van alcohol
Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar het middel geïnjecteerd is. Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met Restylane. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plaats van injecteren.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl komt de behandeling met Restylane ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling met Restylane wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat er een spuit gezet wordt is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden. Net zoals bij elke behandeling met een filler, kan de behandeling oncomfortabel aanvoelen en met pijn gepaard gaan. Bespreek deze zorgen met je behandelend arts, omdat er effectieve manieren zijn om dit tegen te gaan.
Bijvoorbeeld:
• door een verdovende middel te injecteren in de huid.
• door een verdovende zalf te smeren 5 tot 10 minuten vóór de behandeling.
Een allergietest is niet noodzakelijk.

TIJDENS DE BEHANDELING

Het behandelgebied wordt schoongemaakt en er wordt in overleg pijnstilling gegeven. Het middel wordt geïnjecteerd in de huid met een dunne naald. Koeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt meestal (exclusief consult) ongeveer een half uur.

NA DE BEHANDELING

De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling. Ongeveer 24 uur na de behandeling is de meeste zwelling en roodheid verdwenen. Wij adviseren een controle na 4 weken. Een paar dagen na de behandeling kan er wat zwelling optreden omdat het lichaam begint met de collageenproductie. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

Voor en na foto's

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Het resultaat van een behandeling met Restylane is direct te zien. Elke rimpel is anders en daarom varieert de hoeveelheid Restylane die je nodig hebt om een tevredenstellend resultaat te krijgen.
De hoeveelheid Restylane die nodig is, is o.a. afhankelijk van:
• hoeveel effect je wil bereiken
• welke gebieden je wil behandelen
De hoeveelheid kan beter bepaald worden in een persoonlijk consult.

Meer informatie

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.