Menu

Behandeling aan de handen

Welke behandeling aan de handen is voor jou mogelijk en geschikt? Je leest het op deze pagina.

Wij staan voor uitstekende behandelingen op basis van een eerlijk en persoonlijk behandelplan en wederzijds vertrouwen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

Basisinformatie

Bij het ouder worden denken we vaak aan gezichtsrimpels en een slappe hals. Maar ook de handen worden ouder. Er ontstaan pigmentvlekken, de huid wordt dunner en slappen en de botten en pezen zie je steeds beter. Dit komt bij iedere vrouw of man in meer of mindere mate voor met bijvoorbeeld als gevolg:

 • Dat je het liefst de hele dag je handen in je zakken hebt
 • Dat je al tegen het handen schudden opziet op een verjaardag
 • Dat je liever niet hebt dat je partner je hand vasthoudt
 • Dat je het vreselijk vindt als mensen jouw trouwring willen zien
 • Dat jij je oud en minder aantrekkelijk voelt
 • Dat je geen manicure meer laat doen

Hoewel men vroeger dit noodgedwongen moest accepteren, is dat tegenwoordig niet meer nodig. Er zijn een tal van behandelingen die de rimpels en het volumeverlies verminderen of zelfs wegnemen en de handen weer toonbaarder maken.

Behandelingen die wij aanbevelen voor dit probleem zijn:

 • Het verminderen van rimpels en volumeverlies met de filler Radiesse
 • Het verstrakken van de rimpels met het behandelen door middel van plasma (Plexr methode)
 • Het verminderen van de pigmentvlekken met tretinoïnecrème

In het onderstaande filmpje kun je zien hoe volumeverlies van verouderde handen kan worden behandeld:

Klik op ‘symptomen’ om meer te weten te komen over hoe verouderde handen eruit zien en wanneer onze klanten er iets aan lieten doen.

 

Symptomen

HOE ZIEN VEROUDERDE HANDEN ERUIT?

Verouderde handen herken je aan drie verouderingstekenen:

 • De slappere huid door het afnemen van onderhuids vetweefsel.
 • Het ‘pezige’ uiterlijk. Door afname van onderhuids vet en een dunnere huid zie je de aderen en botten.
 • Pigmentvlekken
Door afname van het onderhuidse vetweefsel, rimpels pigmentvlekken kunnen handen er verouderd uitzien
Door afname van het onderhuidse vetweefsel, rimpels pigmentvlekken kunnen handen er verouderd uitzien

WANNEER ZOU JE IETS AAN JE HANDEN KUNNEN DOEN?

Er zijn veel redenen waarom vrouwen zich laten behandelen aan de handen en deze zijn persoonlijk. De mensen die zich bij ons melden gaven o.a. de volgende redenen aan:

 • Ze wilden niet continu hun handen verbergen
 • Ze wilden niet dat de handen hun leeftijd verraden
 • Ze wilden zich niet meer onzeker voelen

Wat jouw reden ook is, je kunt iets aan je verouderde handen doen als jij je eraan stoort. Daardoor zul je je weer aantrekkelijk en zelfverzekerd voelen.

Kijk onder het kopje ‘oorzaken en risicofactoren’ om meer te weten te komen over wat de verouderde handen veroorzaakt en waarom sommige mensen hier meer last van krijgen.

Oorzaken en risicofactoren

WAT VEROORZAAKT VEROUDERDE HANDEN?

Volumeverlies, dunnere huid en pigmentvlekken op de handen worden veroorzaakt door een aantal factoren. Sommige kan je beïnvloeden en sommige niet:

 • Leeftijd: De ouder wordende huid is kwetsbaarder en wordt steeds minder rekbaar. Door regelmatig (en onbewust) de spieren in het gebied te bewegen, gaat de huid rimpelen. Daardoor blijven op lange termijn de plooien van het fronsen zichtbaar.
 • Blootstelling aan ultraviolet licht: Zonlicht bestaat onder andere uit ultraviolet licht (UV-licht). Dit licht versnelt de huidveroudering en is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. UV-licht breekt namelijk het bindweefsel af waarin collageen en elastinevezels aanwezig zijn. Die houden de huid stevig. Zonder die ondersteuning van het bindweefsel verliest de huid zijn kracht en elasticiteit.
 • Roken: Roken versnelt het verouderingsproces en draagt daardoor sterk bij aan de vorming van rimpels en volumeverlies. Dit gebeurt onder andere doordat roken de bloedtoevoer naar de huid vermindert.
 • Irriterende stoffen: Onze handen staan de hele dag door bloot aan irriterende stoffen en omstandigheden zoals schoonmaakmiddel, warmte en kou. De ouder worden de handen zijn daar steeds minder goed bestand tegen.

Bekijk onder het filmpje van een collega cosmetisch arts over de behandeling van de handen:

Klik op ‘mogelijkheden’ om meer te weten te komen over wat je aan een de handen kunt doen.

Mogelijkheden

Als jij het ‘pezige’ uiterlijk en de slappe huid van je handen storend vindt, zijn er nu gelukkig genoeg mogelijkheden om ze weg te nemen of duidelijk te verminderen. Elke behandeling heeft voor- en nadelen. Vaak geeft een combinatie van behandelingen de beste resultaten.

Voor de handen kun je aan de volgende behandelopties denken:

FillersHet mooiste effect voor de zichtbare botten en aderen en de slappe huid wordt gerealiseerd door de filler RadiessePer hand is er 1,5 cc (een spuit) nodig. De fillers worden geïnjecteerd in de diepe huidlagen van de handen. Je kan na de behandeling tijdelijke zwelling, roodheid en kneuzing ondervinden in het behandelend gebied. De behandeling moet elke 12 maanden tot 18 maanden herhaald worden. Bij de behandeling van de handen met Radiesse kan 2 dagen na de behandeling een tijdelijke zwelling ontstaan. Die is na 3-4 dagen weer verdwenen. Als je geen Radiesse wilt, is het ook mogelijk te behandelen met Ellansé, maar deze filler heeft voor deze zone een verhoogd risicoprofiel.

TretinoïnecrèmeMet tretinoïnecrème worden de pigmentvlekken (hyperpigmentatie) en oneffenheden tegen gegaan. De behandeling met tretinoïnecrème kan tegelijk met fillers worden gedaan. Over het algemeen wordt tretinoïnecrème goed verdragen op de handen maar het kan voor een wat rode en geïrriteerde huid zorgen.

Plexr Soft Surgery: Met deze behandeloptie kun je de pigmentvlekken verminderen. Door de kleine ‘blikschiten’ trekken de huidvezels samen. Daardoor ontstaat er een huidverstrakking en daarmee kun je bijvoorbeeld littekens behandelen, maar ook pigmentvlekken.

ZELF RIMPELS VOORKOMEN

Man die zonnebrand aanbrengt

Verouderde handen zijn bijna niet te voorkomen. Uiteindelijk krijg je daar verouderingstekenen. Je kunt de verouderingstekenen niet voorkomen, maar je kunt ze wel uitstellen met de volgende tips:

 • Bescherm je huid met zonnebrand. Voorkom toekomstige rimpels door je handen regelmatig in te smeren met zonnebrand. Gebruik een breed-spectrum zonnebrand met een SPF van 30 of 50. Ook is het belangrijke dat de zonnebrand die je kiest, beschermt tegen UV-A en UV-B zonlicht. Smeer het ruim op de huid en herhaal het smeren elke twee uur. Als je gaat zwemmen of veel zweet, is het raadzaam om vaker te smeren. Het is ook belangrijk niet te lang op een dag te zonnen.
 • Smeer altijd zonnebrand als je naar buiten gaat. Zelfs in de winter.
 • Gebruik een vochtinbrengende handcrème met een zonnefilter erin, om je handen elke dag goed te beschermen.

WAT WERKT NIET

Op de markt zijn verschillende crèmes, lotions, en pads te vinden, maar deze werken niet en zijn nooit effectief in het tegengaan van verouderde handen. Daar is meer voor nodig.

Klik op ‘verwachtingen’ om meer te weten te komen over hoe tevreden mensen zijn met deze behandeling en wat je kunt verwachten van de behandelingen.

Verwachtingen

WORD IK BLIJ VAN EEN BEHANDELING AAN DE HANDEN?

Veel vrouwen zijn je al voor gegaan en hebben zich bij ons laten behandelen met een goed resultaat. Van die mensen horen wij dat ze weer hun handen durven te tonen en mooie sierraden dragen en laten zien. Ze geven aan meer zelfvertrouwen te hebben en lekkerder in hun vel te zitten.

Bekijk hieronder het filmpje waarin Roelien haar ervaring deelt over de behandeling aan de handen:

 

WELKE RESULTATEN KAN IK DAN VERWACHTEN?

Welke resultaten je kan bereiken zijn afhankelijk van de volgende elementen:

 • Ernst van het probleem (belangrijkste factor)
 • Andere ouderdomstekenen
 • Voorkeuren van de patiënt

Het beste is daarom om tijdens een persoonlijk consult de arts jouw probleem voor te leggen zodat hij je kan vertellen welk resultaat jij kunt verwachten. Omdat wij vinden dat dit serieus moet gebeuren en een goed advies veel tijd en inzet kost, vragen we een bijdrage van 30 euro voor dit consult. Dit bedrag wordt daarentegen in mindering gebracht als je daadwerkelijk een behandeling bij ons doet. Als je je iets vrijblijvender wil oriënteren en/of een consult voor jou nog een te grote stap is, dan hebben we de volgende opties bedacht om je te helpen met het maken van een beslissing.

DE KOSTENCALCULATOR

De basis van deze tool is de indeling van alle problemen op een 3-puntschaal. Deze 3 punten zijn:

 • Licht (van dichtbij zichtbaar) (evt. foto’s)
 • Matig (van 50 cm zichtbaar) (evt. foto’s)
 • Ernstig (van 2 meter zichtbaar) (evt. foto’s)

Op basis van deze ruwe indeling heeft dokter Meulenaar een inschatting gemaakt welke behandeling meestal de beste optie is en welke kosten je kunt verwachten. Je kunt de kostencalculator in de zijbalk van deze pagina vinden.

DIRECT EEN FOTO STUREN VIA FACEBOOK OF WHATSAPP

Een andere optie om te weten te komen wat wij voor jou kunnen betekenen, is door een berichtje te sturen met foto via WhatsApp of Facebook messenger. Dokter Meulenaar beantwoordt al deze berichtjes zelf. Help hem een klein beetje door een telefoonnummer toe te voegen en aan te geven rond welke tijd hij je eventueel kan terugbellen.

Wil jij weten welke resultaten zijn geboekt bij andere patiënten met hetzelfde probleem? Klik dan op ‘voor en na foto’s’.

Voor en na fotos

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

Handen-b-a-4-150x150

 

Wil jij weten hoe jij je optimaal kan voorbereiden op jouw behandeling? Klik dan op ‘voorbereiding’.

Voorbereiding

WELKE VRAGEN ZIJN BELANGRIJK OM TE STELLEN?

Tijdens het lezen heb je je waarschijnlijk verschillende dingen afgevraagd, Arts en patientzoals: is deze behandeling wel iets voor mij? De cosmetisch arts kan tijdens een persoonlijk consult al jouw vragen beantwoorden en uitleggen welke behandeling het beste bij jou en jouw wensen past. Het is een goed idee om je vooraf in te lezen over verschillende behandelmogelijkheden. Schrijf al je vragen op zodat je deze kunt stellen aan je behandelend arts. Je zou kunnen denken aan de volgende vragen:

 • Wat is de beste behandeling voor de veroudering in mijn handen?
 • Welke behandelopties zijn er en wat zijn de voor- en nadelen daarvan?
 • Welke resultaten kan ik verwachten?
 • Wat zijn de kosten van de behandeling?
 • Is de cosmetisch arts die mij behandeld wel ervaren en gecertificeerd?

WELKE VRAGEN ZAL DE DOKTER JE STELLEN?

Een persoonlijk consult is hét moment om al jouw vragen te stellen, maar de cosmetisch arts zal ook aan jou verschillende vragen stellen. Zo kan hij een advies op maat geven en persoonlijk behandelplan voor jou opstellen. Deze vragen kan de cosmetisch arts stellen:

 • Wat zijn jouw wensen?
 • Waar stoor jij je het meeste aan bij je handen?
 • Wat verwacht je van een behandeling?
 • Wat is je eerdere ervaring met fillers?
 • Zit je vaak in de zon of ga je regelmatig onder de zonnebank?
 • Rook je of heb je vroeger gerookt?
 • Slik je medicijnen (in het bijzonder bloedverdunners)?

KIES JE ARTS ZORGVULDIG

Het is erg belangrijk om een cosmetisch arts te kiezen die ervaren is en de juiste

Logo NVCG
Dr Meulenaar is gecertificeerd cosmetisch arts

opleidingen heeft gehad. Ook de aansluiting bij de vakvereniging NCVG is van belang om de kwaliteit van jouw cosmetisch arts te achterhalen. Kies een arts die opgeleid is voor de behandeling die jij voor ogen hebt, zodat je een natuurlijk resultaat krijgt volgens jouw verwachting.

Wil je je nog meer verdiepen en weten welke bronnen wij hebben geraadpleegd? Of wil je weten hoe aanvullende vragen kan stellen? Klik dan op ‘meer informatie’.

Meer informatie

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Dokter Meulenaar zal jouw vraag beantwoorden, een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs geven.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Valkenswaard

Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Wekelijks hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.