Menu

Ellansé

Is de behandeling met Ellansé voor jou mogelijk en geschikt? Je leest het op deze pagina.
Wij staan voor uitstekende behandelingen op basis van een eerlijk en persoonlijk behandelplan en wederzijds vertrouwen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult bij dokter Meulenaar is GRATIS en geheel vrijblijvend.

Basisinformatie

Wat is het middel?

Ellansé is een filler op basis van zeer kleine en gladde bolletjes met de stof polycaproctalone. Deze bolletjes zorgen voor aanmaak van collageen. Collageen is een van de bestanddelen van de huid die ervoor zorgt dat de huid zijn gezonde (rimpelloze) structuur heeft. De kleine bolletjes zijn opgelost in een gel van water en carboxymethylcellulose. carboxymethylcellulose is een stofje wat ervoor zorgt dat het water wat minder vloeibaar wordt. Je kunt het vergelijken met gelatine. Het lichaam breekt Polycaproctalone en Carboxymethylcellulose volledig af nadat de gewenste werkingsduur is afgelopen.

Wat zijn de mogelijkheden?

De indicatiegebieden zijn:

  • Ingevallen slapen
  • Jukbeenderen
  • Kaaklijn
  • Marionetlijnen
  • Mondhoeken
  • Neuslippenplooi

Wat kun je verwachten van het resultaat?

De vier onderscheidende producten van Ellansé verschillen in de duur van het resultaat van 1 tot 4 jaar.

Mogelijkheden

Het middel kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

Ingevallen slapen

Ellansé S of M zijn met name erg goed inzetbaar voor de ingevallen slapen. Het effect houdt ongeveer 18 tot 24 maanden aan. Het geeft een direct effect. De filler kan niet opgelost worden.

Voordeel: 18 tot 24 maanden direct effect op ingevallen slapen.
Nadeel: Kan niet opgelost worden.

Jukbeenderen

Ellansé S of M zijn met name erg goed inzetbaar voor de ingevallen slapen. Het effect houdt ongeveer 18 tot 24 maanden aan. Het geeft een direct effect. De filler kan niet opgelost worden.

Voordeel: 18 tot 24 maanden direct effect op ingevallen jukbeenderen.
Nadeel: Kan niet opgelost worden.

Kaaklijn

Ellansé S of M zijn met name erg goed inzetbaar voor het gedeelte van de kaaklijn dicht bij de marionetlijnen. Het effect houdt ongeveer 18 tot 24 maanden aan. Het geeft een direct effect. De filler kan niet opgelost worden.

Voordeel: 18 tot 24 maanden direct effect op de slappe kaaklijn,
Nadeel: Kan niet opgelost worden.

Marionetlijnen

Ellansé S of M zijn met name erg goed inzetbaar voor de diepe marionetlijnen. Het effect houdt ongeveer 18 tot 24 maanden aan. Het geeft een direct effect. De filler kan niet opgelost worden. Ellansé is een middel die relatief recent op de markt is gekomen.

Voordeel: 18 tot 24 maanden direct effect op ingevallen jukbeenderen.
Nadeel: Ellansé kan niet opgelost worden. Een relatief jonge filler met een kortere track record.

Mondhoeken

Ellansé S of M zijn met name erg goed inzetbaar voor diepe mondhoeken en diepe marionetlijnen. Het effect houdt ongeveer 18 tot 24 maanden aan. Het geeft een direct effect. Het middel kan niet ingespoten worden in de lippen om zodoende ook de mondhoeken te liften. De filler kan niet opgelost worden. Ellansé is een middel die relatief recent op de markt is gekomen.

Voordeel: 18 tot 24 maanden direct effect op ingevallen jukbeenderen.
Nadeel: Ellansé kan niet opgelost worden. Een relatief jonge filler met een kortere track record. Het middel kan niet ingespoten worden in de lippen.

Neuslippenplooi

Ellansé S of M zijn met name erg goed inzetbaar voor de diepe neuslippenplooi. Het effect houdt ongeveer 18 tot 24 maanden aan. Het geeft een direct effect. De filler kan niet opgelost worden. Ellansé is een middel die relatief recent op de markt is gekomen.

Voordeel: 18 tot 24 maanden direct effect op ingevallen jukbeenderen.
Nadeel: Ellansé kan niet opgelost worden. Ellansé is een relatief jonge filler met een kortere track record.

Risico's

Is het veilig?

Ellansé injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Ellansé kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

Er kan bij 1 op de 100.000 mensen een bobbeltje ontstaan. Deze zijn over het algemeen goed te behandelen.

Voor- en nazorg

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:
• Koortsblaren
• Cysten
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie
Stel de behandeling met Princess uit totdat deze reacties zijn verdwenen.
Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING?

Vermijd 24 uur na de behandeling:
• Heftige lichaamsbeweging
• Sterke blootstelling aan zonlicht of UV-licht
• Sterke blootstelling aan warmte of koude
• Het nemen van aspirine of NSAID’s (een soort pijnstiller)
• Het drinken van alcohol
Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar het middel geïnjecteerd is. Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met Ellansé. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plaats van injecteren.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl komt de behandeling met Ellansé ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling met Ellansé wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat er een spuit gezet wordt is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden. Net zoals bij elke behandeling met een filler, kan de behandeling oncomfortabel aanvoelen en met pijn gepaard gaan. Bespreek deze zorgen met je behandelend arts, omdat er effectieve manieren zijn om dit tegen te gaan.
Bijvoorbeeld:
• door een verdovende middel te injecteren in de huid.
• door een verdovende zalf te smeren 5 tot 10 minuten vóór de behandeling.
Een allergietest is niet noodzakelijk.

TIJDENS DE BEHANDELING

Het behandelgebied wordt schoongemaakt en er wordt in overleg pijnstilling gegeven. Het middel Ellansé wordt geïnjecteerd in de huid met een dunne naald. Koeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt meestal (exclusief consult) ongeveer een half uur.

NA DE BEHANDELING

De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling. Ongeveer 24 uur na de behandeling is de meeste zwelling en roodheid verdwenen. Wij adviseren een controle na 4 weken. Een paar dagen na de behandeling kan er wat zwelling optreden omdat het lichaam begint met de collageenproductie. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

Voor en na foto's

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Het resultaat is meestal direct te zien maar Ellansé heeft tijd nodig om te gaan werken. Je kunt een kleine terugloop van het effect zien in de eerste maand na de behandeling. Het maximale effect wordt ongeveer na 3 maanden bereikt.Elke rimpel is anders en daarom varieert de hoeveelheid Ellansé die je nodig hebt om een tevredenstellend resultaat te krijgen.
De hoeveelheid Ellansé die nodig is, is o.a. afhankelijk van:
• hoeveel effect je wil bereiken
• welke gebieden je wil behandelen
De hoeveelheid kan beter bepaald worden in een persoonlijk consult.

Meer informatie

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.