Menu

Ellansé

Ellansé. Een nieuwe filler met biostimulerende eigenschappen. Of niet?

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en gratis.

Basisinformatie

WAT IS ELLANSÉ?

Ellansé is een unieke en innovatieve dermatologische filler, die gemaakt is van zachte micropartikels (biomedical polycaprolactone microspheres) in een op maat gemaakte gel. De Ellansé familie bestaat uit vier onderscheidende producten die na het injecteren verschillen in de duur van het effect van 1 tot 4 jaar.

WAT DOET ELLANSÉ?

Ellansé is een filler op basis van zeer kleine en gladde bolletjes met de stof polycaproctalone. Deze bolletjes zorgen voor aanmaak van collageen. Collageen is een van de bestanddelen van de huid die ervoor zorgt dat de huid zijn gezonde (rimpelloze) structuur heeft. De kleine bolletjes zijn opgelost in een gel van water en carboxymethylcellulose. carboxymethylcellulose is een stofje wat ervoor zorgt dat het water wat minder vloeibaar wordt. Je kunt het vergelijken met gelatine. Het lichaam breekt Polycaproctalone en Carboxymethylcellulose volledig af nadat de gewenste werkingsduur is afgelopen.

VERSCHIL

werking Ellansé
De werking van Ellansé is fors langer dan andere middelen

Ellansé is anders van andere fillers doordat het 1 (Ellansé-S) tot 4 jaar (Ellansé-E) lang kan werken op de huid en het daarna volledig door het lichaam wordt afgebroken (STAT Technology™). Dit betekent dat de werking van het middel intact blijft tot het moment dat het volledig is afgebroken. Hierdoor is Ellansé zeer kosteneffectief. Het effect is onderdund direct zichtbaar. Het heeft een goede werking op de verticale liplijntjes, alhoewel sinds de komst van de 2e generatie hyaluronzuren we minder vaak de indicatie stellen voor een Ellansé-behandeling. Bekijk het onderstaande filmpje.

Waarom

Collageen is een van de belangrijkste natuurlijke bestanddelen van de huid. Collageen zorgt ervoor dat de huid strak, soepel en elastisch is. Naarmate je ouder wordt, verliest de huid geleidelijk collageen. Dit zorgt ervoor dat de huid slap gaat worden en dat er rimpels en vouwen ontstaan. Ellansé zorgt voor een prikkel waardoor de natuurlijke aanmaak van collageen weer wordt opgestart waardoor rimpels weer verminderen.
Bekijk het filmpje om te zien hoe het werkt.

WAARVOOR WORDT ELLANSÉ GEBRUIKT?

Ellansé wordt als dermale filler gebruikt voor:

De gebieden waarvoor Ellansé gebruikt kan worden
De gebieden waarvoor Ellansé gebruikt kan worden
  1. Liften van de wenkbrauwen
  2. De jukbeenderen
  3. De wangen
  4. Neuslippen plooien
  5. De kaaklijn
  6. De kin
  7. De kinlijnen
  8. Marionet lijnen

9. Hangende mondhoeken

10. De peri-orale lijntjes (verticale liplijntjes / rokerslijntjes)

  1. De neus
  2. De slapen

Risico's

IS ELLANSÉ VEILIG?

Ellansé is een filler op basis van zeer kleine en gladde bolletjes met de stof polycaproctalone die ingebed zijn in carboxymethylcellulose en heeft een CE-certificering. Polycaproctalone is erg bekend in de medische wereld. Het staat bekend als erg veilig. Het wordt al tientallen jaren gebruikt voor oplosbare hechtdraden en orthopedische inplantaten. Ook de draden van de happy lift zijn van polycaproctalone gemaakt. Vele producten met een CE-certificering en FDA certificering gebruiken polycaproctalone in medische, cosmetische en farmaceutische producten. Carboxymethylcellulose is ook erg veilig en wordt in vele fillers gebruikt. Radiesse is hiervan het beste voorbeeld. Vele producten met een CE-certificering en FDA certificering gebruiken carboxymethylcellulose in medische, cosmetische en farmaceutische producten. De veiligheidskarakteristieken van de gehele Ellansé lijn (ELLANSÉ™-S, ELLANSÉ™-M, ELLANSÉ™-L, ELLANSÉ™-E) zijn aan elkaar gelijk. De producten zijn alleen anders in vergelijking met de duur van de werking. Ellansé bestaat niet uit dierlijke componenten. Je behandelend arts hoeft daarom geen allergie test te doen.

 

BIJWERKINGEN

De meest voorkomende plaatselijke bijwerkingen zijn:
• Zwelling
• Kneuzing
• Roodheid
• Pijn
Deze vaak milde bijwerkingen verdwijnen meestal snel na de behandeling. Als deze bijwerkingen langer dan 7 dagen blijven bestaan, is het raadzaam om je behandelend arts te raadplegen.

WANNEER BEN JE EEN GESCHIKTE KANDIDAAT VOOR ELLANSÉ?

Ellansé is een ideale filler voor mensen die niet graag vaak terugkerende behandelingen willen ondergaan voor de behandeling van rimpels.

SELECTEER JE ARTS ZORGVULDIG

Ellansé mag alleen gebruikt worden door een arts die de juiste training heeft gehad om dermale fillers te injecteren.

Voorbereiding

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:
• Koortsblaren
• Cysten
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie
Stel de behandeling met Princess uit totdat deze reacties zijn verdwenen.
Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING?

Vermijd 24 uur na de behandeling:
• Heftige lichaamsbeweging
• Sterke blootstelling aan zonlicht of UV-licht
• Sterke blootstelling aan warmte of koude
• Het nemen van aspirine of NSAID’s (een soort pijnstiller)
• Het drinken van alcohol
Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar het middel geïnjecteerd is. Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met Ellansé. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plaats van injecteren.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl komt de behandeling met Ellansé ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling met Ellansé wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat er een spuit gezet wordt is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden. Net zoals bij elke behandeling met een filler, kan de behandeling oncomfortabel aanvoelen en met pijn gepaard gaan. Bespreek deze zorgen met je behandelend arts, omdat er effectieve manieren zijn om dit tegen te gaan.
Bijvoorbeeld:
• door een verdovende middel te injecteren in de huid.
• door een verdovende zalf te smeren 5 tot 10 minuten vóór de behandeling.
Een allergietest is niet noodzakelijk.

TIJDENS DE BEHANDELING

Het behandelgebied wordt schoongemaakt en er wordt in overleg pijnstilling gegeven. Het middel Ellansé wordt geïnjecteerd in de huid met een dunne naald. Koeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt meestal (exclusief consult) ongeveer een half uur.

NA DE BEHANDELING

De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling. Ongeveer 24 uur na de behandeling is de meeste zwelling en roodheid verdwenen. Wij adviseren een controle na 4 weken. Een paar dagen na de behandeling kan er wat zwelling optreden omdat het lichaam begint met de collageenproductie. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

Resultaten

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Het resultaat is meestal direct te zien maar Ellansé heeft tijd nodig om te gaan werken. Je kunt een kleine terugloop van het effect zien in de eerste maand na de behandeling. Het maximale effect wordt ongeveer na 3 maanden bereikt.Elke rimpel is anders en daarom varieert de hoeveelheid Ellansé die je nodig hebt om een tevredenstellend resultaat te krijgen.
De hoeveelheid Ellansé die nodig is, is o.a. afhankelijk van:
• hoeveel effect je wil bereiken
• welke gebieden je wil behandelen
De hoeveelheid kan beter bepaald worden in een persoonlijk consult.

Meer informatie

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Dokter Meulenaar zal jouw vraag beantwoorden, een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs geven.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Valkenswaard

Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Wekelijks hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.