Menu

Behandeling van traangoot en wallen

Welke behandeling aan de traangoot en wallen is voor jou mogelijk en geschikt? Je leest het op deze pagina.

Wij staan voor uitstekende behandelingen op basis van een eerlijk en persoonlijk behandelplan en wederzijds vertrouwen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

Basisinformatie

Wallen zijn vet- en vochtophopingen en/of te veel huid onder ogen. Ze geven je een vermoeide en verouderde uitstraling. Bij het ouder worden, worden de wallen erger. Dit komt bij iedere vrouw of man in meer of mindere mate voor met bijvoorbeeld als gevolg:

 • Dat je liever niet op de foto gaat
 • Dat je vindt dat je er boos en vermoeid uitziet
 • Dat je je onzeker en onaantrekkelijk voelt

Hoewel men vroeger dit noodgedwongen moest accepteren, is dat tegenwoordig niet meer nodig. Er zijn een tal van behandelingen die de wallen verminderen of zelfs helemaal wegnemen.

Behandelingen die wij aanbevelen voor dit probleem zijn:

 • Het verstrakken van de huid met het behandelen door middel van plasma (Plexr methode)
 • Het behandelen van de wallen met filler zoals Restylane
 • Het liften met behulp van draadjes zoals PDO-threads

Klik op ‘symptomen’ om meer te weten te komen over hoe wallen eruit zien en wanneer onze klanten er iets aan lieten doen.

Symptomen

HOE ZIEN DE TRAANGOOT EN WALLEN ERUIT?

Iedereen heeft wel eens last van wallen, vooral als je te weinig hebt geslapen. Er ontstaan dan vochtophopingen onder de ogen. Vanuit de middelste ooghoek ontstaat een groeve, de traangoot. Als je ouder wordt, wordt de huid dunner en kan het vocht minder makkelijk weg. Sterke wallen en traangoot kunnen als storend worden ervaren, maar er zijn goede behandelingen voor. Ook kun je veel bereiken met preventie.

WANNEER ZOU JE IETS AAN JE TRAANGOOT EN WALLEN KUNNEN DOEN?

Van rimpels ga je niet dood, maar ze kunnen wel je levenskwaliteit verminderen. Als je je ergert aan de kwaliteit van je huid en aan je rimpels, kan het slim zijn om een afspraak te maken met een cosmetisch arts. Hij of zij kan je huid beoordelen en kan een persoonlijk behandelplan voor je opstellen. Een cosmetisch arts kan ook je adviseren over medisch rimpelbehandelingen zoals behandeling van de traangoot en wallen.

Oorzaken en risicofactoren

WAT VEROORZAAKT EEN DIEPE TRAANGOOT EN WALLEN?

De traangoot en wallen ontstaan als de huid direct onder het oog te slap wordt. Normaal zorgen de spieren die onder deze huid zitten ervoor dat de huid mooi wordt strak gespannen. Met de jaren wordt de huid in dit gebied steeds slapper waardoor de huid losser komt te liggen. Ook kan er een opening in de spierlaag komen waardoor diep liggend vet meer naar boven komt. Hierdoor kan de huid gaan opzwellen of gaan hangen. Dit opzwellen of hangen kan per dag of per maand verschillen. De traangoot en wallen worden veroorzaakt door een aantal factoren. Sommige kan je beïnvloeden en sommige niet.

 • Leeftijd: De ouder wordende huid is steeds minder rekbaar en raakt kwetsbaarder. Je huid maakt steeds minder natuurlijke oliën aan waardoor hij steeds droger en gerimpelder wordt. Er is ook steeds minder vet in de diepe lagen van je huid naarmate je ouder wordt. Dit geeft een losse, slappe huid die minder bestand is tegen de zwaartekracht en gaat hangen. Daarnaast neemt ook het botweefsel af dat steun aan het gezicht geeft. Hierdoor kunnen er ook zichtbare rimpels ontstaan en ontstaat een ingevallen gezicht.
 • Blootstelling aan ultraviolet licht: Zonlicht bestaat onder andere uit ultraviolet licht. Ultraviolet licht versnelt de huidveroudering en is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige veroudering. Ultraviolet licht breekt het bindweefsel van de huid af. Het bindweefsel van de huid bestaat uit collageen en elastinevezels en is vooral te vinden in de diepe lagen van de huid. Zonder de ondersteuning van het bindweefsel verliest de huid zijn kracht en elasticiteit.
 • Roken: Roken versnelt het verouderingsproces en draagt daardoor sterk bij aan de vorming van rimpels. Dit gebeurt onder andere doordat roken de bloedtoevoer naar de huid vermindert.
 • Vocht vasthouden / ziekte: Sommige aandoeningen zorgen ervoor dat je vocht vasthoudt: bijvoorbeeld hartziekten of aandoeningen van de schildklier. Als je niet alleen rondom je ogen vocht vasthoudt en je vermoedt dat je wallen komen door een onderliggende ziekte neem dan contact op met je huisarts.

Bekijk onder het filmpje van dokter Meulenaar over de behandeling van de traangoot en wallen:

Mogelijkheden

Crèmes, lotions en peelings kunnen de fijne lijntjes eventueel verminderen maar zijn nooit effectief in het tegengaan van de traangoot en wallen onder de ogen. Voor de traangoot en wallen is meer nodig. Als je rimpels je storen dan zijn er nu gelukkige genoeg mogelijkheden om ze weg te nemen of duidelijk te verminderen. Je kan aan de volgende behandelopties voor de traangoot en wallen denken:

INJECTABLES EN CHIRURGISCHE PROCEDURES

Een verscheidenheid aan skin-surfacing technieken, injectables, fillers en chirurgische procedures zijn beschikbaar om de traangoot en wallen te bestrijden. Elke behandeling heeft voor en nadelen. Vaak geeft een combinatie van behandelingen de beste resultaten.

FillersHet mooiste effect wordt gerealiseerd door de filler Radiesse in combinatie met een dikker hyaluronzuur zoals Princess Volume of Juvederm. Een nieuwe behandelmodaliteit is door te gebruik te maken van mesotherapie met Light Eyes Ultra. Dit kan een zeer goed alternatief zijn bij mensen die relatief donkere kringen onder de ogen hebben. De fillers worden geïnjecteerd in de diepe lagen van het gezicht. Mesotherapie producten worden oppervlakkiger gespoten. Je kan na de behandeling tijdelijke zwelling, roodheid en kneuzing ondervinden in het behandelend gebied. De behandeling moet elke 12 maanden tot 18 maanden herhaald worden.

Threads: Met threads zoals PDO-threads kunnen de traangoot en wallen goed worden behandeld. Voornamelijk kleine threads zijn geschikt voor dit behandelgebied.

Ooglidcorrectie: Een ooglidcorrectie zorgt ervoor dat  het teveel aan huid en vet van de onderste oogleden worden weggehaald en de onderliggende spieren en bindweefsel wordt aangetrokken. De resultaten houden ongeveer 5 tot 10 jaar aan. De herstelperiode kan erg lang duren. Kneuzing en zwelling zijn meestal nog verscheidene weken aanwezig na de chirurgie.

ZELF RIMPELS VOORKOMEN

Er zijn verschillende dingen die je zelf kan doen om een diepe traangoot en wallen te voorkomen. Allereerst is het belangrijk om voldoende te slapen. Een goede nachtrust stimuleert de hormoonhuishouding waardoor collageen en elastine worden aangemaakt. Wees jezelf bewust welke bewegingen je met je gezicht maakt overdag. Probeer je gezichtsspieren zo ontspannen als mogelijk te houden.

Hier volgen nog enkele tips om je tegen rimpels te beschermen:

 • Bescherm je huid met zonnebrand. Bescherm je huid, en voorkom zo toekomstige rimpels, door minder tijd in de zon door te brengen en door beschermende kleding te dragen. Beschermende kleding zijn hoeden, t-shirts met lange mouwen en een zonnebril. Gebruik zonnebrand als je naar buiten gaat. Zelfs in de winter.
 • Gebruik een breed-spectrum zonnebrand met een SPF van 30 of meer. Smeer het ruim op de huid en herhaal het smeren elke twee uur. Als je gaat zwemmen of veel zweet dan is het raadzaam om vaker te smeren.
 • Gebruik producten met een ingebouwde zonnebrand. Als je huidproducten uitkiest, kies dan een product die ook een filter tegen UV-A en UV-B licht heeft.

LIFESTYLE EN ANDERE HUIDMIDDELTJES

Een diepe traangoot en wallen kunnen zorgen voor een vermoeide of sombere uitstraling en een matte huidskleur. Om dit te voorkomen is het goed om twee keer per week je gezicht te scrubben, maar wees voorzichtig met de huid rondom je ogen. Maak cirkelbewegingen tijdens het scrubben en zorg voor een goede vochtinbrengende crème. Verschillende ingrediënten zijn in verband gebracht met het verminderen van rimpels, zoals kokosnootolie, druivenpitolie en olijfolie. Deze oliën werken door hun natuurlijke anti-oxidanten. Je kunt ook rimpels voorkomen door deze en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan anti-oxidanten dagelijks te eten.

ERMEE LEREN OMGAAN

Hoe mooi en effectief de behandelingen tegen rimpels ook zijn, het is ook belangrijk om te realiseren dat het hebben van rimpels niet het einde van de wereld is. Ben je meer dan drie uur per dag bezig met je rimpels en krijg je het gevoel dat je rimpels je beperken in je dagelijks functioneren? Soms zijn dan rimpelbehandelingen niet de oplossing en moet de oplossing meer op het psychologische vlak gezocht worden.

Verwachtingen

GRADEN

Traangoot en wallen schaal
Traangoot en wallen schaal

Een opschuiving van

 • 1 graad: Het resultaat wordt meestal niet door je opgemerkt. Het effect valt in het gehele gezicht weg. Combineer deze behandeling met andere behandelingen in het gezicht voor een subtiel effect.
 • 2 graden: Zeer goed realiseerbaar met een behandeling van 1 cc Radiesse en hyaluronzuur. Jij ziet het effect van de behandeling maar voor de meeste mensen is het effect hiervan niet opvallend.
 • 3 graden: Realiseerbaar. Soms is het beter om de behandeling dan in twee keer te doen. Hierdoor ontstaat er niet te veel zwelling. Je ziet het behandelresultaat erg goed. Mensen kunnen iets opmerken maar kunnen niet goed verwoorden wat het effect is.
 • 4 graden: Deze verbetering van de traangoot wallen is meestal niet mogelijk. Overweeg een ooglidcorrectie om je wallen te behandelen.

Een voorbeeld: Stel dat je wallen op dit moment zijn zoals in graad 3. Je zou graag een behandeling willen die je naar graad 1 brengt. Maak vervolgens een simpele rekensom: 3-1= 2. Je wilt dus een verbetering van 2 graden.

Feitjes over de traangoot en wallen:

 • Zelfs een onderooglid correctie zorgt niet voor de beste resultaten tegen wallen en kan zelfs het probleem verergeren.
 • Veel mensen weten niet dat je je wallen ook goed kan behandelen met hyaluronzuren en/of Radiesse.
 • Door de wallen te behandelen kunnen de rimpels bij de mond  (neuslippenplooi en de marionetlijnen) ook verminderen.
 • Het mooiste effect wordt gerealiseerd door verschillende fillers en mesotherapie te combineren bij de wallen onder de ogen.

Een behandeling van de traangoot en wallen begint bij ongeveer 180 euro. Neem contact met ons op voor een consult en een precieze prijsopgave! De kosten van deze behandelingen worden niet vergoed door de verzekeringen. Elke procedure heeft bijwerkingen. Bespreek deze goed met je arts.

Voor en na fotos

 

Voorbereiding

WELKE VRAGEN ZIJN BELANGRIJK OM TE STELLEN?

Voordat je een afspraak maakt met je dokter is het een goed idee om je voor te bereiden door een lijst van vragen te maken voor je behandelend arts. Je zou kunnen denken aan de volgende vragen:

 • Wat is de beste behandeling voor mij?
 • Welke behandelopties zijn er en wat zijn de voor en tegens?
 • Wat zijn de kosten van een behandeling?
 • Worden de behandelingen vergoed?
 • Welke resultaten kan ik verwachten?

Veel van je vragen kunnen beantwoord worden door deze en andere websites te lezen. Twijfel ook niet om je arts deze vragen te stellen.

WELKE VRAGEN ZAL DE DOKTER JE STELLEN?

Cosmetisch artsen onderzoeken eerst het patroon van je gezicht en hoe je je spieren samentrekt. Je arts zal een aantal zaken willen weten. Deze zijn:

 • Je eerdere ervaringen met botox en injectables
 • Je medische voorgeschiedenis
 • Of je medicijnen slikt (in het bijzonder bloedverdunners)
 • Of en hoe vaak je in de zon zit (of onder zonnebank gaat)
 • Of je rookt of vroeger hebt gerookt
 • Je wensen en verwachtingen van een behandeling van de traangoot en wallen

De volgende factoren kunnen van invloed zijn op het resultaat van de behandeling van de traangoot en wallen:

 • Dikte van de huid
 • Grootte van de spieren van het gezicht
 • Manier waarop deze spieren zich samentrekken
 • Mate van motoriek en expressie
 • Andere ouderdomstekenen in het gezicht
 • Voorkeuren van de patiënt

KIES JE ARTS ZORGVULDIG

Zorg ervoor dat je arts getraind en ervaren is in de behandelingen die je overweegt.

WORD IK BLIJ VAN EEN BEHANDELING VAN DE TRAANGOOT EN WALLEN?

Houd in de gaten dat resultaten afhankelijk zijn van de lokatie en diepte van de rimpels. Helaas stopt het verouderingsproces van de huid niet. Het is dus noodzakelijk dat je de behandelingen herhaalt om het effect te behouden. De tevredenheid is afhankelijk van de verwachtingen die je hebt. Sommige verwachtingen kunnen niet ingevuld worden. Als de diepte van de traangoot minder is en er minder wallen zijn, krijg je een vriendelijkere en frissere uitstraling. Fabrikanten van fillers geven vaak 6 maanden garantie op het behandeleffect. In de praktijk houdt het resultaat vaak langer aan, zeker na meerdere behandelingen, en is het effect zo’n 6 tot 9 maanden zichtbaar.

Meer informatie

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Dokter Meulenaar zal jouw vraag beantwoorden, een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs geven.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Valkenswaard

Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Wekelijks hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.