Menu

Radiesse

Radiesse: uitstekende biostimulator met liftende eigenschappen. Wat moet je precies weten als je een behandeling zou willen ondergaan?

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

Basisinformatie

WAT IS RADIESSE?

Radiesse is een filler die is gemaakt van calcium hydroxylapatietdeeltjes (CaHA) in een natrium carboxymethylcellulose gel. Radiesse bestaat voor ongeveer 30% uit CaHA en voor 70% uit gel. Hiermee is Radiesse uniek en niet vergelijkbaar met andere fillers. Dankzij de speciale gel-matrix is het effect van Radiesse volumising filler direct zichtbaar. Radiesse heeft fijne calcium microsferen waarmee de lichaamseigen collageenvorming wordt gestimuleerd voor een langdurig volumeherstel. De gel en de microsferen worden in de loop van de tijd volledig door het lichaam afgebroken.

WAT DOET RADIESSE?

Alleen de afzonderlijke rimpels aanpakken is voor herstel van een jeugdige en frisse uitstraling vaak niet voldoende. Het gezicht heeft volume nodig om de effecten van zwaartekracht te compenseren en weer een jeugdig ogende vorm te krijgen. Dit kan worden bereikt met een filler die ook de natuurlijke aanmaak van collageen weer stimuleert voor een effectief volumeherstel.
Radiesse zorgt voor herstel van volume precies op die plekken waar het verloren is gegaan. Diepe rimpels worden zachter, volumeverlies in de wangen wordt hersteld en weggezakte jukbeenderen krijgen weer meer vorm. De natuurlijke gezichtscontouren komen terug. In onderstaande filmpje wordt de werking van Radiesse uitgelegd.

VERSCHIL MET ANDERE FILLERS

Radiesse is de enige filler die verloren volume direct herstelt en de aanmaak van uw eigen natuurlijke collageen stimuleert voor langer houdende resultaten. Voor de meeste patiënten blijft een correctie met Radiesse minstens een jaar zichtbaar, terwijl andere fillers ongeveer een half jaar effect geven.

Waarom?

De beste manier om rimpels te verminderen is door het verlies aan volume te herstellen. Met Radiesse krijg je weer je eigen natuurlijke collageen terug waarmee de tekenen van ouderdom worden gladgestreken. De unieke samenstelling van Radiesse stimuleert collagenesis – de aanmaak van nieuw collageen – wat leidt tot meer volume waarvan bij veel patiënten het resultaat een jaar of zelfs langer aanhoudt.

WAARVOOR WORDT RADIESSE GEBRUIKT?

Een behandeling met Radiesse herstelt het gezichtsvolume en stimuleert de aanmaak van je eigen natuurlijke collageen. Onder andere de volgende gebieden kunnen met Radiesse worden behandeld:

Radiesse indicaties
Behandelgebieden Radiesse

 1. Wenkbrauwen
 2. Slapen
 3. Wangen
 4. Neus
 5. Mondhoeken
 6. Rokerslijntjes
 7. Neuslippenplooi
 8. Lachrimpels
 9. Kin
 10. Kaaklijn
 11. Handen
 12. Gezichtsverjonging

Waarom

De beste manier om rimpels te verminderen is door het verlies aan volume te herstellen. Met Radiesse krijg je weer je eigen natuurlijke collageen terug waarmee de tekenen van ouderdom worden gladgestreken. De unieke samenstelling van Radiesse stimuleert collagenesis – de aanmaak van nieuw collageen – wat leidt tot meer volume waarvan bij veel patiënten het resultaat een jaar of zelfs langer aanhoudt.

WAARVOOR WORDT RADIESSE GEBRUIKT?

Een behandeling met Radiesse herstelt het gezichtsvolume en stimuleert de aanmaak van je eigen natuurlijke collageen. Onder andere de volgende gebieden kunnen met Radiesse worden behandeld:

Radiesse indicaties
Behandelgebieden Radiesse

 1. Wenkbrauwen
 2. Slapen
 3. Wangen
 4. Neus
 5. Mondhoeken
 6. Rokerslijntjes
 7. Neuslippenplooi
 8. Lachrimpels
 9. Kin
 10. Kaaklijn
 11. Handen
 12. Gezichtsverjonging

Risico's

IS RADIESSE VEILIG?

Radiesse is uitvoerig onderzocht door autoriteiten. Radiesse is veilig, biocompatibel, niet-toxisch en niet-antigeen. In de Verenigde Staten is Radiesse goedgekeurd door de FDA voor het corrigeren van matige tot diepe gezichtsplooien en rimpels en voor faciale lipoatrofie bij HIV-patiënten. In Europa heeft Radiesse het CE-keurmerk voor plastische en reconstructieve chirurgie, onder meer voor weefseltoename in het gezicht.
Klinisch onderzoek gehouden onder ruim 2.000 patiënten toont aan dat Radiesse een uitstekend veiligheidsprofiel heeft en dat het aantal gewone bijwerkingen vergelijkbaar is met de andere bekende fillers.

BIJWERKINGEN 

De meest voorkomende plaatselijke bijwerkingen zijn:
• Zwelling
• Kneuzing
• Roodheid
• Pijn
Deze vaak milde bijwerkingen verdwijnen meestal snel na de behandeling. Als deze bijwerkingen langer dan 7 dagen blijven bestaan, is het raadzaam om je behandelend arts te raadplegen.

WANNEER BEN JE EEN GESCHIKTE KANDIDAAT VOOR RADIESSE?

Radiesse is een ideale filler voor mensen die niet graag vaak terugkerende behandelingen willen ondergaan voor de behandeling van rimpels.

SELECTEER JE ARTS ZORGVULDIG

Radiesse mag alleen gebruikt worden door een arts die de juiste training heeft gehad om dermale fillers te injecteren.

Voorbereiding

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine en anti-stollingsmiddelen. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:
• Koortsblaren
• Cysten
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie
Stel de behandeling met Radiesse uit totdat deze reacties zijn verdwenen.
Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

 SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING

Vermijd 24 uur na de behandeling:
• Heftige lichaamsbeweging
• Sterke blootstelling aan zonlicht of UV-licht
• Sterke blootstelling aan warmte of koude
• Het nemen van aspirine of NSAID’s (een soort pijnstiller)
• Het drinken van alcohol
Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar het middel geïnjecteerd is.

Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met Radiesse. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plaats van injecteren.

 BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezond levensstijl komt de behandeling met Radiesse ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling met Radiesse wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat er een spuit gezet wordt is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden.
Net zoals bij elke behandeling met een filler, kan de behandeling oncomfortabel aanvoelen en met pijn gepaard gaan. Bespreek deze zorgen met je behandelend arts, omdat er effectieve manieren zijn om dit tegen te gaan.
Bijvoorbeeld:
• door een verdovende middel te injecteren in de huid.
• door een verdovende zalf te smeren 5 tot 10 minuten vóór de behandeling.
Een allergietest is niet noodzakelijk

TIJDENS DE BEHANDELING

Het behandelgebied wordt schoongemaakt en er wordt in overleg pijnstilling gegeven. Het middel wordt geinjecteerd in de huid met een dunne naald. Koeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt meestal (exclusief consult) ongeveer een half uur.

NA DE BEHANDELING

De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling. Ongeveer 24 uur na de behandeling is de meeste zwelling en roodheid verdwenen. Wij adviseren een controle na 4 weken.

Een paar dagen na de behandeling kan er wat zwelling optreden omdat het lichaam begint met de collageenproductie. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

Resultaten

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Het vullende effect van een behandeling met Radiesse is direct te zien. Na enkele weken is ook het verjongende effect zichtbaar. Elke rimpel is anders en daarom varieert de hoeveelheid Radiesse die je nodig hebt om een tevredenstellend resultaat te krijgen.

De hoeveelheid Radiesse die nodig is, is o.a. afhankelijk van:
• hoeveel effect je wil bereiken
• welke gebieden je wil behandelen

De hoeveelheid kan beter bepaald worden in een persoonlijk consult.

Meer informatie

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Dokter Meulenaar zal jouw vraag beantwoorden, een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs geven.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Valkenswaard

Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Wekelijks hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.