Menu

Radiesse

Is de behandeling met Radiesse voor jou mogelijk en geschikt? Je leest het op deze pagina.
Wij staan voor uitstekende behandelingen op basis van een eerlijk en persoonlijk behandelplan en wederzijds vertrouwen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult bij dokter Meulenaar is GRATIS en geheel vrijblijvend.

Basisinformatie

Wat is het middel?

Radiesse is een filler die is gemaakt van calcium hydroxylapatietdeeltjes (CaHA) in een natrium carboxymethylcellulose gel. Radiesse bestaat voor ongeveer 30% uit CaHA en voor 70% uit gel. Hiermee is Radiesse uniek en niet vergelijkbaar met andere fillers. Dankzij de speciale gel-matrix is het effect van Radiesse volumising filler direct zichtbaar. Radiesse heeft fijne calcium microsferen waarmee de lichaamseigen collageenvorming wordt gestimuleerd voor een langdurig volumeherstel. De gel en de microsferen worden in de loop van de tijd volledig door het lichaam afgebroken.

Alleen de afzonderlijke rimpels aanpakken is voor herstel van een jeugdige en frisse uitstraling vaak niet voldoende. Het gezicht heeft volume nodig om de effecten van zwaartekracht te compenseren en weer een jeugdig ogende vorm te krijgen. Dit kan worden bereikt met een filler die ook de natuurlijke aanmaak van collageen weer stimuleert voor een effectief volumeherstel.

Radiesse zorgt voor herstel van volume precies op die plekken waar het verloren is gegaan. Diepe rimpels worden zachter, volumeverlies in de wangen wordt hersteld en weggezakte jukbeenderen krijgen weer meer vorm. De natuurlijke gezichtscontouren komen terug. In onderstaande filmpje wordt de werking van Radiesse uitgelegd.

Wat zijn de mogelijkheden?

De indicatiegebieden zijn:

 • Decolleté
 • Fronsrimpel
 • Hals
 • Handen
 • Hangende oogleden
 • Ingevallen slapen
 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Kraaienpootjes
 • Marionetlijnen
 • Mondhoeken
 • Neuslippenplooi
 • Traangoot en wallen
 • Wenkbrauwen

Wat kun je verwachten van het resultaat?

De filler Radiesse geeft een direct effect dat 18 maanden aanhoudt. Bij ouderen of bij mensen bij wie de collogeenvorming niet goed tot stand komt, kan het resultaat kan korter aanhouden.

Mogelijkheden

Het middel kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

Decolleté

Radiesse kan goed gebruikt worden al er zeer diepe rimpels in het decolleté zijn en of de huid zeer verouderd is. De filler kan niet oppervlakkig worden gespoten en integreert iets minder met de huid. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler iets voelbaar of zichtbaar zijn.

Voordeel: Bij ernstige rimpels kan de filler Radiesse goed worden gebruikt.
Nadeel: Bij matige rimpels kan de filler voelbaar zijn.

Donkere kringen onder de ogen

Door iets meer volume onder de ogen verdwijnt de schaduw onder de ogen. De filler kan niet oppervlakkig worden gespoten en integreert iets minder goed met de huid. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler namelijk iets voelbaar en/of zichtbaar zijn.

Voordeel: Bij donkere kringen kan de filler Radiesse goed worden gebruikt.
Nadeel: De filler kan niet oppervlakkig worden gespoten en integreert iets minder goed met de huid.

Fronsrimpel

Radiesse kan goed gebruikt worden als er zeer diepe rimpels zijn en of de huid zeer verouderd is. De filler kan niet oppervlakkig worden gespoten en integreert iets minder met de huid. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler iets voelbaar of zichtbaar zijn.

Voordeel: Bij ernstige rimpels kan de filler Radiesse goed worden gebruikt.
Nadeel: Bij oppervlakkig spuiten kan de filler voelbaar zijn.

Hals

Radiesse kan goed gebruikt worden als er zeer diepe rimpels zijn en of de huid zeer verouderd is. De filler wordt met name gebruikt om via de kaaklijn de kalkoenennek te behandelen. Ook kan Radiesse gebruikt worden om het volumeverlies van de hals tegen te gaan waardoor het loshangend vel wat wordt opgespannen. De filler kan minder goed oppervlakkig worden gespoten en kan dan soms ook voelbaar of zichtbaar zijn.

Voordeel: De filler Radiesse kan goed worden gebruikt voor de hals.
Nadeel: Bij oppervlakkig spuiten kan de filler voelbaar zijn. Bij loshangend vel kan soms erg veel Radiesse nodig zijn.

Handen

Het mooiste effect voor de zichtbare botten en aderen en de slappe huid wordt gerealiseerd door de filler Radiesse. Per hand is er 1,5 cc (een spuit) nodig. Het kan zijn dat je twee weken na de behandeling een lichte zwelling krijgt die een paar dagen aanhoudt.

Voordeel: Goed resultaat voor het volumeverlies van de ouder wordende handen.
Nadeel: Lichte zwelling van twee dagen twee weken na de behandeling.

Hangende oogleden

Door Radiesse in te spuiten kan je een subtiele lift krijgen van de wenkbrauwen krijgen waardoor oogleden direct ook gelift worden.Bij oppervlakkig spuiten kan de filler iets voelbaar of zichtbaar zijn. Het effect houdt ongeveer 18 maanden aan. Soms kan door de vorm van de oogkas de behandeling niet uitgevoerd worden.

Voordeel: Simpele behandeling met minimale downtime met een effect van 12 tot 18 maanden.
Nadeel: Subtiel effect. Fillers hebben geen effect op loshangend vel. Soms kunnen fillers niet gebruikt worden door de vorm van de oogkas.

Ingevallen slapen

Radiesse kan goed gebruikt worden om de slapen op te vullen. De filler geeft een direct resultaat. Het effect houdt 18 maanden aan. De filler kan niet opgelost worden.

Voordeel: Voor ingevallen slapen geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden.

Jukbeenderen

Radiesse kan goed gebruikt worden om de jukbeenderen op te vullen. De filler geeft een direct resultaat en heeft een liftend effect op andere indicaties. Het effect houdt 18 maanden aan. De filler kan niet opgelost worden en moet diep worden ingespoten. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij bewegen zichtbaar zijn.

Voordeel: Voor ingevallen jukbeenderen geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt. Vaak kunnen ook andere indicaties worden aangepakt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden.

Kaaklijn

Radiesse kan goed gebruikt worden om de kaaklijn op te vullen. De filler geeft een direct resultaat en heeft een liftend effect op andere indicaties. Het effect houdt 18 maanden aan. De filler kan niet opgelost worden en moet diep worden ingespoten. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij bewegen zichtbaar zijn.

Voordeel: Voor de slappe kaaklijn geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt. Vaak kunnen ook andere indicaties worden aangepakt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden.

Kraaienpootjes

Radiesse kan goed gebruikt worden als er zeer diepe rimpels zijn en of de huid zeer verouderd is. De filler kan niet oppervlakkig worden gespoten en integreert iets minder met de huid. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler iets voelbaar of zichtbaar zijn.

Voordeel: Bij ernstige rimpels kan de filler Radiesse goed worden gebruikt.
Nadeel: Bij oppervlakkig spuiten kan de filler voelbaar zijn.

Marionetlijnen

Radiesse kan goed gebruikt worden om de marionetlijnen te behandelen. Radiesse is een zeer goed middel om volumedefecten in het gezicht aan te pakken.Dit wordt gedaan door directe inspuiting of door wat volume toe te voegen aan de jukbeenderen zodat er een soort liquid facelift ontstaat. Het effect is direct te zien en houdt ongeveer 18 maanden. Het middel is vrij stevig en kan niet opgelost worden. Voor oudere mensen (ongeveer 65+) is het middel niet geschikt omdat het werkt doordat Radiesse het collageen stimuleert. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij bewegen zichtbaar zijn.

Voordeel: Voor diepe marionetlijnen geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden. De eerste maand kan het middel soms wat voelbaar zijn.

Mondhoeken

Radiesse kan goed gebruikt worden om de mondhoeken te behandelen. Radiesse is een zeer goed middel om volumedefecten in het gezicht aan te pakken.Dit wordt gedaan door directe inspuiting of door wat volume toe te voegen aan bijv de jukbeenderen zodat er een soort liquid facelift ontstaat. Het effect is direct te zien en houdt ongeveer 18 maanden. Het middel is vrij stevig en kan niet opgelost worden. Liften van de mondhoeken door behandeling van de lippen is niet mogelijk. Voor oudere mensen (ongeveer 65+) is het middel niet geschikt omdat het werkt doordat Radiesse het collageen stimuleert. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij bewegen zichtbaar zijn.

Voordeel: Voor diepe mondhoeken geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden. De eerste maand kan het middel soms wat voelbaar zijn. Radiesse kan niet gebruikt worden in het lipgebied.

Neuslippenplooi

Radiesse kan goed gebruikt worden om de neuslippenplooi te behandelen. Radiesse is een zeer goed middel om volumedefecten in het gezicht aan te pakken.Dit wordt gedaan door directe inspuiting of door wat volume toe te voegen aan de jukbeenderen zodat er een soort liquid facelift ontstaat. Het effect is direct te zien en houdt ongeveer 18 maanden. Het middel is vrij stevig en kan niet opgelost worden. Voor oudere mensen (ongeveer 65+) is het middel niet geschikt omdat het werkt doordat Radiesse het collageen stimuleert. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij bewegen zichtbaar zijn.

Voordeel: Voor diepe neuslippenplooien geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden. De eerste maand kan het middel soms wat voelbaar zijn.

Traangoot en wallen

Radiesse kan met name bij grote volumedefecten in het walgebied goed gebruikt worden om de wallen op te vullen. De filler geeft een direct resultaat en heeft een liftend effect op andere indicaties. Het effect houdt 18 maanden aan. De filler kan niet opgelost worden en moet diep worden ingespoten. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij bewegen zichtbaar zijn.

Voordeel: Voor diepe wallen geeft de filler Radiesse een direct effect die 18 maanden aanhoudt. Vaak kunnen ook andere indicaties worden aangepakt.
Nadeel: Bij problemen kan de filler niet opgelost worden.

Wenkbrauwen

Radiesse kan goed gebruikt worden om met een filler de wenbrauwen te liften. De filler wordt onder de wenkbrauw ingespoten waardoor de wenkbrauw wat hoger komt te liggen. Bij te veel spuiten kan de filler de bovenste oogkas accentueren.

Voordeel: Goed effect wat anderhalf jaar aanhoudt
Nadeel: Het kan de botstructuur van de oogkas accentueren.

Risico's

Is het veilig?

Radiesse injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Radiesse kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

Nee, behalve de genoemde bijwerkingen zijn er verder geen risico’s.

Voor- en nazorg

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine en anti-stollingsmiddelen. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:
• Koortsblaren
• Cysten
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie
Stel de behandeling met Radiesse uit totdat deze reacties zijn verdwenen.
Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

 SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING

Vermijd 24 uur na de behandeling:
• Heftige lichaamsbeweging
• Sterke blootstelling aan zonlicht of UV-licht
• Sterke blootstelling aan warmte of koude
• Het nemen van aspirine of NSAID’s (een soort pijnstiller)
• Het drinken van alcohol
Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar het middel geïnjecteerd is.

Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met Radiesse. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plaats van injecteren.

 BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezond levensstijl komt de behandeling met Radiesse ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling met Radiesse wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat er een spuit gezet wordt is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden.
Net zoals bij elke behandeling met een filler, kan de behandeling oncomfortabel aanvoelen en met pijn gepaard gaan. Bespreek deze zorgen met je behandelend arts, omdat er effectieve manieren zijn om dit tegen te gaan.
Bijvoorbeeld:
• door een verdovende middel te injecteren in de huid.
• door een verdovende zalf te smeren 5 tot 10 minuten vóór de behandeling.
Een allergietest is niet noodzakelijk

TIJDENS DE BEHANDELING

Het behandelgebied wordt schoongemaakt en er wordt in overleg pijnstilling gegeven. Het middel wordt geinjecteerd in de huid met een dunne naald. Koeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt meestal (exclusief consult) ongeveer een half uur.

NA DE BEHANDELING

De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling. Ongeveer 24 uur na de behandeling is de meeste zwelling en roodheid verdwenen. Wij adviseren een controle na 4 weken.

Een paar dagen na de behandeling kan er wat zwelling optreden omdat het lichaam begint met de collageenproductie. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

Voor en na foto's

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Het vullende effect van een behandeling met Radiesse is direct te zien. Na enkele weken is ook het verjongende effect zichtbaar. Elke rimpel is anders en daarom varieert de hoeveelheid Radiesse die je nodig hebt om een tevredenstellend resultaat te krijgen.

De hoeveelheid Radiesse die nodig is, is o.a. afhankelijk van:
• hoeveel effect je wil bereiken
• welke gebieden je wil behandelen

De hoeveelheid kan beter bepaald worden in een persoonlijk consult.

Meer informatie

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.