Menu

Belotero

Belotero Balance en Belotero Soft. Nieuwe fillers net zoals vele andere. Of niet?

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

Basisinformatie

WAT IS BELOTERO?

Belotero fillers zijn injectables op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid. Hyaluronzuur is ideaal om rimpels en vouwen op te vullen omdat het heel goed het water van de huid kan opnemen en vasthouden. Het hyaluronzuur in Belotero Balance en Soft is speciaal geformuleerd om een unieke vloeibare gel te maken. De injectable gel vloeit heel goed samen met de natuurlijke structuur van je huid terwijl het rimpels opvult. De huid voelt hierdoor zeer natuurlijk en glad aan.

Belotero vloeit samen met de behandelde huid waardoor er een glad oppervlak ontstaat
Belotero vloeit samen met de behandelde huid waardoor er een glad oppervlak ontstaat

WAT DOET BELOTERO?

Belotero Balance is zeer goed te gebruiken om de oppervlakkige lijntjes in de huid te vullen. Dit komt omdat Belotero Balance erg goed samenvloeit met de huid. Hierdoor is het erg goed geschikt voor bijvoorbeeld de behandeling van de halsrimpels en de rokerslijntjes. Belotero Soft is in vergelijking met Belotero Balance nog iets dunner en kan daardoor voor de zeer oppervlakkige lijntjes worden gebruikt. Belotero is de eerste monofasische (in tegenstelling tot bifasisch) dermale vuller. Dit betekent dat het gemaakt is van een gestabiliseerd, non-particle hyaluronzuur. Hierdoor geven Belotero Balance en Belotero Soft minder bobbeltjes en is het bijna niet te voelen nadat het geïnjecteerd is omdat het beter integreert met de eigen huid.

Verschil

Belotero verschil met andere hyaluronzuren
Belotero (links) vloeit beter samen dan traditionele hyaluronzuren (rechts)

In tegenstelling tot de andere fillers op basis van hyaluronzuur lijkt Belotero volume toe te voegen zonder dat de vulling bobbelig wordt. Dat is omdat het hyaluronzuur in Belotero een zachtere consistentie heeft waardoor het beter integreert met de huid.

Tyndall effect
Het tyndall effect ontstaat als je met de traditionelere hyaluronzuren te oppervlakkig spuit

Daarnaast zie je bij Belotero Balance en Belotero Soft niet de blauwige verkleuring die soms ontstaat bij andere fillers als deze gebruikt worden om oppervlakkige rimpels (zoals bij de ogen) te behandelen. Dit wordt ook wel het Tyndall-effect genoemd. Omdat het middel erg oppervlakkig wordt ingespoten heb je minder middel nodig om een rimpel te behandelen. Dit betekent in de praktijk dat met 1 cc Belotero erg veel rimpels behandeld kunnen worden.

Waarom

Belotero Balance en Belotero Soft zijn fillers op basis van hyaluronzuur die speciaal gemaakt zijn om goed te integreren met de huid van het gezicht. Hierdoor ontstaat een zachte gel die onmiddellijk de huid vult om zo doende matige tot ernstige lijnen in het gezicht te verzachten. Het product is sterk genoeg om matige neus-lippenplooien (de rimpel die loopt van de neus tot aan de zijkant van je mond) te behandelen. Maar de kracht van Belotero komt vooral naar voren bij de behandeling van delicate gebieden zoals de halslijnen en de verticale liplijnen (de kleine rimpels die onder en boven de lippen te zien zijn).

WAARVOOR WORDT BELOTERO GEBRUIKT?

Belotero Balance en Soft worden als dermale filler gebruikt voor de behandeling van:
Fronslijnen (Glabella)
Kraaienpootjes (de periorbitale lijnen)
• Lijnen op de neusbrug (bunny lines)
• Jukbeen depressies
Neuslippenplooi “lachrimpels” (nasolabiaal plooien)
Verticale liplijntjes “rokerslijntjes” (periorale lijnen)
• De lipgrens (vermillion border)
De plooien rond de mond en kin “lachlijnen” (marionetlijnen)
• Rimpels op de handrug
Rimpels in het decolleté
Rimpels in de hals
• Rimpels op de schouders
• Acne littekens
Voorhoofd lijnen of “zorglijnen”
Het ligt aan de diepte van de lijnen of een behandeling met Belotero Balance of met Belotero Soft het beste resultaat geeft. De cosmetisch arts kan daarover goede informatie geven.

Belotero behandelgebieden
De gebieden waar je Belotero kan gebruiken

WAARVOOR KAN JE BELOTERO NIET GEBRUIKEN?

Belotero is vooral een ideale filler voor de scherpe oppervlakkige lijntjes en rimpels. Voor de diepe lijnen en vouwen zijn andere fillers zoals Restylane of Radiesse beter geschikt. Voor het creeren van volume is het niet geschikt. Je kan dan beter kiezen voor Radiesse, Sculptra of Voluma.

Risico's

IS BELOTERO VEILIG?

Logo FDA
De FDA legt strenge eisen op aan fabrikanten van fillers

Belotero Balance en Soft zijn goedgekeurd door de FDA. De Food and Drug Administration (FDA) is een amerikaans overheidsorgaan die naleeft op de kwaliteit van o.a. medicijnen en medische hulpmiddelen. Een goedkeuring betekent dat het middel aan zeer strenge regels moet voldoen. Klinische studies tonen aan dat Belotero Balance en Belotero Soft veilig en effectief zijn. Fillers op basis van hyaluronzuur zijn al heel lang beschikbaar.
Wereldwijd zijn miljoenen behandelingen hiermee uitgevoerd.

Voorbereiding

De meest voorkomende plaatselijke bijwerkingen zijn:

  • Zwelling
  • Kneuzing
  • Roodheid
  • Pijn
  • Veranderende kleur
  • Verharding van de huid
  • Jeuk

Deze bijwerkingen verdwijnen meestal snel na de behandeling. Als deze bijwerkingen langer dan 7 dagen blijven bestaan, is het raadzaam om je behandelend arts te raadplegen. Zeldzame bijwerkingen die met Belotero optreden zijn:

• Hoofdpijn
• Zwelling aan de zijkant van de neus
• Het optreden van koortsblaasjes
• Doofheid van de lippen
• Droge lippen
Bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen meestal binnen 7 dagen.

WANNEER BEN JE EEN GESCHIKTE KANDIDAAT VOOR BELOTERO?

Je bent geschikt voor de behandeling met Belotero Balance en/of Belotero Soft als je een behandeling wil van oppervlakkige scherpe lijnen in je gezicht, hals en decolleté. Belotero kan beter niet gebruikt worden bij patiënten met een geschiedenis van meerdere ernstige allergische reacties. Belotero kan beter niet gebruikt worden bij patiënten met allergische reacties op gram-positieve eiwitten. Het is aannemelijk is dat Belotero Balance en Belotero Soft veilig zijn bij vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven maar dit is niet onderzocht.

SELECTEER JE ARTS ZORGVULDIG

Belotero fillers mogen alleen gebruikt worden door een arts die de juiste training heeft gehad om dermale fillers te injecteren.

Verwachtingen

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:
• Koortsblaren
• Cysten
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie
Stel de behandeling met Belotero uit totdat de reactie is verdwenen. Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING?

Vermijd 24 uur na de behandeling:
• Heftige lichaamsbeweging
• Sterke blootstelling aan zonlicht of UV-licht
• Sterke blootstelling aan warmte of koude
• Het nemen van aspirine of NSAID’s (een soort pijnstiller)
• Het drinken van alcohol
Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar het middel geïnjecteerd is. Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met Belotero. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plaats van injecteren.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl komt de behandeling met Belotero ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling met Belotero Balance of Belotero Soft wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Resultaten

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Je ziet direct na de behandeling het resultaat van Belotero op de scherpe oppervlakkige lijnen, zoals de verticale lijnen rond je mond.

Meer informatie

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Wij zullen jouw binnen 24 uur beantwoorden. Ook kun je een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs krijgen via Facebook Messenger.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Veldhoven. Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Regelmatig hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.