Menu

Belotero

Is de behandeling met Azzalure voor jou mogelijk en geschikt? Je leest het op deze pagina.
Wij staan voor uitstekende behandelingen op basis van een eerlijk en persoonlijk behandelplan en wederzijds vertrouwen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult bij dokter Meulenaar is GRATIS en geheel vrijblijvend.

Basisinformatie

Wat is het middel?

Belotero fillers zijn injectables op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid. Hyaluronzuur is ideaal om rimpels en vouwen op te vullen omdat het heel goed het water van de huid kan opnemen en vasthouden. Het hyaluronzuur in Belotero Balance en Soft is speciaal geformuleerd om een unieke vloeibare gel te maken. De injectable gel vloeit heel goed samen met de natuurlijke structuur van je huid terwijl het rimpels opvult. De huid voelt hierdoor zeer natuurlijk en glad aan.

Belotero Balance is zeer goed te gebruiken om de oppervlakkige lijntjes in de huid te vullen. Dit komt omdat Belotero Balance erg goed samenvloeit met de huid. Hierdoor is het erg goed geschikt voor bijvoorbeeld de behandeling van de halsrimpels en de rokerslijntjes. Belotero Soft is in vergelijking met Belotero Balance nog iets dunner en kan daardoor voor de zeer oppervlakkige lijntjes worden gebruikt.

Belotero is de eerste monofasische (in tegenstelling tot bifasisch) dermale vuller. Dit betekent dat het gemaakt is van een gestabiliseerd, non-particle hyaluronzuur. Hierdoor geven Belotero Balance en Belotero Soft minder bobbeltjes en is het bijna niet te voelen nadat het geïnjecteerd is omdat het beter integreert met de eigen huid.

Wat zijn de mogelijkheden?

De indicatiegebieden zijn:

 • Decolleté
 • Donkere kringen onder de ogen
 • Fronsrimpel
 • Hals
 • Kraaienpootjes
 • Marionetlijnen
 • Mondhoeken
 • Neuslippenplooi

Wat kun je verwachten van het resultaat?

Belotero geeft bij vrijwel alle indicatiegebieden een goed resultaat. De duur van het resultaat zal ongeveer tussen de 9 en 12 maanden zijn.

Mogelijkheden

Het middel kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

Decolleté

De filler Belotero wordt vaak door ons gebruikt om gemiddeld diepe lijnen en plooien mooi op te vullen. Het grote voordeel is dat het oppervlakkig gespoten kan worden, het erg mooi integreert met de huid en daardoor je relatief veel rimpels kan behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kunnen er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels.

Voordeel: Veel rimpels kunnen met de filler Belotero elegant worden opgelost zonder dat iemand ziet dat er iets aan gedaan is.
Nadeel: Relatief veel blauwe plekken in het decolleté gebied, minder effectief tegen erg diepe rimpels.

Donkere kringen onder de ogen

Door iets meer volume onder de ogen verdwijnt de schaduw onder de ogen. Het grote voordeel is dat het oppervlakkig gespoten kan worden, het erg mooi integreert met de huid en daardoor je relatief veel rimpels kan behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kan er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels.

Voordeel: Veel rimpels kunnen met de filler belotero elegant worden opgelost zonder dat iemand ziet dat iets gedaan wordt.
Nadeel: Relatief veel blauwe plekken.

Fronsrimpel

Belotero kan ook gebruikt worden om de fronsrimpel te behandelen en wordt vaak gebruikt als botox geen optie is of als aanvullende behandeling bij een erg diepe rimpel. Belotero is een goede keuze voor de fronsrimpel omdat deze erg oppervlakkig kan worden ingespoten, het erg mooi integreert met de huid en daardoor kan je relatief veel rimpels behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt, kunnen er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels. De behandeling houdt ongeveer een jaar aan.

Voordeel: De fronsrimpel kan met de filler Belotero elegant worden opgelost zonder dat iemand ziet dat er iets aan gedaan is.
Nadeel: Minder effectief tegen erg diepe rimpels. De fronsrimpel gaat niet volledig weg.

Hals

Belotero wordt door ons vaak gebruikt voor de behandeling van de ouder wordende huid omdat het gebruikt kan worden voor loshangend vel en de horizontale lijnen van de hals. Belotero kan erg oppervlakkig worden ingespoten, het integreert mooi met de huid en je kan relatief veel rimpels behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kunnen er sneller blauwe plekjes ontstaan, het kan soms te weinig werken voor erg loshangend vel. De behandeling houdt ongeveer een klein jaar aan.

Voordeel: Met de filler Belotero kunnen veel kenmerken van de ouder wordende hals worden behandeld.
Nadeel: Belotero geeft relatief veel blauwe plekken in het halsgebied, het is minder effectief tegen erg diepe rimpels.

Kraaienpootjes

Belotero kan ook gebruikt worden om de kraaienpootjes te behandelen en wordt vaak gebruikt als Botox geen optie is of als aanvullende behandeling bij een erg diepe rimpel. Belotero is een goede keuze voor de kraaienpootjes omdat deze erg oppervlakkig kan worden ingespoten, het erg mooi integreert met de huid en daardoor kan je relatief veel rimpels behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kan er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels. De behandeling houdt ongeveer een klein jaar aan.

Voordeel: De kraaienpootjes kunnen met de filler Belotero elegant worden opgelost zonder dat iemand ziet dat iets gedaan wordt.
Nadeel: Minder effectief tegen erg diepe rimpels. De kraaienpootjes gaan niet volledig weg.

Marionetlijnen

De filler Belotero wordt vaak door ons gebruikt om matige marionetlijnen te behandelen die niet te maken hebben met grote volumedefecten. Het grote voordeel van Belotero balance is dat het oppervlakkig gespoten kan worden en dat het daardoor erg mooi integreert met de huid en daardoor kan je naast de marionetlijnen relatief veel rimpels behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kan er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels.

Voordeel: Goed middel voor matige oppervlakkige marionetlijnen. Vaak kunnen andere oppervlakkige rimpels in de rest van het gezicht gelijktijdig behandeld worden.
Nadeel: Door oppervlakkig spuiten kan er soms iets meer kleine blauwe plekjes ontstaan. Het middel heeft weinig liftende eigenschappen waardoor het niet geschikt is voor diepe rimpels.

Mondhoeken

De filler Belotero wordt vaak door ons gebruikt om matige hangende mondhoeken te behandelen die niet te maken hebben met grote volumedefecten. Het grote voordeel van Belotero balance is dat het oppervlakkig gespoten kan worden en dat het daardoor erg mooi integreert met de huid en daardoor kan je naast de mondhoeken relatief veel rimpels behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kan er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels.

Voordeel: Goed middel voor matige oppervlakkige mondhoeken. Vaak kunnen andere oppervlakkige rimpels in de rest van het gezicht gelijktijdig behandeld worden.
Nadeel: Door oppervlakkig spuiten kan er soms iets meer kleine blauwe plekjes ontstaan. Het middel heeft weinig liftende eigenschappen waardoor het niet geschikt is voor diepe rimpels.

Neuslippenplooi

De filler Belotero wordt vaak door ons gebruikt om matige neuslippenplooien te behandelen die niet te maken hebben met grote volumedefecten. Het grote voordeel van Belotero balance is dat het oppervlakkig gespoten kan worden en dat het daardoor erg mooi integreert met de huid en daardoor kan je naast de neuslippenplooi relatief veel rimpels behandelen. Doordat het oppervlakkig gespoten wordt kan er sneller blauwe plekjes ontstaan en het kan soms te weinig werken voor erg diepe rimpels.

Voordeel: Goed middel voor matige oppervlakkige neuslippenplooi. Vaak kunnen andere oppervlakkige rimpels in de rest van het gezicht gelijktijdig behandeld worden.
Nadeel: Door oppervlakkig spuiten kan er soms iets meer kleine blauwe plekjes ontstaan. Het middel heeft weinig liftende eigenschappen waardoor het niet geschikt is voor diepe rimpels.

Risico's

Is het veilig?

Belotero injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Belotero kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

Er zijn geen evidente risico’s te noemen van dit product.

Voor- en nazorg

De meest voorkomende plaatselijke bijwerkingen zijn:

 • Zwelling
 • Kneuzing
 • Roodheid
 • Pijn
 • Veranderende kleur
 • Verharding van de huid
 • Jeuk

Deze bijwerkingen verdwijnen meestal snel na de behandeling. Als deze bijwerkingen langer dan 7 dagen blijven bestaan, is het raadzaam om je behandelend arts te raadplegen. Zeldzame bijwerkingen die met Belotero optreden zijn:

• Hoofdpijn
• Zwelling aan de zijkant van de neus
• Het optreden van koortsblaasjes
• Doofheid van de lippen
• Droge lippen
Bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen meestal binnen 7 dagen.

WANNEER BEN JE EEN GESCHIKTE KANDIDAAT VOOR BELOTERO?

Je bent geschikt voor de behandeling met Belotero Balance en/of Belotero Soft als je een behandeling wil van oppervlakkige scherpe lijnen in je gezicht, hals en decolleté. Belotero kan beter niet gebruikt worden bij patiënten met een geschiedenis van meerdere ernstige allergische reacties. Belotero kan beter niet gebruikt worden bij patiënten met allergische reacties op gram-positieve eiwitten. Het is aannemelijk is dat Belotero Balance en Belotero Soft veilig zijn bij vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven maar dit is niet onderzocht.

SELECTEER JE ARTS ZORGVULDIG

Belotero fillers mogen alleen gebruikt worden door een arts die de juiste training heeft gehad om dermale fillers te injecteren.

Verwachtingen

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:
• Koortsblaren
• Cysten
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie
Stel de behandeling met Belotero uit totdat de reactie is verdwenen. Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING?

Vermijd 24 uur na de behandeling:
• Heftige lichaamsbeweging
• Sterke blootstelling aan zonlicht of UV-licht
• Sterke blootstelling aan warmte of koude
• Het nemen van aspirine of NSAID’s (een soort pijnstiller)
• Het drinken van alcohol
Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar het middel geïnjecteerd is. Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met Belotero. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plaats van injecteren.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl komt de behandeling met Belotero ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling met Belotero Balance of Belotero Soft wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Voor en na foto's

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Je ziet direct na de behandeling het resultaat van Belotero op de scherpe oppervlakkige lijnen, zoals de verticale lijnen rond je mond.

Meer informatie

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.