Menu

Behandeling van het decolleté

Welke behandeling van het decolleté is voor jou mogelijk en geschikt? Je leest het op deze pagina.

Wij staan voor uitstekende behandelingen op basis van een eerlijk en persoonlijk behandelplan en wederzijds vertrouwen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult bij dokter Meulenaar is GRATIS en geheel vrijblijvend.

Basisinformatie

Een slappe huid, rimpels en ouderdomsvlekken. Je bent niet de enige die ermee te maken krijgt, maar het kan wel je dagelijks leven dusdanig beïnvloeden.

 • Durf je geen kleren te dragen waarbij je decolleté te zien is?
 • Voel je onzeker als je in de spiegel kijkt?
 • Vind je het vervelend om naakt te zijn?
 • Of durf je niet meer met vriendinnen naar het zwembad te gaan?

Het is niet nodig om je te verstoppen. Er zijn een tal van behandelingen die de rimpels en ouderdomsvlekken in het gebied onder de nek van de hals tot aan de boezem weer toonbaarder maken.

Behandelingen die wij aanbevelen voor dit probleem zijn:

 • Het verminderen van decolletérimpels met fillers (Belotero)
 • Het verstrakken van je huid met behulp van plasma (Plexr)
 • Het behandelen van pigment- en ouderdomsvlekken met behulp van tretinoinecrème, peelings en laser.

Zowel rimpels als hyperpigmentatie kunnen voor een verouderd decolleté zorgen. Klik op symptomen om meer te weten te komen over hoe een verouderd decolleté eruit ziet en wat je ertegen kan doen. En lees de ervaringen van onze cliënten met de verschillende methodes.

Symptomen

HOE ZIET DE VEROUDERDE HUID VAN HET DECOLLETÉ ERUIT?

Zowel rimpels als hyperpigmentatie zorgen voor een verouderd decolleté

Bij het ouder worden gaat de huid slapper hangen en ontstaan er rimpels en pigmentvlekken. Dat noemen wij: een verouderd decolleté.

WANNEER ZOU JE IETS AAN JE DECOLLETÉ KUNNEN DOEN?

Oudere vrouw die haar decollete bedekt

Er zijn veel redenen waarom vrouwen zich laten behandelen aan hun decolleté en deze zijn persoonlijk. De vrouwen die zich bij ons kwamen, gaven onder andere de volgende redenen aan:
• Ze vonden de rimpels storend als ze naar zichzelf in de spiegel keken
• Ze durfden bepaalde kleding niet meer aan en wilden weer blotere kleding kunnen dragen
• Ze wilden er voor zichzelf en hun partner beter uitzien.

Iedereen heeft er zijn eigen redenen voor. Je kunt in zijn algemeenheid dus stellen dat als jij je rimpels storend vindt, je iets aan je decolleté kunt laten doen om je zo weer een stuk beter, aantrekkelijker en sterker te voelen.

Klik op ‘oorzaken en risicofactoren’ om meer te weten te komen over wat de rimpels in het decolleté veroorzaakt en waarom sommige mensen hier meer last van krijgen.

Oorzaken en risicofactoren

Je weet nu hoe een verouderd decolleté eruitziet. Er zijn verschillende factoren die zorgen voor rimpels en pigmentvlekken in het decolletégebied.

WAT VEROORZAAKT RIMPELS IN HET DECOLLETÉ?

Invloed van de zon op de huid
De invloed van zonlicht op de huid

Volumeverlies, rimpels en pigmentvlekken bij het decolleté worden veroorzaakt door een aantal factoren. Sommige kun je beïnvloeden en sommige niet.

 • Leeftijd: De ouder wordende huid is kwetsbaarder en wordt steeds minder rekbaar. Je maakt minder natuurlijke oliën, collageen en elastine aan. Daardoor wordt de huid droger, minder elastisch en gaat het rimpelen. Ook neemt het onderhuidse vet af met de jaren. De lossere en slappere huid is steeds minder goed bestand tegen de zwaartekracht en gaat hangen.
 • Blootstelling aan ultraviolet licht: Zonlicht bestaat onder andere uit ultraviolet licht (UV-licht). Dit licht versnelt de huidveroudering en is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. UV-licht breekt namelijk het bindweefsel af waarin collageen en elastinevezels aanwezig zijn. Die houden de huid stevig. Zonder de ondersteuning van het bindweefsel verliest de huid zijn kracht en elasticiteit.
 • Roken: Roken versnelt het verouderingsproces en draagt daardoor sterk bij aan de vorming van rimpels. Dit gebeurt onder andere doordat roken de bloedtoevoer naar de huid vermindert.

Het kan zijn dat de huid in dit gebied sneller veroudert dan de huid in het gezicht. Dit kan komen doordat veel mensen vergeten hun decolleté te beschermen met zonnebrand en omdat het gebied rond de borsten minder talg- en zweetklieren bezit.

 

Klik op ‘mogelijkheden’ om meer te weten te komen over wat je aan het verouderd decolleté kan doen.

Mogelijkheden

Als jij de rimpels vindt, zijn er nu gelukkig genoeg mogelijkheden om ze weg te nemen of duidelijk te verminderen. Elke behandeling heeft voor- en nadelen. Vaak geeft een combinatie van behandelingen de beste resultaten.

Je kan aan de volgende behandelopties voor het decolleté denken:

Tretinoïnecrème (vitamine-A-zuur) helpt bij de een beginnend verouderingsproces. Het is dus met name geschikt voor de beginnende rimpels en fijne lijntjes, maar werkt minder goed tegen diepe rimpels.

Fillers: Een mooi effect op oppervlakkige rimpels kan worden gerealiseerd door hyaluronzuur fillers zoals Belotero of Restylane Vital te gebruiken. De behandeling moet elke 12 maanden herhaald worden. Radiesse kan gebruikt worden als de huid van het decolleté een grote mate van slapte vertoont.

Plexr Soft Surgery: Plexr is een goede behandeloptie waar geen mes of naald aan te pas komt. Door kleine aanrakingen trekken de huidvezels samen waardoor rimpels in het decolletégebied goed strak getrokken worden. Deze optie is prijziger dan fillers maar het resultaat houdt daarentegen wel weer een stuk langer aan.

Threads: Met threads zoals PDO-threads kan het decolleté ook goed worden behandeld. Het effect houdt ongeveer 18 maanden aan. Een nadeel kan zijn dat er relatief veel PDO-threads nodig zijn en de resultaten zijn wisselend.

Peelings: Ook peelings kunnen worden gebruikt om rimpels te voorkomen. Helaas is niet iedere huid geschikt voor een peeling.

ZELF RIMPELS VOORKOMEN

Man die zonnebrand aanbrengt

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen om rimpels en volumeverlies te voorkomen. Hier volgt een tip om je tegen rimpels te beschermen:

 • Bescherm je huid met zonnebrand. Gebruik een breed-spectrum zonnebrand met een SPF van 30 of 50 tegen UV-A en UV-B zonlicht. Smeer het ruim op de huid en herhaal het smeren elke twee uur.
 • Smeer altijd zonnebrand als je naar buiten gaat. Zelfs in de winter.

WAT WERKT NIET

Op de markt zijn verschillende crèmes, lotions, pads en zelfs speciale slaap BH’s te vinden, maar deze zijn nooit effectief in het tegengaan van rimpels bij het decolleté. Daar is meer voor nodig.

Klik op ‘verwachtingen’ om meer te weten te komen over hoe tevreden mensen zijn met deze behandeling en wat je kunt verwachten van de behandelingen.

Verwachtingen

WORD IK BLIJ VAN EEN BEHANDELING VAN HET DECOLLETÉ?

Vrouw met decollete
Vrouw met decollete

Veel vrouwen zijn je al voor gegaan en hebben zich bij ons laten behandelen met een goed resultaat. Van die vrouwen horen wij dat ze weer hun decolleté durven te tonen en zich lekkerder in hun vel voelen.

Desondanks kunnen soms sommige verwachtingen niet worden ingevuld. Het is daarom belangrijk om een goed beeld te hebben van wat je met een behandeling kan bereiken.

WELKE RESULTATEN KAN IK DAN VERWACHTEN?

Welke resultaten je kan bereiken zijn afhankelijk van de volgende elementen:

 • Ernst van het probleem (belangrijkste factor)
 • Dikte van de huid
 • Andere ouderdomstekenen
 • Voorkeuren van de patiënt

Het beste is daarom om tijdens een persoonlijk consult de arts jouw probleem voor te leggen zodat hij je kan vertellen welk resultaat jij kunt verwachten. Omdat wij vinden dat dit serieus moet gebeuren en een goed advies veel tijd en inzet kost, vragen we een bijdrage van 30 euro voor dit consult. Dit bedrag wordt daarentegen in mindering gebracht als je daadwerkelijk een behandeling bij ons doet. Als je je iets vrijblijvender wil oriënteren en/of een consult voor jou nog een te grote stap is, dan hebben we de volgende opties bedacht om je te helpen met het maken van een beslissing.

DE KOSTENCALCULATOR

De basis van deze tool is de indeling van alle problemen op een 3-puntschaal. Deze 3 punten zijn:

 • Licht (van dichtbij zichtbaar) (evt. foto’s)
 • Matig (van 50 cm zichtbaar) (evt. foto’s)
 • Ernstig (van 2 meter zichtbaar) (evt. foto’s)

Op basis van deze ruwe indeling heeft dokter Meulenaar een inschatting gemaakt welke behandeling meestal de beste optie is en welke kosten je kunt verwachten. Je kunt de kostencalculator in de zijbalk van deze pagina vinden.

DIRECT EEN FOTO STUREN VIA FACEBOOK OF WHATSAPP

Een andere optie om te weten te komen wat wij voor jou kunnen betekenen, is door een berichtje te sturen met foto via WhatsApp of Facebook messenger. Dokter Meulenaar beantwoordt al deze berichtjes zelf. Help hem een klein beetje door een telefoonnummer toe te voegen en aan te geven rond welke tijd hij je eventueel kan terugbellen.

Wil jij weten welke resultaten zijn geboekt bij andere patiënten met hetzelfde probleem? Klik dan op ‘voor en na foto’s’.

Voor en na fotos

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

decollete-1-1024x497

 

 

Wil jij weten hoe jij je optimaal kan voorbereiden op jouw behandeling? Klik dan op ‘voorbereiding’.

Voorbereiding

WELKE VRAGEN ZIJN BELANGRIJK OM TE STELLEN?

Arts en patientTijdens het lezen heb je je waarschijnlijk verschillende dingen afgevraagd, zoals: is deze behandeling wel iets voor mij? De cosmetisch arts kan tijdens een persoonlijk consult al jouw vragen beantwoorden en uitleggen welke behandeling het beste bij jou en jouw wensen past. Het is een goed idee om je vooraf in te lezen over verschillende behandelmogelijkheden. Schrijf al je vragen op zodat je deze kunt stellen aan je behandelend arts. Je zou kunnen denken aan de volgende vragen:

 • Wat is de beste behandeling voor mijn decolleté?
 • Welke behandelopties zijn er en wat zijn de voor- en nadelen daarvan?
 • Wat zijn de kosten van een behandeling?
 • Welke resultaten kan ik verwachten?
 • Is de cosmetisch arts die mij behandeld wel ervaren en gecertificeerd?

WELKE VRAGEN ZAL DE DOKTER JE STELLEN?

Een persoonlijk consult is hét moment om al jouw vragen te stellen, maar de cosmetisch arts zal ook aan jou verschillende vragen stellen. Zo kan hij een advies op maat geven en persoonlijk behandelplan voor jou opstellen. Deze vragen kan de cosmetisch arts stellen:

 • Wat zijn jouw wensen?
 • Wat verwacht je van een behandeling?
 • Wat is je eerdere ervaring met fillers?
 • Zit je vaak in de zon of ga je regelmatig onder de zonnebank?
 • Rook je of heb je vroeger gerookt?
 • Slik je medicijnen (in het bijzonder bloedverdunners)?

KIES JE ARTS ZORGVULDIG

Het is erg belangrijk om een cosmetisch arts te kiezen die ervaren is en de juiste

Logo NVCG
Dr Meulenaar is gecertificeerd cosmetisch arts

opleidingen heeft gehad. Ook de aansluiting bij de vakvereniging NCVG is van belang om de kwaliteit van jouw cosmetisch arts te achterhalen. Kies een arts die opgeleid is voor de behandeling die jij voor ogen hebt, zodat je een natuurlijk resultaat krijgt volgens jouw verwachting.

 

Wil je je nog meer verdiepen en weten welke bronnen wij hebben geraadpleegd? Of wil je weten hoe aanvullende vragen kan stellen? Klik dan op ‘meer informatie’.

Meer informatie

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Dokter Meulenaar zal jouw vraag beantwoorden, een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs geven.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Valkenswaard

Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Wekelijks hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.