Menu

Behandeling van de hals

Welke behandeling aan de hals is voor jou mogelijk en geschikt? Je leest het op deze pagina.

Wij staan voor uitstekende behandelingen op basis van een eerlijk en persoonlijk behandelplan en wederzijds vertrouwen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

Basisinformatie

Naarmate je ouder wordt, krijgt de hals te maken met rimpels, een uitgezakte kaaklijn, volumeverlies en zichtbare verticale ‘strengen’ onder de kin. Dit komt bij iedere vrouw in meer of mindere mate voor met bijvoorbeeld als gevolg:

 • Dat je jouw hals het liefste verbergt
 • Jij je onaantrekkelijk en oud voelt
 • Dat in de spiegel kijken jou een verdrietig gevoel geeft
 • Jij je schaamt voor je partner
 • Je durft niet meer met vriendinnen naar het zwembad te gaan

Hoewel men vroeger dit noodgedwongen moest accepteren, is dat tegenwoordig niet meer nodig. Er zijn een tal van behandelingen die de rimpels en het volumeverlies verminderen of zelfs wegnemen en de hals weer toonbaarder maken.

Behandelingen die wij aanbevelen voor dit probleem zijn:

 • Het verminderen van rimpels met de filler Belotero
 • Het verstrakken van de rimpels met het behandelen door middel van plasma (Plexr methode)
 • Botox voor de verticale ‘strengen’ onder de kin
 • Het liften van de kaaklijn met een filler zoals Radiesse

Klik op ‘symptomen’ om meer te weten te komen over hoe een verouderde hals eruit ziet en wanneer onze klanten er iets aan lieten doen.

Symptomen

HOE ZIET DE SLAPPERE HUID VAN DE HALS ERUIT?

Met het ouder worden neemt het vetweefsel onder de huid af. Ook maak je minder elastine en collageen aan waardoor de huid in de hals zijn ondersteuning en flexibiliteit verliest. Er zijn drie verschillende verouderingstekenen die zichtbaar worden rond je vijftigste:

 • Horizontale rimpels onderin de hals.
 • Verticale strengen onder de kin en kaaklijn
 • Een erg slappe huid waardoor de kaaklijn en de huid onder de kin er wat los bij kan hangen.

WANNEER ZOU JE IETS AAN JE HALS KUNNEN DOEN?

Er zijn veel redenen waarom vrouwen zich laten behandelen aan de hals en deze zijn persoonlijk. De mensen die zich bij ons melden gaven o.a. de volgende redenen aan:

 • Ze wilden zich weer aantrekkelijk voelden
 • Ze wilden beter in hun vel zitten
 • Ze wilden hun hals niet meer voor iedereen verbergen

Wat jouw reden ook is, je kunt iets aan je verouderde hals doen als jij je eraan stoort. Daardoor zul je je weer aantrekkelijk en zelfverzekerd voelen.

Kijk onder het kopje ‘oorzaken en risicofactoren’ om meer te weten te komen over wat de verouderde hals veroorzaakt en waarom sommige mensen hier meer last van krijgen.

Oorzaken en risicofactoren

WAT VEROORZAAKT DE VEROUDERDE HALS?

Volumeverlies en rimpels bij de hals wordt veroorzaakt door een aantal factoren. Sommige kan je beïnvloeden en sommige niet:

 • Leeftijd: De ouder wordende huid is kwetsbaarder en wordt steeds minder rekbaar. Door regelmatig (en onbewust) de spieren in het gebied te bewegen, gaat de huid rimpelen. Het platysma, spieren in de hals, worden slapper en gaan wat hangen. Daardoor kunnen er verticale strengen zichtbaar worden.
 • Blootstelling aan ultraviolet licht: Zonlicht bestaat onder andere uit ultraviolet licht (UV-licht). Dit licht versnelt de huidveroudering en is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. UV-licht breekt namelijk het bindweefsel af waarin collageen en elastinevezels aanwezig zijn. Die houden de huid stevig. Zonder die ondersteuning van het bindweefsel verliest de huid zijn kracht en elasticiteit.
 • Roken: Roken versnelt het verouderingsproces en draagt daardoor sterk bij aan de vorming van rimpels. Dit gebeurt onder andere doordat roken de bloedtoevoer naar de huid vermindert.

Klik op ‘mogelijkheden’ om meer te weten te komen over wat je aan een verouderde hals kunt doen.

Mogelijkheden

 

Als jij de rimpels en slappe huid storend vindt, zijn er nu gelukkig genoeg mogelijkheden om ze weg te nemen of duidelijk te verminderen. Elke behandeling heeft voor- en nadelen. Vaak geeft een combinatie van behandelingen de beste resultaten.

Voor de hals kun je aan de volgende behandelopties denken:

Spierverslappende middelen (botuline toxines): De verticale strengen onder de kaaklijn bestaan uit spieren. Deze kunnen het beste behandeld worden met een botuline toxine zoals BotoxAzallure of Bocouture. Deze middelen zorgen ervoor dat de spieren zich ontspannen.

Plexr Soft Surgery: Met deze behandeloptie kun je een goed resultaat bereiken door de huidverstrakking. Deze duurzame en lang aanhoudende behandeling werkt echter alleen op de plekken in de hals waar geen spanning op staat. Het effect houdt doorgaans enkele jaren aan.

Mesotherapie: Mesotherapie met een mix van idaeba, proshock plus en revital tonic kan de huid goed verstrakken. Het effect is matig tot goed. Je moet minimaal 3 behandelsessies ondergaan. Het effect houdt ongeveer 1 jaar aan.

FillersEen mooi effect kan worden gerealiseerd met een filler zoals Juvéderm en Restylane. Deze zijn met name effectief om een soort alternatieve halslift te verwezenlijken doordat ze de hals en de kaken iets dikker maken. Voor oppervlakkige halsrimpels kunnen fillers zoals Princess filler en/of Belotero goed worden gebruikt. Je kan na de behandeling tijdelijke zwelling, roodheid en kneuzing ondervinden in het behandelend gebied. De behandeling moet elke 12 tot 18 maanden herhaald worden.

Threads: Met threads zoals de Happy lift of de PDO-threads kan de hals ook worden behandeld. De threads zijn vooral geschikt wanneer er relatief veel huid aanwezig is. Je hebt veel PDO-threads nodig om een effect te zien. De resultaten van de PDO-threads zijn minder voorspelbaar en variëren van matig tot heel goed. Het effect houdt ongeveer 16 maanden aan. De Happy Lift is effectiever en houdt langer aan. Het effect van de Happy lift is ongeveer 3 jaar.

ZELF RIMPELS VOORKOMEN

Man die zonnebrand aanbrengt

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Toch is het erg lastig om een verouderde hals te voorkomen, maar je kunt wel zorgen dat de rimpels niet eerder ontstaan door je huid goed te verzorgen:

 • Bescherm je huid met zonnebrand. Gebruik een breed-spectrum zonnebrand met een SPF van 30 of 50 tegen UV-A en UV-B zonlicht. Smeer het ruim op de huid en herhaal het smeren elke twee uur.
 • Smeer altijd zonnebrand als je naar buiten gaat. Zelfs in de winter.

WAT WERKT NIET

Op de markt zijn verschillende crèmes, lotions, en pads te vinden, maar deze werken niet en zijn nooit effectief in het tegengaan van fronsrimpels. Daar is meer voor nodig.

Klik op ‘verwachtingen’ om meer te weten te komen over hoe tevreden mensen zijn met deze behandeling en wat je kunt verwachten van de behandelingen.

 

Verwachtingen

WORD IK BLIJ VAN EEN BEHANDELING AAN DE HALS?

Veel vrouwen zijn je al voor gegaan en hebben zich bij ons laten behandelen met een goed resultaat. Van die mensen horen wij dat ze weer hun hals durven te tonen met veel zelfvertrouwen en dat ze weer lekker in hun vel zitten.

Bekijk hieronder het filmpje waarin Monique van Hoek haar ervaring deelt over de behandeling aan de horizontale halslijnen:

WELKE RESULTATEN KAN IK DAN VERWACHTEN?

Welke resultaten je kan bereiken zijn afhankelijk van de volgende elementen:

 • Ernst van het probleem (belangrijkste factor)
 • Andere ouderdomstekenen
 • Voorkeuren van de patiënt

Het beste is daarom om tijdens een persoonlijk consult de arts jouw probleem voor te leggen zodat hij je kan vertellen welk resultaat jij kunt verwachten. Omdat wij vinden dat dit serieus moet gebeuren en een goed advies veel tijd en inzet kost, vragen we een bijdrage van 30 euro voor dit consult. Dit bedrag wordt daarentegen in mindering gebracht als je daadwerkelijk een behandeling bij ons doet. Als je je iets vrijblijvender wil oriënteren en/of een consult voor jou nog een te grote stap is, dan hebben we de volgende opties bedacht om je te helpen met het maken van een beslissing.

DE KOSTENCALCULATOR

De basis van deze tool is de indeling van alle problemen op een 3-puntschaal. Deze 3 punten zijn:

 • Licht (van dichtbij zichtbaar) (evt. foto’s)
 • Matig (van 50 cm zichtbaar) (evt. foto’s)
 • Ernstig (van 2 meter zichtbaar) (evt. foto’s)

Op basis van deze ruwe indeling heeft dokter Meulenaar een inschatting gemaakt welke behandeling meestal de beste optie is en welke kosten je kunt verwachten. Je kunt de kostencalculator in de zijbalk van deze pagina vinden.

DIRECT EEN FOTO STUREN VIA FACEBOOK OF WHATSAPP

Een andere optie om te weten te komen wat wij voor jou kunnen betekenen, is door een berichtje te sturen met foto via WhatsApp of Facebook messenger. Dokter Meulenaar beantwoordt al deze berichtjes zelf. Help hem een klein beetje door een telefoonnummer toe te voegen en aan te geven rond welke tijd hij je eventueel kan terugbellen.

Wil jij weten welke resultaten zijn geboekt bij andere patiënten met hetzelfde probleem? Klik dan op ‘voor en na foto’s’.

Voor en na fotos

Om je een beeld te geven van resultaten die mogelijk zijn, vind je hieronder een aantal voor en na foto’s.

hals-b-a-1

 

Wil jij weten hoe jij je optimaal kan voorbereiden op jouw behandeling? Klik dan op ‘voorbereiding’.

Voorbereiding

WELKE VRAGEN ZIJN BELANGRIJK OM TE STELLEN?

Tijdens het lezen heb je je waarschijnlijk verschillende dingen afgevraagd, Arts en patientzoals: is deze behandeling wel iets voor mij? De cosmetisch arts kan tijdens een persoonlijk consult al jouw vragen beantwoorden en uitleggen welke behandeling het beste bij jou en jouw wensen past. Het is een goed idee om je vooraf in te lezen over verschillende behandelmogelijkheden. Schrijf al je vragen op zodat je deze kunt stellen aan je behandelend arts. Je zou kunnen denken aan de volgende vragen:

 • Wat is de beste behandeling voor de veroudering in mijn hals?
 • Welke behandelopties zijn er en wat zijn de voor- en nadelen daarvan?
 • Wat zijn de kosten van de behandeling?
 • Welke resultaten kan ik verwachten?
 • Is de cosmetisch arts die mij behandeld wel ervaren en gecertificeerd?

WELKE VRAGEN ZAL DE DOKTER JE STELLEN?

Een persoonlijk consult is hét moment om al jouw vragen te stellen, maar de cosmetisch arts zal ook aan jou verschillende vragen stellen. Zo kan hij een advies op maat geven en persoonlijk behandelplan voor jou opstellen. Deze vragen kan de cosmetisch arts stellen:

 • Wat zijn jouw wensen?
 • Wat verwacht je van een behandeling?
 • Wat is je eerdere ervaring met spieronspanners met botuline toxine en fillers?
 • Zit je vaak in de zon of ga je regelmatig onder de zonnebank?
 • Rook je of heb je vroeger gerookt?
 • Slik je medicijnen (in het bijzonder bloedverdunners)?

KIES JE ARTS ZORGVULDIG

Het is erg belangrijk om een cosmetisch arts te kiezen die ervaren is en de juiste

Logo NVCG
Dr Meulenaar is gecertificeerd cosmetisch arts

opleidingen heeft gehad. Ook de aansluiting bij de vakvereniging NCVG is van belang om de kwaliteit van jouw cosmetisch arts te achterhalen. Kies een arts die opgeleid is voor de behandeling die jij voor ogen hebt, zodat je een natuurlijk resultaat krijgt volgens jouw verwachting.

Wil je je nog meer verdiepen en weten welke bronnen wij hebben geraadpleegd? Of wil je weten hoe aanvullende vragen kan stellen? Klik dan op ‘meer informatie’.

Meer informatie

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Dokter Meulenaar zal jouw vraag beantwoorden, een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs geven.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Valkenswaard

Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Wekelijks hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.