Menu

Silhouette Soft

Silhouette Soft. Wat moet je precies weten als je een behandeling zou willen uitvoeren?

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

Basisinformatie

WAT IS SILHOUETTE SOFT?

Silhouette Soft is een draadlift behandeling. Dat houdt in dat er oplosbare draden van polymelkzuur worden ingebracht om de huid te liften. Van polymelkzuur wordt al ruim 50 jaar chirurgisch hechtdraad gemaakt. Natuurlijk zijn de draden van Silhouette Soft niet hetzelfde als chirurgisch hechtdraad. De draden van Silhouette Soft zijn voorzien van minuscule kegeltjes en knoopjes. Dit zorgt ervoor dat de draden na de behandeling goed blijven zitten en dat er collageen wordt aangemaakt rondom deze draden. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid. Een Silhouette Soft behandeling zit dus tussen injectables en een traditionele facelift in.

AFBEELDING 2

WAT DOET SILHOUETTE SOFT?

Direct na de behandeling ziet u al een subtiel liftend effect. Dit komt door de kegeltjes die zorgen voor een lichte spanning waardoor het gebied in het gezicht of de hals wordt gelift. In de weken daarna wordt dat effect nog versterkt.
Na de behandeling activeert het lichaam de cel vernieuwing in het weefsel en stimuleert het de aanmaak van collageen. Deze natuurlijke reactie vormt zich precies in de richting van de draad en bouwt een stevig collageennetwerk op.

Terwijl de draad dus langzaam oplost in de maanden na de behandeling, blijft dit netwerk van collageen zijn verstevigende werking geven aan de huid. Het volume neemt toe en rimpels verminderen. Het resultaat is een natuurlijk ogende verjonging van het gelaat of hals.

Sutura 2

VERSCHIL MET ANDERE THREADS

De draden van de Silhouette Soft zijn uitgerust met minuscule kegeltjes en knoopjes voor een optimaal effect. De kegeltjes zorgen ervoor dat de draad op zijn plek blijft. Samen met de kleine knoopjes zorgen de kegeltjes dat er collageen wordt aangemaakt rondom de draad.

Het verschil met andere draadliften zit ‘m dus in de draad. Bij de Happy Lift behandelingen worden er verschillende draden gebruikt met minuscule weerhaakjes. Ook heb je nog PDO-threads waarbij ook verschillende soorten draden wordt gebruikt, van gladde draadjes tot dubbele draadjes en draden met weerhaakjes. Silhouette Soft draadlift gebruikt kegeltjes en knoopjes.

silhouette soft
Draad van Silhouette Soft behandeling

Waarom

WAARVOOR WORDT SILHOUETTE SOFT GEBRUIKT?

Silhouette Soft wordt gebruikt om bijvoorbeeld de jukbeenderen of de kaaklijn te liften. Ook een combinatie van die twee is mogelijk waardoor zowel een slappere kaaklijn als ‘hamsterwangen’ worden opgelost. Ook een draadlift in de hals is mogelijk.

1. Jukbeenderen
2. Kaaklijn en kin
3. Hals

crossed u and angle

Risico's

IS SILHOUETTE SOFT VEILIG?

De draden waarmee gewerkt wordt tijdens de Silhouette Soft behandeling zijn gemaakt van polymelkzuur. In de medische wereld wordt al ruim 50 jaar chirurgisch hechtdraad gemaakt van dit materiaal. Wereldwijd zijn er al meer dan 80.000 vrouwen en mannen behandeld. Silhouette Soft is daarmee een erkende techniek voor huidverjonging.

BIJWERKINGEN

De meest voorkomende plaatselijke bijwerkingen zijn hetzelfde als bij de andere injectables:
• Zwelling
• Roodheid
• Pijn
• Kleine bloeduitstorting

Deze vaak milde bijwerkingen verdwijnen meestal snel na de behandeling. Als deze bijwerkingen langer dan 7 dagen blijven bestaan, is het raadzaam om je behandelend arts te raadplegen.

WANNEER BENT JE EEN GESCHIKTE KANDIDAAT VOOR SILHOUETTE SOFT?

Silhouette Soft wordt aanbevolen voor mannen en vrouwen tussen de 30 en de 60 die er graag frisser en jonger uit willen zien in het gelaat en/of de hals. Zij willen geen traditionele facelift ondergaan en met alleen injectables behalen ze niet het gewenste effect.

SELECTEER JE ARTS ZORGVULDIG

Silhouette Soft draadlift mag alleen toegepast worden door een arts die de juiste training heeft gehad. Kies daarom je arts zorgvuldig.

Voorbereiding

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:

• Koortsblaren
• Cysten
• Herpes
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie

Stel de behandeling met Silhouette Soft uit totdat deze reacties zijn verdwenen. Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

 SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING?

Je kunt jouw dagelijkse activiteiten direct weer oppakken. Houd er rekening mee dat je in de eerste week na de behandeling geen tandheelkundige ingreep, schoonheidsbehandeling of een andere gezichtsbehandeling moet laten uitvoeren. Ook slapen op de zij of buik wordt sterk afgeraden. De cosmetisch arts zal je verdere instructies meegeven hoe je het gelaat thuis moet verzorgen.

 BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan worden verbeterd door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl komt de behandeling met Silhouette Soft ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een Silhouette Soft draadlift wilt ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan, kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat de behandeling begint is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden. De behandeling met Silhouette Soft is ingrijpender dan behandelingen met fillers. De arts zal je plaatselijk verdoven.

TIJDENS DE BEHANDELING

De behandeling duurt ongeveer 30-40 minuten. De huid wordt gedesinfecteerd en daarna tekent de arts op de huid af waar de draadjes gaan komen. Dit gebied wordt lokaal verdoofd door een klein prikje in de huid waarna de draden precies onder de aftekening worden geplaatst.

Als de draden onder de huid zijn aangebracht, wordt er zachtjes aan de draden getrokken. Daardoor wordt de huid omhoog bewogen en zullen de kegeltjes op de juiste plaats onder de huid komen. Direct na de behandeling ziet u al een subtiel liftend effect.

NA DE BEHANDELING

Koeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt meestal (exclusief consult) ongeveer een uur.

De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling, maar de zwelling kan langer aanhouden dan bij andere injectables. Wij adviseren een controle na vier weken. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

Resultaten

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Het resultaat van een Silhouette Soft draadlift is direct te zien, maar het resultaat is optimaal na enkele weken.

De draden zijn er in verschillende lengtes en hoeveelheid kegeltjes per draad. Welke draden en hoe veel draden Silhouette Soft er nodig zijn, is o.a. afhankelijk van:
– Welk gebied je wilt behandelen
– Hoe veel en welk effect je wilt bereiken

In een persoonlijk consult geeft de cosmetisch arts aan welke draden er nodig zijn voor het gewenste effect. Ook de kosten worden dan besproken.

Meer informatie

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Dokter Meulenaar zal jouw vraag beantwoorden, een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs geven.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Valkenswaard

Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Wekelijks hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.