Menu

Silhouette Soft

Is de behandeling met Silhouette Soft voor jou mogelijk en geschikt? Je leest het op deze pagina.
Wij staan voor uitstekende behandelingen op basis van een eerlijk en persoonlijk behandelplan en wederzijds vertrouwen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult bij dokter Meulenaar is GRATIS en geheel vrijblijvend.

Basisinformatie

Wat is het middel?

Bij threads worden er oplosbare draden van polymelkzuur ingebracht om de huid te liften. Van polymelkzuur wordt al ruim 50 jaar chirurgisch hechtdraad gemaakt. Natuurlijk zijn de draden van Silhouette Soft niet hetzelfde als chirurgisch hechtdraad. De draden van Silhouette Soft zijn voorzien van minuscule kegeltjes en knoopjes. Dit zorgt ervoor dat de draden na de behandeling goed blijven zitten en dat er collageen wordt aangemaakt rondom deze draden. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid. Een Silhouette Soft behandeling zit dus tussen injectables en een traditionele facelift in.

Wat zijn de mogelijkheden?

De indicatiegebieden zijn:

  • Decolleté
  • Hals
  • Hangende oogleden
  • Jukbeenderen
  • Kaaklijn
  • Marionetlijnen
  • Mondhoeken
  • Neuslippenplooi

Wat kun je verwachten van het resultaat?

Direct na de behandeling ziet u al een subtiel liftend effect. Dit komt door de kegeltjes die zorgen voor een lichte spanning waardoor het gebied in het gezicht of de hals wordt gelift. In de weken daarna wordt dat effect nog versterkt.

Na de behandeling activeert het lichaam de cel vernieuwing in het weefsel en stimuleert het de aanmaak van collageen. Deze natuurlijke reactie vormt zich precies in de richting van de draad en bouwt een stevig collageennetwerk op. Terwijl de draad dus langzaam oplost in de maanden na de behandeling, blijft dit netwerk van collageen zijn verstevigende werking geven aan de huid. Het volume neemt toe en rimpels verminderen. Het resultaat is een natuurlijk ogende verjonging van het gelaat of hals.

Het effect is goed te beoordelen na drie tot vier maanden.

Mogelijkheden

Het middel kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

Decolleté

Met threads zoals PDO-threads kan huidverbetering van het decolleté worden doorgevoerd Het effect kan ongeveer 12 maanden aanhouden. Het wordt met name gebruikt voor huidverbetering en minder voor rimpels. Een nadeel kan zijn dat er relatief veel PDO-threads nodig zijn en soms de resultaten erg subtiel zijn.

Voordeel: Langdurige huidverbetering.
Nadeel: Veel threads nodig om resultaat te boeken.

Hals

Silhouette Soft kan goed gebruikt worden om loshangend vel strakker te trekken. Het effect is meestal direct te zien en wordt door collageenvorming van de thread alleen nog meer versterkt. Silhouette soft houdt ongeveer 2 jaar aan. Bij erg veel loshangend vel of een te zware huid kunnen meerdere draden nodig zijn.

Voordeel: Loshangend vel kan zeer goed behandeld worden zonder dat je de kaaklijn moet versterken. Het effect houdt 2 jaar aan.
Nadeel: Soms meerdere draden nodig wat de behandeling vrij kostbaar kan maken.

Hangende oogleden

In sommige gevallen kun je met Silhouette Soft ook de wenkbrauwen wat liften. Het effect houdt ongeveer 24 maanden aan. De effecten kunnen wisselend zijn. Soms zijn er meerdere draden nodig waardoor het vrij prijzig kan wezen

Voordeel: Behandeling met minimale downtime met een effect van 24 maanden.
Nadeel: Effect kan wisselend zijn. Behandeling kan prijzig zijn.

Jukbeenderen

Silhouette Soft kan goed gebruikt worden om de lager hangende huid wat strakker te trekken en vet wat naar beneden is gezakt te herpositioneren. Het effect is meestal direct te zien en wordt door collageenvorming van de thread alleen nog meer versterkt. Silhouette soft houdt ongeveer 2 jaar aan. Bij erg verzakte jukbeenderen of een te zware huid kunnen meerdere draden nodig zijn.

Voordeel: Verzakte jukbeenderen kunnen zeer goed behandeld worden zonder dat je de extra volume aan de jukbeenderen moet toevoegen. Het effect houdt 2 jaar aan.
Nadeel: Soms meerdere draden nodig wat de behandeling vrij kostbaar kan maken.

Kaaklijn

Silhouette Soft kan goed gebruikt worden om de lager hangende huid van de kaaklijn wat strakker te trekken en vet wat naar beneden is gezakt te herpositioneren. Het effect is meestal direct te zien en wordt door collageenvorming van de thread alleen nog meer versterkt. Silhouette soft houdt ongeveer 2 jaar aan. Bij erg slappe kaaklijnen of een te zware huid kunnen meerdere draden nodig zijn.

Voordeel: Slappe kaaklijnen kunnen zeer goed behandeld worden zonder dat je extra volume aan de kaaklijn moet toevoegen. Het effect houdt 2 jaar aan.
Nadeel: Soms meerdere draden nodig wat de behandeling vrij kostbaar kan maken.

Marionetlijnen

Silhouette Soft kan goed gebruikt worden om de lager hangende huid wat strakker te trekken en vet wat naar beneden is gezakt te herpositioneren. Het effect is meestal direct te zien en wordt door collageenvorming van de thread alleen nog meer versterkt. Silhouette soft houdt ongeveer 2 jaar aan. Bij erg diepe marionetlijnen of een te zware huid kunnen meerdere draden nodig zijn.

Voordeel: Diepe marionetlijnen kunnen zeer goed behandeld worden zonder dat je extra volume aan de jukbeenderen moet toevoegen. Het effect houdt 2 jaar aan
Nadeel: Soms meerdere draden nodig wat de behandeling vrij kostbaar kan maken.

Mondhoeken

Silhouette Soft kan goed gebruikt worden om de lager hangende huid wat strakker te trekken en vet wat naar beneden is gezakt te herpositioneren. Het effect is meestal direct te zien en wordt door collageenvorming van de thread alleen nog meer versterkt. Silhouette soft houdt ongeveer 2 jaar aan. Bij erg sterk hangende mondhoeken of een te zware huid kunnen meerdere draden nodig zijn.

Voordeel: sterk hangende mondhoeken kunnen zeer goed behandeld worden zonder dat je extra volume aan de jukbeenderen moet toevoegen. Het effect houdt 2 jaar aan.
Nadeel: Soms meerdere draden nodig wat de behandeling vrij kostbaar kan maken.

Neuslippenplooi

Silhouette Soft kan goed gebruikt worden om de lager hangende huid wat strakker te trekken en vet wat naar beneden is gezakt te herpositioneren. Het effect is meestal direct te zien en wordt door collageenvorming van de thread alleen nog meer versterkt. Silhouette soft houdt ongeveer 2 jaar aan. Bij erg diepe neuslippenplooien of een te zware huid kunnen meerdere draden nodig zijn.

Voordeel: Diepe neuslippenplooien kunnen zeer goed behandeld worden zonder dat je extra volume aan het gezicht hoeft toe te voegen. Het effect houdt 2 jaar aan
Nadeel: Soms zijn meerdere draden nodig wat de behandeling vrij kostbaar kan maken.

Risico's

Is het veilig?

Threads zijn veilig als ze worden geplaatst door een ervaren arts. Threads kunnen langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

Er zijn geen risico’s, draden zijn in onze ervaring niet voelbaar. Wel moet de behandeling door ervaren arts worden uitgevoerd.

Voor- en nazorg

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:

• Koortsblaren
• Cysten
• Herpes
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie

Stel de behandeling met Silhouette Soft uit totdat deze reacties zijn verdwenen. Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

 SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING?

Je kunt jouw dagelijkse activiteiten direct weer oppakken. Houd er rekening mee dat je in de eerste week na de behandeling geen tandheelkundige ingreep, schoonheidsbehandeling of een andere gezichtsbehandeling moet laten uitvoeren. Ook slapen op de zij of buik wordt sterk afgeraden. De cosmetisch arts zal je verdere instructies meegeven hoe je het gelaat thuis moet verzorgen.

 BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan worden verbeterd door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl komt de behandeling met Silhouette Soft ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een Silhouette Soft draadlift wilt ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan, kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat de behandeling begint is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden. De behandeling met Silhouette Soft is ingrijpender dan behandelingen met fillers. De arts zal je plaatselijk verdoven.

TIJDENS DE BEHANDELING

De behandeling duurt ongeveer 30-40 minuten. De huid wordt gedesinfecteerd en daarna tekent de arts op de huid af waar de draadjes gaan komen. Dit gebied wordt lokaal verdoofd door een klein prikje in de huid waarna de draden precies onder de aftekening worden geplaatst.

Als de draden onder de huid zijn aangebracht, wordt er zachtjes aan de draden getrokken. Daardoor wordt de huid omhoog bewogen en zullen de kegeltjes op de juiste plaats onder de huid komen. Direct na de behandeling ziet u al een subtiel liftend effect.

NA DE BEHANDELING

Koeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt meestal (exclusief consult) ongeveer een uur.

De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling, maar de zwelling kan langer aanhouden dan bij andere injectables. Wij adviseren een controle na vier weken. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

Voor en na foto's

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Het resultaat van een Silhouette Soft draadlift is direct te zien, maar het resultaat is optimaal na enkele weken.

De draden zijn er in verschillende lengtes en hoeveelheid kegeltjes per draad. Welke draden en hoe veel draden Silhouette Soft er nodig zijn, is o.a. afhankelijk van:
– Welk gebied je wilt behandelen
– Hoe veel en welk effect je wilt bereiken

In een persoonlijk consult geeft de cosmetisch arts aan welke draden er nodig zijn voor het gewenste effect. Ook de kosten worden dan besproken.

Meer informatie

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.