Menu

Happy lift Boca

Happy lift Boca. Wat moet je precies weten als je een behandeling zou willen uitvoeren?

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en gratis.

Basisinformatie

WAT IS HAPPY BOCA?

Boca is een behandeling voor de lippen en het gebied om de mond met Happy Lift threads. De Happy Lift threads zijn draadjes die bestaan uit poly-lactic-caprolactone. Van deze bestanddelen wordt al ruim 50 jaar chirurgisch hechtdraad gemaakt. De Happy Lift threads zijn natuurlijk geen normaal hechtdraad zoals in ziekenhuizen wordt gebruikt. De draden van Happy Lift zijn zo gemaakt dat de threads langer aanwezig blijven en minder snel oplossen.

Een ander groot verschil is dat op de Happy Lift threads minuscule weerhaakjes zitten. Deze zijn zo klein dat u ze niet voelt en met het blote oog ook niet te zien zijn. Waarom dan deze haakjes? Nou, ze zorgen ervoor dat het weefsel in de hals optimaal worden ondersteund.

WAT DOET HAPPY LIFT BOCA?

Door Happy Lift boca wordt het weefsel rondom de lippen ondersteund. Daarnaast zorgen de draden voor een liftend effect van de lippen. Daardoor worden de lippen vergroot, de verticale liplijntjes sterk verminderd, worden de mondhoeken gelift en kan de mond opnieuw in vorm gebracht worden.

VERSCHIL MET ANDERE THREADS

In tegenstelling tot andere threads die een glad oppervlak hebben, hebben de Happy Lift threads minuscule weerhaakjes. De speciale vorm en hoek van deze haakjes zorgt dat de thread zich onderhuids beter kan vasthechten aan het weefsel en daar trekkracht kan geven. Hierdoor ontstaat een liftend effect. Deze haakjes zijn overigens te klein om te voelen en zijn niet zichtbaar.

Waarom

WAARVOOR WORDT HAPPY LIFT BOCA GEBRUIKT?

De boca behandeling wordt gebruikt om de lippen te vergroten, de mondhoeken te liften, de lippen te vergroten en de verticale liplijntjes die zijn ontstaan door bijvoorbeeld het roken sterk te verminderen.

Boca_Happy Lift_behandelgebied

 1. Lippen 
 2. Mondhoeken

Risico's

IS HAPPY LIFT VEILIG?

De Happy Lift draden worden wereldwijd verkocht. Ze hebben een CE merk die de kwaliteit van het product garandeert. Het productieproces is volledig geautomatiseerd en de Happy Lift draden zijn door 90 verschillende ministeries en gezondheidsautoriteiten gecertificeerd. Voorbeelden hiervan zijn de TGA (Australië), ANVISA (Brazil), FDA (Thailand), KFDA (Korea), INVIMA (Colombia), SFDA (Saoedi Arabië), UAE (Koeweit en Dubai), FDA (Filipijnen), HPA (Singapore), etc.

BIJWERKINGEN

De meest voorkomende plaatselijke bijwerkingen van een Happy Lift boca behandeling zijn hetzelfde als bij de andere injectables:

 • Zwelling
 • Kneuzing
 • Roodheid
 • Pijn
 • Kleine bloeduitstorting

Deze vaak milde bijwerkingen verdwijnen meestal snel na de behandeling. Als deze bijwerkingen langer dan 7 dagen blijven bestaan, is het raadzaam om je behandelend arts te raadplegen.

WANNEER BENT JE EEN GESCHIKTE KANDIDAAT VOOR HAPPY LIFT BOCA?

De beste kandidaat voor de Happy Lift boca zijn zowel mannen en vrouwen tussen de 30 en 60 jaar die hun lippen en het gebied rondom de lippen een jongere uitstraling willen geven.

SELECTEER JE ARTS ZORGVULDIG

Happy Lift threads mag alleen toegepast worden door een arts die de juiste training heeft gehad om threads te injecteren.

Voorbereiding

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:

 • Koortsblaren
 •  Cysten
 • Herpes
 • Puistjes
 • Uitslag
 • Infectie

Stel de behandeling met Happy Lift uit totdat deze reacties zijn verdwenen. Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING?

Vermijd 24 uur na de behandeling:
• Heftige lichaamsbeweging
• Sterke blootstelling aan zonlicht of UV-licht (zonnenbank bijvoorbeeld)
• Sterke blootstelling aan warmte of koude
• Het nemen van aspirine of NSAID’s (een soort pijnstiller)
• Het drinken van alcohol

Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar de draden zijn geplaatst. Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met Happy Lift. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plaats van injecteren.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING?

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl komt de behandeling met Happy Lift ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling met Happy Lift boca wilt ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan, kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat de behandeling begint is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden. De behandeling met Happy Lift threads is ingrijpender dan behandelingen met fillers. De arts zal je voldoende verdoven, zowel door een verdovend middel te injecteren in de huid als door een verdovende zalf te smeren vóór de behandeling. Een allergietest is niet noodzakelijk.

TIJDENS DE BEHANDELING

Het behandelgebied wordt schoongemaakt en de arts zal je, indien afgesproken, plaatselijk verdoven. De Happy Lift threads bevinden zich in zeer dunne, steriele naalden. Als eerste wordt er een holle naald langs de liplijnen geschoven. Daarna plaatst de arts de threads door de naald heen en worden de threads op de juiste plaats gebracht.

Boca_Happy Lift_behandeling-1

De threads zorgen ervoor dat de huid licht wordt strak getrokken en spieren iets meer ontspannen. Dit zorgt ervoor dat Happy Lift threads de liplijntjes verminderen.

Boca_Happy Lift_behandeling-2

NA DE BEHANDELING

Koeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt meestal (exclusief consult) ongeveer een uur.

De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling, maar de zwelling kan langer aanhouden dan bij andere injectables. Wij adviseren een controle na vier weken. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

Resultaten

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Het resultaat van een behandeling met Happy Lift boca is direct te zien, maar het resultaat is optimaal na enkele weken.

De hoeveelheid Happy Lift threads die nodig is, is o.a. afhankelijk van:
• Hoe veel en welk effect je wilt bereiken
De hoeveelheid kan beter bepaald worden in een persoonlijk consult.

Meer informatie

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Dokter Meulenaar zal jouw vraag beantwoorden, een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs geven.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Valkenswaard

Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Wekelijks hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.