Menu

Juvéderm

Is de behandeling met Juvéderm voor jou mogelijk en geschikt? Je leest het op deze pagina.
Wij staan voor uitstekende behandelingen op basis van een eerlijk en persoonlijk behandelplan en wederzijds vertrouwen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult bij dokter Meulenaar is GRATIS en geheel vrijblijvend.

Basisinformatie

Wat is het middel?

Juvéderm is een merk hyaluronzuurfillers van de fabrikant Allergan. Ze hebben diverse lijnen die elk geschikt zijn voor andere problemen en gebieden. In onze praktijk werken we met de soorten Volbella, Voluma en Volift.

Juvéderm Voluma

Deze filler heeft liftende eigenschappen en is dikker van structuur. Voluma is een goed alternatief voor Radiesse. Dat middel zorgt voor volume door de aanmaak van collageen te stimuleren. Radiesse is een zeer goed middel, maar kan minder goed werken bij mensen die zelf minder goed collageen aan kunnen maken. Dat zijn vaak de wat oudere vrouwen of mannen.

Juvéderm Volbella?

Dit middel is een goede filler voor gebieden die makkelijk zwellen tijdens of na de behandeling. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld de lippen. De filler Volbella geeft, in verhouding tot andere fillers in deze categorie, veel minder zwelling. De ‘downtime’ is daardoor een stuk lager wat erg prettig is bij sommige behandelgebieden.

Juvéderm Volift?

Deze filler is gemaakt met een speciale technologie waarmee verschillende hyaluronzuur deeltjes zijn gecombineerd. Het resultaat van dit proces is een ultra-gladde gel die veilig en geschikt is voor diverse rimpels. Na het injecteren voel en zie je de gel niet zitten en geeft het een zeer natuurlijk resultaat.

Wat zijn de mogelijkheden?

De indicatiegebieden zijn:

 • Hals
 • Handen
 • Ingevallen slapen
 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Lippen
 • Marionetlijnen
 • Mondhoeken
 • Neuslippenplooi
 • Traangoot en wallen

Wat kun je verwachten van het resultaat?

Het resultaat is direct te zien. Het effect voor Juvederm Voluma zal 18 maanden aanhouden. Het effect voor Juvederm Volift en Volbella zal ongeveer een jaar zijn.

Mogelijkheden

Het middel kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

Hals

Juvéderm Voluma kan goed gebruikt worden om de ouder wordende hals te behandelen. De filler wordt met name gebruikt om via de kaaklijn de kalkoennek te behandelen. Het kan niet oppervlakkig worden gespoten en integreert iets minder met de huid. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler iets voelbaar of zichtbaar zijn.

Voordeel: Juvéderm Voluma kan goed worden gebruikt tegen de ‘kalkoenennek’.
Nadeel: Bij erg loshangend vel kan soms erg veel Juvederm Voluma nodig zijn.

Handen

Voor lichte veroudering van de handen kan je gebruik maken van een hyaluronzuur zoals die van het merk Juvéderm Volift. Hyaluronzuren kunnen opgelost worden. Voor veel volumeverlies kunnen hyaluronzuren te weinig werken.

Voordeel: Hyaluronzuren kunnen weer opgelost worden
Nadeel: Voor veel volumeverlies zijn hyaluronzuren ongeschikt

Ingevallen slapen

Juvederm Volbella kan ook goed gebruikt worden om de slapen te behandelen en geeft een direct effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht inspuitbaar. Om de slapen goed te vullen kan men vrij veel Juvéderm Voluma nodig hebben.

Voordeel: Direct effect, bij problemen kan de filler direct opgelost worden.
Nadeel: Er kan soms erg veel Juvederm Voluma nodig zijn om een goed effect te realiseren.

Jukbeenderen

Juvéderm Volbella is een speciaal soort hyaluronzuur en kan ook goed gebruikt worden om de slapen te behandelen en geeft ook bij kleine hoeveelheden direct een liftend effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht en comfortabel inspuitbaar.

Voordeel: Direct effect, bij problemen kan de filler direct opgelost worden. De behandeling geeft ook een goed effect op andere indicaties.
Nadeel: Er kan soms erg veel Juvéderm Voluma nodig zijn om een goed effect te realiseren.

Kaaklijn

Juvéderm Voluma kan goed gebruikt worden om de kaaklijn te behandelen en geeft ook bij kleine hoeveelheden direct een liftend effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht en comfortabel inspuitbaar.

Voordeel: Direct effect, bij problemen kan de filler direct opgelost worden. De behandeling geeft ook een goed effect op andere indicaties.
Nadeel: Er kan soms erg veel Juvederm Voluma nodig zijn om een goed effect te realiseren.

Lippen

Juvéderm Voluma

Een speciaal soort hyaluronzuur met uitstekende liftende eigenschappen waardoor het vaak erg goed geschikt is voor mensen die een wat dramatischer effect willen in hun lippen of die klagen dat lipfillers heel snel weggaan bij hun lippen doordat het wat langer aanhoudt dan de gemiddelde lipfiller. Het middel is gemaakt om volumedefecten in het gezicht op te lossen dus het middel kan voor de meeste mensen een te extreem effect geven.

Voordeel: Direct zeer liftend effect op de lippen, houdt langer aan dan de gemiddelde hyaluronzuur. Erg geschikt bij lippen waarbij de lippen wat meer naar binnen staan.
Nadeel: Voor de meeste mensen werkt de filler niet subtiel genoeg. Het goed inspuiten van de filler vraagt de vaardigheid van een ervaren arts.

Juvéderm Volbella

Een uitstekende filler die vooral uitblinkt door zijn mogelijkheid om goed uit te spreiden, heel zacht van structuur is en weinig vocht aantrekt. Hierdoor voel je Juvéderm Volbella nauwelijks. Het geeft een heel natuurlijk effect. Het middel is niet zo geschikt voor grotere lipvergrotingen en hij is ook niet heel erg liftend.

Voordeel: Deze filler is nauwelijks te voelen en integreert perfect met de textuur van de lippen. Geeft geen onregelmatigheden en blijft de vorm van de lippen volgen.
Nadeel: Niet geschikt voor grotere lipvergrotingen, heeft nauwelijks liftende eigenschappen, bij het inspuiten van meerdere cc’s kan de natuurlijke lipkrul wat kunnen vervagen.

Marionetlijnen

Juvéderm is een speciaal soort hyaluronzuur en kan ook goed gebruikt worden om de marionetlijnen te behandelen en geeft ook bij kleine hoeveelheden direct een liftend effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht en comfortabel inspuitbaar. Het is minder volumevergrotend dan Radiesse.

Voordeel: Direct effect, bij problemen kan de filler direct opgelost worden. De behandeling geeft ook een goed effect op andere indicaties.
Nadeel: Er kan in tegenstelling tot Radiesse soms erg veel Juvéderm Voluma nodig zijn om een goed effect te realiseren.

Mondhoeken

Juvéderm is een speciaal soort hyaluronzuur en kan ook goed gebruikt worden om de mondhoeken te behandelen en geeft ook bij kleine hoeveelheden direct een liftend effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht en comfortabel inspuitbaar. Het is minder volumevergrotend dan Radiesse.

Voordeel: Direct effect, bij problemen kan de filler direct opgelost worden. De behandeling geeft ook een goed effect op andere indicaties en kan gebruikt worden in het lipgebied.
Nadeel: Als er naast hangende mondhoeken ook sprake is van duidelijke marionetlijnen kan er veel Juvéderm Voluma nodig zijn om een goed effect te realiseren.

Neuslippenplooi

Juvéderm is een speciaal soort hyaluronzuur en kan ook goed gebruikt worden om de neuslippenplooi te behandelen en geeft ook bij kleine hoeveelheden direct een liftend effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht en comfortabel inspuitbaar. Het is minder volumevergrotend dan Radiesse.

Voordeel: Direct effect, bij problemen kan de filler direct opgelost worden. De behandeling geeft ook een goed effect op andere indicaties.
Nadeel: Er kan in tegenstelling tot Radiesse soms erg veel Juvederm Voluma nodig zijn om een goed effect te realiseren.

Traangoot en wallen

Juvéderm Voluma

Een speciaal soort hyaluronzuur met uitstekende liftende eigenschappen waardoor het erg goed geschikt is om de wallen te liften. Het middel is gemaakt om volumedefecten in het gezicht op te lossen dus het middel kan soms bij het binnenste gedeelte van de wallen een te sterk effect geven.

Voordeel: Direct zeer liftend effect op de wallen, houdt langer aan dan de gemiddelde hyaluronzuur.
Nadeel: Voor de meeste mensen werkt de filler niet subtiel genoeg. Het goed inspuiten van de filler vraagt de vaardigheid van een ervaren arts. Bij dunne huid is de filler niet geschikt om de binnenkant van de wallen te behandelen.

Juvederm Volbella

Een uitstekende filler die vooral uitblinkt door zijn mogelijkheid om goed uit te spreiden, heel zacht van structuur is en weinig vocht aantrekt. Hierdoor voel je Juvederm Volbella nauwelijks. Het geeft een heel natuurlijk effect. Het middel is niet zo geschikt voor diepere wallen en hij is ook niet heel erg liftend.

Voordeel: Deze filler is nauwelijks te voelen en integreert perfect met de textuur van de wallen. Geeft geen onregelmatigheden en blijft de vorm van de wallen volgen.
Nadeel: Niet geschikt voor groter volumedefecten van de wallen, heeft nauwelijks liftende eigenschappen.

Risico's

Is het veilig?

Juvéderm injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Restylane kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

Risico’s zijn niet of nauwelijks aanwezig.

Voor- en nazorg

Hoe gaat een behandeling met Juvéderm in zijn werk?

In het consultgesprek heeft de patiënt uitgebreid gesproken met de arts over de wensen, verwachtingen en het middel. Daarna volgt eventueel een behandeling. Wij laten vooraf al onze patiënten een ‘informed consent’ lezen en ondertekenen.

Daarin staat alle belangrijke informatie over het middel, de behandeling en nazorg. Ook geeft de patiënt daarin toestemming aan de arts om te behandelen. Bij informatieformulieren kun je diverse informed consents bekijken.

Daarna zal de arts de medische geschiedenis doornemen en een foto maken. Op die foto zal de beginsituatie van het probleem goed te vergelijken zijn met het resultaat. Hierna kan de behandeling beginnen.

Eerst maakt de arts het middel klaar en de huid schoon. In totaal duurt een behandeling tussen de 15 en 30 minuten. De tijd is afhankelijk van het gebied dat zal worden behandeld.

 

Klik op ‘verwachtingen’ om meer te lezen over wat je kan verwachten van een behandeling.

Verwachtingen

Doet een behandeling met Juvéderm pijn?

Een behandeling met fillers wordt als vrijwel pijnloos ervaren. In de fillers van Juvéderm zit een verdovingsmiddel dat lidocaïne heet. Hierdoor zullen de injecties minder gevoelig zijn. Daarnaast is het mogelijk om het gebied te verdoven met een crème.

Kan ik direct na de behandeling mijn bezigheden oppakken?

In principe kun je na de behandeling veel bezigheden weer oppakken. Het kan natuurlijk zijn dat je last hebt van ietwat zwelling. Er zijn een aantal dingen die wij afraden om direct te doen na een behandeling.

Wij raden af om de eerste zes tot acht uur na de behandeling make-up te dragen. Ook raden wij af om de eerste 24 uur te sporten, geen sauna te bezoeken of behandelingen te ondergaan waar sprake is van infrarood.

Klik op ‘resultaten’ om meer te lezen over de duur van het effect.

Voor en na foto's

Juvéderm: hoe lang werkt het?

 • De levensduur van de verschillende Juvéderm producten is ongeveer 9 maanden.
 • De levensduur van Juvéderm Voluma is ongeveer 18 maanden

Hyaluronzuren lijken langer te zitten in het gebieden waar minder beweging plaatsvindt. Het lipgebied is daarom het gebied waar de levensduur het kortst is doordat de mond steeds beweegt.

Klik op ‘meer informatie’ voor onze contactinformatie en kosten.

Meer informatie

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.