Menu

Juvéderm

Juvéderm is een merk hyaluronzuurfillers van de fabrikant Allergan. Ze hebben diverse lijnen die elk geschikt zijn voor andere problemen en gebieden. In onze praktijk werken we met de soorten Volbella, Voluma en Volift.

Deze drie fillers verschillen onder andere in dikte waardoor we met dit merk veel verschillende fijne tot diepe rimpels en volumeverlies kunnen behandelen.

Hieronder op de pagina en in de video aan de linkerkant kun je meer informatie vinden over de Juvéderm fillers.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en gratis.

Basisinformatie

Wat is Juvéderm Voluma

Deze filler heeft liftende eigenschappen en is dikker van structuur. Voluma is een goed alternatief voor Radiesse. Dat middel zorgt voor volume door de aanmaak van collageen te stimuleren. Radiesse is een zeer goed middel, maar kan minder goed werken bij mensen die zelf minder goed collageen aan kunnen maken. Dat zijn vaak de wat oudere vrouwen of mannen.

 

Wat is Juvéderm Volbella?

Dit middel is een goede filler voor gebieden die makkelijk zwellen tijdens of na de behandeling. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld de lippen. De filler Volbella geeft, in verhouding tot andere fillers in deze categorie, veel minder zwelling. De ‘downtime’ is daardoor een stuk lager wat erg prettig is bij sommige behandelgebieden.

 

Wat is Juvéderm Volift?

Deze filler is gemaakt met een speciale technologie waarmee verschillende hyaluronzuur deeltjes zijn gecombineerd. Het resultaat van dit proces is een ultra-gladde gel die veilig en geschikt is voor diverse rimpels. Na het injecteren voel en zie je de gel niet zitten en geeft het een zeer natuurlijk resultaat.

 

Klik op ‘waarom’ om meer te lezen over de indicaties waar Juvéderm voor gebruikt kan worden.

Waarom

Waar kun je Juvéderm voor gebruiken?

Inmiddels weet je dat er verschillende Juvéderm fillers zijn die allemaal andere problemen kunnen behandelen:

  • Juvéderm Volbella is geschikt voor de fijne rimpeltjes zoals de verticale liplijntjes. Ook het vergroten van de lippen kan goed met deze filler vanwege de mindere zwelling.
  • Juvéderm Volift kan met name gebruikt worden voor de middeldiepe rimpels. Dat kun je denken aan de neuslippenplooi en de marionetlijnen.
  • Juvéderm Voluma is geschikt voor het opvullen van volumeverlies. Gebieden waar je dan aan kunt denken zijn de wangen, jukbeenderen, kin of kaaklijn.

Is Juvéderm een vervanger voor Botox?

Nee, het is zeker geen vervanger. Juvéderm is een filler en is geschikt om rimpels en volumeverlies mee te behandelen. Het is als het ware een vulmiddel. Botox is een middel dat de spieren ontspant waardoor bepaalde rimpels weggaan. Een spierontspanner zoals Botox kan geen gebieden opvullen.

 

Klik op ‘risico’s’ om meer te lezen over de bijwerkingen van deze filler.

Risico's

Wat zijn de bijwerkingen van Juvéderm fillers?

Een behandeling met Juvéderm is een relatief kleine behandeling waarbij er vaak sprake is van weinig zwelling. Toch zijn er enkele bijwerkingen die kunnen optreden, zoals:

  • Een blauw plekje
  • Roodheid op de injectieplaats
  • Een kleine bloeduitstorting

Deze bijwerkingen verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur. Een blauwe plek kan echter iets langer zichtbaar blijven, maar is goed te camoufleren met make-up.

Zijn Juvéderm fillers veilig?

Absoluut! Wij vinden het heel belangrijk dat een filler goed getest is en wij het veilig kunnen toepassen bij onze patiënten. De fillers worden gemaakt door Allergan. Zij zijn inmiddels zo’n dertig jaar wereldwijd actief op het vlak van medische esthetische behandelingen. De fillers hebben een goed veiligheidsprofiel en er zijn wereldwijd ongeveer 26 miljoen behandelingen uitgevoerd met dit merk.

 

Klik op ‘voorbereiding’ om meer te weten te komen over een behandeling met deze fillers.

Voorbereiding

Hoe gaat een behandeling met Juvéderm in zijn werk?

In het consultgesprek heeft de patiënt uitgebreid gesproken met de arts over de wensen, verwachtingen en het middel. Daarna volgt eventueel een behandeling. Wij laten vooraf al onze patiënten een ‘informed consent’ lezen en ondertekenen.

Daarin staat alle belangrijke informatie over het middel, de behandeling en nazorg. Ook geeft de patiënt daarin toestemming aan de arts om te behandelen. Bij informatieformulieren kun je diverse informed consents bekijken.

Daarna zal de arts de medische geschiedenis doornemen en een foto maken. Op die foto zal de beginsituatie van het probleem goed te vergelijken zijn met het resultaat. Hierna kan de behandeling beginnen.

Eerst maakt de arts het middel klaar en de huid schoon. In totaal duurt een behandeling tussen de 15 en 30 minuten. De tijd is afhankelijk van het gebied dat zal worden behandeld.

 

Klik op ‘verwachtingen’ om meer te lezen over wat je kan verwachten van een behandeling.

Verwachtingen

Doet een behandeling met Juvéderm pijn?

Een behandeling met fillers wordt als vrijwel pijnloos ervaren. In de fillers van Juvéderm zit een verdovingsmiddel dat lidocaïne heet. Hierdoor zullen de injecties minder gevoelig zijn. Daarnaast is het mogelijk om het gebied te verdoven met een crème.

Kan ik direct na de behandeling mijn bezigheden oppakken?

In principe kun je na de behandeling veel bezigheden weer oppakken. Het kan natuurlijk zijn dat je last hebt van ietwat zwelling. Er zijn een aantal dingen die wij afraden om direct te doen na een behandeling.

Wij raden af om de eerste zes tot acht uur na de behandeling make-up te dragen. Ook raden wij af om de eerste 24 uur te sporten, geen sauna te bezoeken of behandelingen te ondergaan waar sprake is van infrarood.

Klik op ‘resultaten’ om meer te lezen over de duur van het effect.

Resultaten

Juvéderm: hoe lang werkt het?

  • De levensduur van de verschillende Juvéderm producten is ongeveer 9 maanden.
  • De levensduur van Juvéderm Voluma is ongeveer 18 maanden

Hyaluronzuren lijken langer te zitten in het gebieden waar minder beweging plaatsvindt. Het lipgebied is daarom het gebied waar de levensduur het kortst is doordat de mond steeds beweegt.

Klik op ‘meer informatie’ voor onze contactinformatie en kosten.

Meer informatie

Heb je nog vragen?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Uiteraard kun je ons bereiken op het nummer 085-4013678. Je kunt jouw vraag ook stellen via WhatsApp: 06 40753390.

Ook via Facebook Messenger zijn wij bereikbaar voor jou. Je kunt via dit kanaal een vraag en/of foto opsturen. Dokter Meulenaar zal jouw vraag beantwoorden, een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs geven.

 

Wil je direct een inschatting van de kosten?

Een behandeling met Juvéderm fillers is mogelijk vanaf €400,-. Wil je een preciezere inschatting van de kosten voor jouw probleem? Gebruik dan onze kostencalculator op de rechterkant van deze pagina. Door het probleemgebied en de ernst in te vullen krijg je direct een inschatting van de kosten.

 

Wil je een afspraak maken?

Bel naar 085-4013678. Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Veldhoven. Een consult met dr. Meulenaar is gratis en geheel vrijblijvend.