Menu

Princess hyaluronzuren

Is de behandeling met Princess voor jou mogelijk en geschikt? Je leest het op deze pagina.
Wij staan voor uitstekende behandelingen op basis van een eerlijk en persoonlijk behandelplan en wederzijds vertrouwen.

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult bij dokter Meulenaar is GRATIS en geheel vrijblijvend.

Basisinformatie

Wat is het middel?

Princess is een filler op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die ook door het lichaam wordt aangemaakt en die heel goed vocht kan vasthouden.
Natuurlijk hyaluronzuur wordt in tegenstelling tot het synthetische hyaluronzuur door het lichaam afgebroken en wordt voortdurend vervangen.

Voor de verschillende diepten van de rimpels en gradaties van volumeverlies bestaan verschillende producten van Princess:

● Princess Volume: Diepe lijnen en volume geven
● Princess Volume Plus: Volume verbetering
● Princess Filler: Lichte lijnen, de tere gebieden
● Princess Rich: Huidverbetering

Wat zijn de mogelijkheden?

De indicatiegebieden zijn:

Handen
Jukbeenderen
Kaaklijn
Lippen
Neuslippenplooi
Traangoot en wallen

Wat kun je verwachten van het resultaat?

Afhankelijk van het gekozen middel. Tussen de 9 en 12 maanden en anderhalf jaar bij Volume Plus. Duidelijk subtiel resultaat.

Mogelijkheden

Het middel kan voor de volgende indicaties worden gebruikt.

Handen

Voor lichte veroudering van de handen kan je gebruik maken van een hyaluronzuur zoals die van het merk Princess. Hyaluronzuren kunnen opgelost worden. Voor veel volumeverlies kunnen hyaluronzuren te weinig werken.

Voordeel: Hyaluronzuren kunnen weer opgelost worden.
Nadeel: Voor veel volumeverlies zijn hyaluronzuren ongeschikt.

Jukbeenderen

Princess kan gebruikt worden voor de jukbeenderen. Het wordt met name ingezet als er maar een klein beetje nodig is. Het kan vaak wat oppervlakkige worden ingespoten. Voor flink ingevallen jukbeenderen is het vaak wat minder geschikt.

Voordeel: Kan oppervlakkig ingespoten worden en het kan opgelost worden door Hyason.
Nadeel: Niet geschikt voor flink ingevallen jukbeenderen.

Kaaklijn

Princess kan gebruikt worden voor behandeling van de kaaklijn. Het wordt met name ingezet als er maar een klein beetje nodig is. Het kan vaak wat oppervlakkiger worden ingespoten. Voor een zeer slappe kaaklijn is het vaak wat minder geschikt.

Voordeel: Kan oppervlakkig ingespoten worden en het kan opgelost worden door Hyason.
Nadeel: Niet geschikt voor zeer slappe kaaklijn.

Lippen

Princess Volume is een prima allround filler op basis van hyaluronzuur die heel goed gebruikt kan worden om de lippen volume te geven. De filler geeft een direct resultaat. Het effect houdt een klein jaar aan maanden aan. De filler is doordat hij niet heel elastisch is minder geschikt voor lippen die men wat naar voren wil brengen.

Voordeel: Goede allround filler met een prima prijs/ kwaliteitverhouding.
Nadeel: De filler is niet specifiek gemaakt voor de lippen, minder goed in liften van de lippen, voor grote volumewijzigingen in de lippen is het wat minder geschikt.

Marionetlijnen

Princess kan ook gebruikt worden voor de behandeling van de marionetlijnen. Het wordt met name ingezet als er maar een klein beetje nodig is. Het kan vaak wat oppervlakkiger worden ingespoten. Voor diepe marionetlijnen is het vaak wat minder geschikt.

Voordeel: Kan oppervlakkig ingespoten worden en het kan opgelost worden door Hyason.
Nadeel: Niet geschikt voor diepe marionetlijnen.

Mondhoeken

Princess kan ook worden gebruikt voor de behandeling van de mondhoeken. Het wordt met name ingezet als er maar een klein beetje nodig is. Het kan vaak wat oppervlakkiger worden ingespoten. Voor diepe mondhoeken is het vaak wat minder geschikt.

Voordeel: Hyaluronzuren kan oppervlakkig ingespoten worden en het kan opgelost worden door Hyason.
Nadeel: Niet geschikt voor diepe mondhoeken.

Neuslippenplooi

Princess kan ook worden gebruikt voor de behandeling van de neuslippenplooi. Het wordt met name ingezet als er maar een klein beetje nodig is. Het kan vaak wat oppervlakkiger worden ingespoten. Voor diepe neuslippenplooi is het vaak wat minder geschikt.

Voordeel: Kan oppervlakkig ingespoten worden en het kan opgelost worden door Hyason.
Nadeel: Niet geschikt voor diepe neuslippenplooien.

Traangoot en wallen:

Princess Volume is een prima allround filler op basis van hyaluronzuur die heel goed gebruikt kan worden om de wallen of traangoot op te vullen. De filler geeft een direct resultaat. Het effect houdt een klein jaar aan maanden aan. De filler is doordat hij niet heel elastisch is minder geschikt om de wal wat te liften en het aspect van de filler is soms iets onregelmatiger.

Voordeel: Goede allround filler met een prima prijs/kwaliteitverhouding.
Nadeel: De filler is niet specifiek gemaakt voor de traangoot, minder goed in liften van de traangoot, voor grote volumewijzigingen in de traangoot is het wat minder geschikt. Kan wat onregelmatigheden geven.

Risico's

Is het veilig?

Princess injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Princess kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

Naast de genoemde bijwerkingen zijn er verder geen risico’s.

Voor- en nazorg

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:
• Koortsblaren
• Cysten
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie
Stel de behandeling met Princess uit totdat deze reacties zijn verdwenen.
Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING

Vermijd 24 uur na de behandeling:
• Heftige lichaamsbeweging
• Sterke blootstelling aan zonlicht of UV-licht
• Sterke blootstelling aan warmte of koude
• Het nemen van aspirine of NSAID’s (een soort pijnstiller)
• Het drinken van alcohol
Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar het middel geïnjecteerd is.
Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met Princess. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plaats van injecteren.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl komt de behandeling met Princess ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling met Princess wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat er een spuit gezet wordt is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden. Net zoals bij elke behandeling met een filler, kan de behandeling oncomfortabel aanvoelen en met pijn gepaard gaan. Bespreek deze zorgen met je behandelend arts, omdat er effectieve manieren zijn om dit tegen te gaan.
Bijvoorbeeld:
• door een verdovende middel te injecteren in de huid.
• door een verdovende zalf te smeren 5 tot 10 minuten vóór de behandeling.

Een allergietest is niet noodzakelijk.

TIJDENS DE BEHANDELING

Het behandelgebied wordt schoongemaakt en er wordt in overleg pijnstilling gegeven. Het middel wordt geinjecteerd in de huid met een dunne naald. Koeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt meestal (exclusief consult) ongeveer een half uur.

NA DE BEHANDELING

De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling. Ongeveer 24 uur na de behandeling is de meeste zwelling en roodheid verdwenen. Wij adviseren een controle na 4 weken. Een paar dagen na de behandeling kan er wat zwelling optreden omdat het lichaam begint met de collageenproductie. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

Voor en na foto's

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Het resultaat van een behandeling met Princess is direct te zien. Elke rimpel is anders en daarom varieert de hoeveelheid Princess die je nodig hebt om een tevredenstellend resultaat te krijgen.
De hoeveelheid Princess die nodig is, is o.a. afhankelijk van:
• hoeveel effect je wil bereiken
• welke gebieden je wil behandelen
De hoeveelheid kan beter bepaald worden in een persoonlijk consult.

 

HOE LANG HEB IK ER PLEZIER VAN?

De levensduur van Princess Filler en Volume is ongeveer 9 – 12 maanden. De levensduur van Princess Rich is ongeveer 3 maanden. Hyaluronzuren lijken langer te zitten in het gebieden waar minder beweging plaatsvindt. Het lipgebied is daarom het gebied waar de levensduur het kortst is doordat de mond steeds beweegt. Herhaal je de behandeling, dan zal op termijn steeds minder middel nodig zijn.

WORD IK ER BLIJ VAN?

Hoe blij je van de behandeling wordt is afhankelijk van het resultaat en welke verwachtingen je hebt. Het is dus zaak om je verwachtingen duidelijk te bepraten met de arts.

Meer informatie

We hebben zorg besteed om deze tekst voor jou te kunnen schrijven. Deze tekst is geen vervanging voor een medisch consult die bij ons gratis en vrijblijvend is.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk dan kan je deze natuurlijk altijd stellen.

Als bron hebben wij de medische kennis van onze arts(en) gebruikt.