Menu

Princess hyaluronzuren

Princess hyaluronzuren worden naar farmaceutische standaarden gemaakt. Wat moet je precies weten als je een behandeling zou willen ondergaan?

Neem contact op via 085 – 4013678 Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

Basisinformatie

WAT IS PRINCESS?

Princess is een hyaluronzuur. Voor de verschillende diepten van de rimpels en gradaties van volumeverlies bestaan verschillende soorten:

 • Princess Volume: Diepe lijnen en volume geven
 • Princess Filler: Lichte lijnen, de tere gebieden
 • Princess Rich: Huidverbetering

WAT DOET PRINCESS?

Princess is een filler op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die ook door het lichaam wordt aangemaakt en die heel goed vocht kan vasthouden.
Natuurlijk hyaluronzuur wordt in tegenstelling tot het synthetische hyaluronzuur door het lichaam afgebroken en wordt voortdurend vervangen.
Hyaluronzuur wordt niet alleen gebruikt voor esthetische behandelingen, maar ook voor injectie van gewrichten en voor oogchirurgie.

VERSCHIL MET ANDERE FILLERS

Princess hyaluronzuren zijn fillers op basis van hyaluronzuren. De Princess range is iets vloeibaarder dan andere hyaluronzuren, maar heeft desondanks goede vullende eigenschappen.
Het verschil tussen Princess hyaluronzuren en andere hyaluronzuren die op de markt zijn is dat Croma Pharma (fabrikant van Princess) zijn hyaluronzuren naar GMP-standaarden maakt. Deze norm is een farmaceutische standaard en is net iets strenger dat de standaard die voor medical devices geldt. Een hyaluronzuur is namelijk volgens de wet niet een medicijn maar een medisch hulpmiddel. De GMP standaard geeft daarom zekerheid en veiligheid over de kwaliteit van het product. De Princess producten zijn al lang op de markt en komen oorspronkelijk uit Oostenrijk.

Waarom Princess?

Princess hyaluronzuren zorgen voor het opvullen van rimpels. Afhankelijk van de diepte en plaats van rimpel, kan één van de drie Princess fillers worden gebruikt. De cosmetisch arts kan daarover de beste en meest persoonlijke informatie geven. De Princess producten hebben een zeer gunstige prijs-kwaliteit verhouding ten opzichte van andere hyaluronzuren.

WAARVOOR WORDT PRINCESS GEBRUIKT?

Princess fillers worden als dermale filler gebruikt voor:Princess indicaties kopie

 1. Fronsrimpel
 2. Jukbeenderen
 3. Bovenlip
 4. Lippen
 5. Kin
 6. Voorhoofdslijnen
 7. Kraaienpootjes
 8. Oren
 9. Neuslippenplooi
 10. Mondhoeken
 11. Hals en decolleté

Waarom

Princess hyaluronzuren zorgen voor het opvullen van rimpels. Afhankelijk van de diepte en plaats van rimpel, kan één van de drie Princess fillers worden gebruikt. De cosmetisch arts kan daarover de beste en meest persoonlijke informatie geven. De Princess producten hebben een zeer gunstige prijs-kwaliteit verhouding ten opzichte van andere hyaluronzuren.

WAARVOOR WORDT PRINCESS GEBRUIKT?

Princess fillers worden als dermale filler gebruikt voor:Princess indicaties kopie

 1. Fronsrimpel
 2. Jukbeenderen
 3. Bovenlip
 4. Lippen
 5. Kin
 6. Voorhoofdslijnen
 7. Kraaienpootjes
 8. Oren
 9. Neuslippenplooi
 10. Mondhoeken
 11. Hals en decolleté

Risico's

IS PRINCESS VEILIG?

Princess is een filler op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Princess fillers, Princess Volume en Princess Rich zijn producten met een uitstekend veiligheidsprofiel. De fabrikant Croma GmbH is ISO 13485:2003 gecertificeerd voor het ontwerpen, het producreen en verkoop van steriele viscoelastische producten voor intradermaal gebruik (lees: gebruik in de huid). Croma GmbH is een fabrikant van farmaceutische middelen en medische hulpmiddelen en produceert onder de GMP-standaard. Tot 2014 zijn er in totaal 2.114.032 spuiten met Hyaluronzuur verkocht met 1 ernstige bijwerking en een klachtenpercentage van <0,030%. Zie ook de veiligheidsverklaring van Croma Pharma.
Princess hyaluronzuren bestaan niet uit dierlijke componenten. Je behandelend arts hoeft daarom geen allergie test te doen.

BIJWERKINGEN

De meest voorkomende plaatselijke bijwerkingen zijn:
• Zwelling
• Kneuzing
• Roodheid
• Pijn
Deze vaak milde bijwerkingen verdwijnen meestal snel na de behandeling. Als deze bijwerkingen langer dan 7 dagen blijven bestaan, is het raadzaam om je behandelend arts te raadplegen.

WANNEER BEN JE EEN GESCHIKTE KANDIDAAT VOOR PRINCESS?

Princess is een ideale filler voor mensen die niet graag vaak terugkerende behandelingen willen ondergaan voor de behandeling van rimpels.

SELECTEER JE ARTS ZORGVULDIG

Princess hyaluronzuren mogen alleen gebruikt worden door een arts die de juiste training heeft gehad om dermale fillers te injecteren.

Voorbereiding

WAT MOET MIJN ARTS WETEN?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:
• Koortsblaren
• Cysten
• Puistjes
• Uitslag
• Infectie
Stel de behandeling met Princess uit totdat deze reacties zijn verdwenen.
Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

SNELLER HERSTELLEN VAN EEN BEHANDELING

Vermijd 24 uur na de behandeling:
• Heftige lichaamsbeweging
• Sterke blootstelling aan zonlicht of UV-licht
• Sterke blootstelling aan warmte of koude
• Het nemen van aspirine of NSAID’s (een soort pijnstiller)
• Het drinken van alcohol
Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar het middel geïnjecteerd is.
Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met Princess. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plaats van injecteren.

BETER RESULTAAT KRIJGEN VAN EEN BEHANDELING

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl komt de behandeling met Princess ten goede.

WAT VERTEL IK AAN MIJN OMGEVING?

Het is verstandig om openheid te geven aan je familie dat je een behandeling met Princess wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

Verwachtingen

VOOR DE BEHANDELING

Voordat er een spuit gezet wordt is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen gaat beantwoorden. Net zoals bij elke behandeling met een filler, kan de behandeling oncomfortabel aanvoelen en met pijn gepaard gaan. Bespreek deze zorgen met je behandelend arts, omdat er effectieve manieren zijn om dit tegen te gaan.
Bijvoorbeeld:
• door een verdovende middel te injecteren in de huid.
• door een verdovende zalf te smeren 5 tot 10 minuten vóór de behandeling.

Een allergietest is niet noodzakelijk.

TIJDENS DE BEHANDELING

Het behandelgebied wordt schoongemaakt en er wordt in overleg pijnstilling gegeven. Het middel wordt geinjecteerd in de huid met een dunne naald. Koeling kan gegeven worden na de behandeling (bijvoorbeeld met een icepack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt meestal (exclusief consult) ongeveer een half uur.

NA DE BEHANDELING

De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling. Ongeveer 24 uur na de behandeling is de meeste zwelling en roodheid verdwenen. Wij adviseren een controle na 4 weken. Een paar dagen na de behandeling kan er wat zwelling optreden omdat het lichaam begint met de collageenproductie. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor 1 dag medicijnen voorschrijft.

Resultaten

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?

Het resultaat van een behandeling met Princess is direct te zien. Elke rimpel is anders en daarom varieert de hoeveelheid Princess die je nodig hebt om een tevredenstellend resultaat te krijgen.
De hoeveelheid Princess die nodig is, is o.a. afhankelijk van:
• hoeveel effect je wil bereiken
• welke gebieden je wil behandelen
De hoeveelheid kan beter bepaald worden in een persoonlijk consult.

 

HOE LANG HEB IK ER PLEZIER VAN?

De levensduur van Princess Filler en Volume is ongeveer 9 – 12 maanden. De levensduur van Princess Rich is ongeveer 3 maanden. Hyaluronzuren lijken langer te zitten in het gebieden waar minder beweging plaatsvindt. Het lipgebied is daarom het gebied waar de levensduur het kortst is doordat de mond steeds beweegt. Herhaal je de behandeling, dan zal op termijn steeds minder middel nodig zijn.

WORD IK ER BLIJ VAN?

Hoe blij je van de behandeling wordt is afhankelijk van het resultaat en welke verwachtingen je hebt. Het is dus zaak om je verwachtingen duidelijk te bepraten met de arts.

Meer informatie

HEB JE NOG VRAGEN?

Als je vragen hebt, twijfel dan niet om ze te stellen. Dat kan via onze contactpagina of stuur jouw vraag met een foto via Facebook Messenger. Dokter Meulenaar zal jouw vraag beantwoorden, een persoonlijk advies en/of een globale inschatting van de prijs geven.

AFSPRAAK MAKEN?

Bel naar 085-4013678.  Een afspraak kan je maken in Nijmegen, Sittard, Enschede en Valkenswaard

Een consult met dr. Meulenaar is geheel vrijblijvend en GRATIS.

AANBIEDINGEN IN JE MAILBOX

Wekelijks hebben wij een aanbieding. Wil je deze ontvangen in mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.